Laiskana ollaan oltu ja se näkyi myös tänään, otin liian vaikean palan purtavaksi näin vähällä treenillä. Jälki märkään metsään, 50m kulma oikealle ja 50 m. Jäljellä neljä keppiä 2 ennen kulmaa ja 2 kulman jälkeen, vanheni tunnin verran.

Ensimmäinen tyhmyys tuli siitä että Vesa tallasi jäljen, joten en tiennyt missä kepit ovat, merkitkin unohtuivat matkasta. Eka keppi löytyi hyvin, sitä olin helpottanut laittamalla sen alle ruokakipon ja sen Viima ilmaisikin hienosti menemällä maahan. Kepiltä V lähti jostain syystä jäljestämään liikaa oikealle (haistoiko sitten kulman jälkeen tehdyn jäljen oikealla) ja mentiin ohi tokasta kepistä. En ollut oikein varma mitä tehdä ja pyäsytin Viiman ja vein sen takaisin. Kovalla nuuskimisella toinen keppikin löytyi. Tokan kepin jälkeen lähti taas oikealle ja löysi jäljen vähän kulman jälkeen. Siitä jäljesti hyvin, meni pitkällä liinalla ja siitä syystä en huomannut kun V löysi kolmannen kepin, pysähtyi ja vilkaisi minua. En tajunnut kehua ja käskeä maahan, joten V jatkoi sitten matkaa. Palautin sen sitten kepille ja pyysin ilmaisun, joka sitten toimi hyvin. Viimeinen keppi oli myös vaikea, Viima otti nyt hajun jäljentekijän poistumisjäljistä oikealla ja halusi kovasti painaa sinne. En päästänyt sitä menemään ja pyörimällä viimeinekin keppi sitten löytyi ja ilmaisi sen ok.

Eli isot virheet oli jäljen ja erityisesti keppien merkkaamattomuus. Toinen se, että kaikkia keppejä olisi pitänyt helpottaa enemmän namipurkkien avulla, ilmaisua ei olla liikaa harjoiteltu ja V ei ollut ihan varma missä vaiheessa piti ilmaista, ensimmäinen sujui kuitenkin kauniisti kun oli varma kepistä namipurkin päällä. Kulma oli myös ehkä vähän liikaa, hajumaailma vetää Viimaa niin voimakkaasti ja ehkä haun (?) kautta on alkanut enemmän hakemaan ilmavainulla jälkeä ja kulman takia sai sitten hyvä hajun kääntyvästä jäljestä. No sellaista se on välillä, intoa Viimalla on kovasti ja keppien ilmaisu on todella hyvää kun sitä vähän vielä varmistelee. Tälläisellä treenimäärällä ja tauon jälkeen on tietysti ihan naurettavaa odottaa huipputuloksia vaikka koira lajiin sopiikin, syyttää saa pelkästään ohjaajaa...