Sunnuntain ohjelmaan kuului kummankin koiran agitreenit. Viiman ryhmä treenasi ensin seuraavanlaista pätkää:

 

Ensin tehtiin alku valsseilla, sitten takaaleikkauksilla. Viima ei ollut hirmuisen innoissaan kentälle menosta, kahdet treenit peräkkäin ei ehkä ole sille sopivin tahti. Hyvin se kuitenkin innostui kun alettiin tekemään. Valssit sujuivat itse asiassa yllättävänkin hyvin, jossain kohti tuli pientä tömäystä kun en kerinnyt loikkiin mukaan, mutta hyvin se kääntyy, lukee ja kuuntelee. Pussille alkoi irtoamaan hyvin. Takaaleikkauksiin otettiin kouluttaja avuksi, ensin 2-hypyn taakse ja sitten 4-hypyn taakse. Tämäkin sujui ok, 4-hyppy oli vaikeampi ja siinä meinasi pari kertaa mennä ohi. Loppurata ok, tosi puomi oli aika hidas, joten treenattiin sitä vielä palkan kanssa erikseen. Hyvin alkoi siihenkin vauhtia löytyä ja oikein hyvät kontaktit. Pitää tästä lähtien muistaa laittaa palkka alustalla alasmenolle, että saadaan sitä vauhtia. Erikseen tehtiin myös pujoa, joka sujui ok. Loppuun otettiin vielä jaakotus-harjoitus kahdella vierekkäin olevalla hypyllä,  hypyn yli mutkaputkeen, jaakotuksella sitten hyppyhen takaakierto. Vimps oli jo aika väsynyt ja vauhti ei huippu, mutta hyvin sille jaakotus toimii.

Sitten oli vuorossa minun koulutus ja Tuiken ja Veskun treeni. Ja vettä satoi kaatamalla, kenttä oli mukavaa kuravelliä loppuvaiheessa ja hiekkaa joka paikassa. Suunnittelin porukalle tälläisen treenin, joka oli sovellus Anja Lehtiön meille joskus vetämästä:

2-hypylle haluisin että otetaan pakkovalssi. T luki taas takana olevaa putkea, eli sille piti olla erityisen selkeä, että tuli käteen ja siitä pakkovalssiin. Sen jälkeen tokalle putkelle sujui hienosti tykkittäen ja pujottelukin ok. 8-hypylle takaaleikkaus pelasi hienosti ja siitä oli hyvä suora A:n kautta putkeen. Loppurata sujui hyvin, ja varsinkin kun Vesku haki T:n lähempää putken ulsotuloa ja lähetti siitä eteenpäin. Silloin pikkujapsi tykitti ihan täysiä.

Viiman kanssa tehtiin vähän noutoja vielä Killerillä ja porokoira esitteli kyllä taas parasta reperturaariaan. Se meni kapulalle, heitteli sitä ja jäi tuijottamaan ilkikurisesti häntä heiluen. Teki tätä varmaan 5 kertaa, sitten alkoi menemään hermo. Tehtiin niin pitkään että haki ilman ongelmia ja siitä vasta palkka. Eikä laskenut virettä ollenkaan, päinvastoin. Tuntuu että se välillä koittaa niin heittää ranttaliksi ja testaa että onkohan tätä ihan pakko taas tehdä...