Laukaan alo-/avo-ryhmässä oli toiseksi viimeinen kerta ja katsottiin millä mallilla liikkeet ovat. Eli tehtiin ekaa kertaa koemaisesti ja liikkuroituna Riehan kanssa. Toki palkkailin välillä, mutta oli tosi hyvä nähdä millä mallilla liikkeet ovat.

Luoksepäästävyys: Tämä tehtiin kolme kertaa, että sain vahvistettua. Pahinta hillumista ei esiintynyt ja viimeisellä istui jo koko ajan hienosti kontaktissa. Ei muuta kuin rauhaa ja vahvistusta tähän liikkeeseen. Eihän ystävällisestä nousemisesta tuomaria vastaan juuri pisteitä lähde, etten ihan hirmuisesti ressiä tästä liikkeestä ota.

Paikkamakuu 2min: Kolme koiraa rivissä, R reunassa. Rauhoittelin sitä ennen liikettä, silittelemällä ja juttelemalla ja fiilis olikin sitten ihan tosi hyvä. Pari kertaa lakoili maahan ennen käskyä sivulla, eli pientä ennakointia havaittavissa. Mutta makasi erinomaisesti, valppaasti ja kontaktissa. Palkkailin sitä tiheästi, mutta kasvatin matkaa koko ajan ihan sinne maksimiin, eikä tuottanut ongelmia. Tähänkin vaan rauhaa, niin hyvä tulee. Toiset koirat ei sitä kiinnosta, mutta se innokkuus minulle tarjoamiseen on se mikä saattaa aiheuttaa levottomuutta. Mutta näin kun tekee, niin hienoa!
 

Seuraaminen hihnassa&irti: Hihnassa tehtiin alokasluokan L-kaavio. Ilme oli mahtava ja paikka hyvä, perusasennot ja käännökset onnistui. Irti tehtiin vähän lyhyempi pätkä, sekin oli hyvää seuraamista, mutta lähdössä meinasi reagoida liikkurin käskyihin lakoamalla maihin. Samoin omaan valmis-käskyyn reagoi jonkin verran. Seuraaminen on teknisesti kivalla mallilla, häiriöt liikkurista vahvistukseen.

Liikkeesta maahanmeno: Ihan sikahyvä! Lakosi maihin heti ja kesti hyvin oman liikkeen jatkumisen. Hieno R!

Luoksetulo: Jäi erinomaisesti, mutta reagoi liikkurin käskyyn lähtemällä. Uusinnassa kesti liikkuroinninkin hyvin. Autoin käsiavuilla eteentulossa, koska kokopitkästä matkasta ei olla vielä kauheasti tehty. Sivulle tuloa pitää vahvistaa, nyt jäi istumaan niin, että sen toinen tassu jäi omien jalkojen väliin, eli vähän liian tiivis.

Liikkeestä seisominen: Tämä on eniten kesken. Stoppasi kyllä, mutta otti useita sivuaskelia. Eli edelleen pitää vahvistaa sitä suoraa asentoa.

Hyppy: Ekalla kerralla "hyppäsi" kyllä, mutta meni hypyn vieressä olleiden hypyn lautojen luokse. Ne siirrettiin kauemmas ja uusinta oli kympin liike. Stoppi oli einomainen ja kesti hienosti minun siirtymiseni. Hieno R!

Kokonaisuudessa fiilis oli koko ajan hyvä, R teki töitä täysillä. Liikkeissä on lähinnä pikkuhiottavaa ja toki koemaista tekemistä liikkurointineen pitää treenata. Mutta tällä menolla vaikuttaa oikein kivalta, on se vaan niin super pieni koira!!

Vahvistelin sitten vielä erikseen noita suoria seisomisia ja luoksarin eteentuloa. Kokeilin luoksarissa palkkana "nakkipiiloa" eli käärin namit treeniliivin etumukseen, näytin sen Riehalle ja sitten kutsuin lyhyeltä matkalta. Tuntui toimivan tosi hyvin, haki paikkaa tiiviisti ja suoraan ja ilman niitä käsiapuja. Jatkamme siis. Loppuun tehtiin vielä ohjattua noutoa, ekaa kertaa kapuloilla. Edelleen, se on ihan ilmiömäisen hyvä tässä! Otettiin oikea, vasen ja oikea, kaikki tuli ekalla ja varmasti.

Tuike pääsi myös tekemään. Otettiin sille häiriötreeni Jannen ja Tiinan avustuksella. Eli koira sivulle, häiriöihmiset ympärille häiriköimään, kontaktista palkkaa ja kontaktin tippumisesta suullinen huomautus. Tuike oli ihan täpinöissään ja koitti alkuun tarjota vaikka mitä, kun ei ollut ihan varma mitä tässä kuului tehdä. Hyvin se kuitenkin piti kontakti ja oikeastaan ainoat mihin reagoi alkuun oli maahan-käskyt. Hyvin kesti Jannenkin ympärillä pyörimisen. Loppua kohden piti jo erinomaisesti perusasennon. Näitä lisää!

Kaukot: Tähänkin teemaksi häiriö. Takapalkka käytössä ja yhtä tai kahta siirtymää. Tiina seisoi ihan Tuiken vieressä ja olihan se T:stä vähän kummallista. Regoi hyvin käskyihin, mutta alkuun meinasi itse jatkaa liikkeitä menemällä esim. maahan. Eli siinä näyi pieni paine. Loppuun saatiin kuitenkin ihan kympit siirtymiä.

Ruutu: Tässäkin häiriötä ja se kyllä vaikutti. Haki ehkä osaksi sitä, että sille on välillä ruudun vieressä seisseet ihmiset heittäneet palkkaa. Nytkin sitten odotti että lentääkö Tiinalta namia. Mutta on tuo muutenkin vähän hukassa tuo liike. Se ei meinannut millään reagoida stoppikäskyihin ja sen mielestä seis-käskyn jälkeen kuuluu ottaa erinäinen määrä askeleita. Harmi vaan että jos se ei ole ihan takareunalla, niin noiden askelien jälkeen se on pian ruudusta ulkona. Stopit pitäisi nyt vahvistaa erikseen kuntoon... Ruudun se kyllä hakee niin hienosti kuin voi.

Tuike sai myös esitellä seuraamistaan yhdelle pienen koiran ohjaajalle. Hyvin se toimi mallikappaleena tökkimisestä, paikka ja kontakti säilyi.