Viiman juoksutauon jatkuessa, Tuike pääsi tuuraamaan tokoavokkaiden ryhmään. Ja voi että kun pieni koira olikin innoissaan ja messissä, pitäisi varmaan senkin kanssa alkaa taas ihan tosissaan tekemään. Se on kyllä niin täynnä tekemisen intoa ja täpäkkyyttä, koko ajan tuijottaa että mitä mamma tehdään ja valmis yrittämään kaikkea. Ihana pikku-valkohuisku, tuli itsellekin tosi hyvä mieli.

Aloitettiin 2 minuutin paikkamakuulla. T makasi tosi hienosti, reilun minuutin kohdalla vieressä ollut koira alkoi haukahtelemaan. Kumpikin vähän säikähdettiin, mutta hienosti T pysyi. Parin haukahduksen jälkeen Tuike päätti kommentoida koiralle takaisin ja haukahti myös, mutta sen jälkeen oli ihan hiljaa vaikka viereinen koira vielä ääntelikin. Tosi hyvä, taukoa kimppamakuista on kuitenkin ollut ja hienosti kesti häiriönkin, vaikka haukkuvat koirat onkin sille iso ärsyke.

Seuraavaksi tehtiin ruutua. Otettiin pari toistoa, ruutu oli aika pieni, ollaan tehty isommallakin. Ekalla kerralla T kerkesi tulla ulos ruudusta kun en reagoinut tarpeeksi nopeasti, tokalla kerralla tuli jo hieno seisominen. Ruutuun meneminen on vauhdikasta ja iloista, silti odottaa hyvin.

Kaukokäskyjä katsottiin ihan vaan joko maahan-istu tai istu-maahan eli yksi siirtymä. Tässä hyvänä muistutuksena se että matkan tulee olla sellainen että aina onnistuu, epäonnistumiset syö aina sitä varmuutta. Myös se että jos koira tekee vasta toisella käskyllä niin voi kehua, mutta mieluiten ei palkkaa. Myös käskyn ajoitukseen tulee kiinnittää huomiota, kokeessa siihen tulee kuitenkin yleensä pieni viive. Tuike teki hyvin kummatkin siirtymiset noin 3 metrin matkalta. Tosin huomasin että istuminen ei toimi ilman käsmerkkiä, maahanmeno taas kyllä. Sekin olisi hyvä osata, käsimerkki kokeessa on vaan sitten extrahyve.

Seuraavaksi tehtiin jättäviä liikkeitä ja luoksetuloa pienellä radalla. Ekan merkin kohdalla seisominen, kolmannen kohdalla maahanmeno, välit seuraamista. Lopussa koira jätettiin ja tehtiin luoksetulo. Vähän huomasi että taukoa on ollut, erityisesti seisomisessa tarvitsti jonkin verran apuja, maahanmeno oli parempi. Luoksetulo oli ihana, T tuli kyllä niin täysiä kuin pystyi ja sivulle menokin oli ok.

Loppuun katsottiin vielä hieman seuraamisen tekniikkaa. Ensi tehtiin suht pienessä neliössä kulmia. Alkuun näkyi hyvin Tuiken ongelma eli väljyys sivusuunnassa. Se kuulemma koittaa päästä vähän helpommalla ja oikoo reunoja, vaikka selkeästi osaa käyttää takapuoltaa. Otettiin näitä niin että aina kulmissa annoin sivulle-käskyn ja siitä vasta jatkettiin. Hienosti se kyllä alkoi vääntämään takapuolta ja selkeästi näki että se joutui nyt tekemään vähän enemmän töitä ja silloin paikkakin säilyi parempana.

Toinen seuraamiskaavio oli pujottelu, siinäkin on hyvä katsoa tuota väljyyttä. Tässä T jo paransim vaikka vieläkin kuulemma koitti hieman oikaista helpomman kautta. kehuja kuitenkin tuli että selkeästi se kyllä osaa takapuoltaankin käyttää ja kontakti säilyi hyvin.

Oikein mukava treeni kera Tuike-prinsessan!