Viikonloppu ja kotona! Oli pikkaisen iloiset koirat vastassa, kaikki lelut piti esitellä ja säheltää hullun lailla. On se vaan kiva omastakin mielestä niitäkin nähdä! Väsyttävän viikon jälkeen otettiin yhdessä päiväunet, Viima kainalossa ja Tuike jaloissa. Sitten treenaamaan, mikäs sen mukavampaa!

Vedin omalle alokastokolle loppukokeen ja sen jälkeen treenailtiin. Kurssi oli täynnä mukavia ja lahjakkaita koirakoita (joukossa mm. kaukasianpaimenkoira, tanskandoggi sekä tiibetinspanieli), toivotaan että tokoinnostus jatkuu! Kyllä mie tykkään tuosta kouluttamisesta, saa itsekin oikein miettiä ja pohtia kun erilaisille koirille ja ohjaajille koittaa jotain asiaa selittää. Ei pääse liian helpolla Silmänisku.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Tuike

Ruutu. Tämä on kyllä nykyään ihan pikkukoiran lemppari, sinne mentäisiin joka välissä niin pätevänä. Nyt haettiin keskikohtaa eri matkoista ja tehtiin lisäksi maahanmenotreeniä. Paikka löytyi aika hyvin ja jos jäi liian reunaan niin uudella käskyllä haki heti paremmin. Maahanmenot toimi hyvin.

Liikkeestä istuminen. Tämä oli taas vaikeaa, maahanmenoa tuli ties kuinka monta kertaa. Pikkuhiljaa se istuminenkin taas muistui, mutta tämä vaatii kyllä tarkat valmistelut.

Sivulletulot. Hannan neuvojen mukaan. Tosi nätisti teki, koitin kiinnittää huomiota omaan olemiseen eli selkä suoraksi ja katse eteen. Silloin hakee herkemmin väljyyttä, mutta sekin lähti paranemaan. Tämä vaikuttaa kyllä tehokkaalta treeniltä.

Luoksetulon stopit. Namia heittelemällä. Kumpikin ok.

Paikkamakuu. 5 koirakkoa, Tuike oli reunassa. Kokonaisuudessa makuutettiin 4 minuuttia, kävin kerran palkkaamassa välissä. Tosi hieno ja varma!! Ekalla maahan ja sen jälkeen makasi kuin sfinksi.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Viima

Luoksetulo. Ihan lyhyeltä matkalta eteentuloja, ok. Muutama pidempi, ihan ei kovin vauhti, mutta ok sekin. Pyöritin namin treeniliivin sisään ja se toimikin hyvänä tiivistäjänä.

Seuraaminen. Lähtöjä ja pelkkää seuraa-käskyyn reagoimista, tosi kivoja. Muutama pidempi pätkä, ok meininki.

Istu-maahan-treeni. Sivulla, toimii hyvin.

Liikkeestä maahanmeno ja seisominen. Kumpikin toimivia. Näitä ei voi kyllä ottaa enää yhtään, koska alkaa heti ennakoimaan seuraamisessa. Se osaa stopit eli niitä ei siis treenata kuin hyvin harvoin.