Nyt aloitettiin virallisesti ohjatut treenit. Tällä kertaa otin Viiman tekemään hommia, se kun on jäänyt vähän paitsioon ohjatuista treeneistä. Ja mukavaa kyllä oli.

Aloitettiin treeni koemaisesti juoksuntarkastuksella, josta mentiin paikkamakuuseen rivissä. V antoi nätisti koplata takapuolen ja olisi kovasti halunnut enemmänkin moikkailla kouluttajaa. Paikkamakuussa oltiin numerolla kaksi, bortsun ja lk collien välissä. Tehtiin alokasluokan 2 minuutin paikallamakuu, en viitsinyt mennä piiloon kun ei olla vähään aikaa ryhmässä tätä liikettä tehty. V ei ollut ihan parhaalla kontaktilla sivulla, mutta kuunteli maahanmenokäskyn silti ja jäi hyvin makaamaan. Makasi hienosti koko ajan, hieman kuunteli ääniä päätä käännellen, kun kentän toisella puolella haukkui koira isoon ääneen ja toisella puolella auto tööttäili innokkaasti. Kesti hyvin myös sen kun vieruskaveri bc nousi seisomaan ja omistaja käski sen takaisin maahan. Eli oikein hyvä paikkamakuu.

Paikkamakuun jälkeen tehtiin seuraaminen ohjatusti, jokainen yksitellen. Riehutin Viimaa ennen kehään menoa kovasti ja olin sitten itse ihan hengästynyt :D. Alku lähti vähän huonosti, ja V ei ollut parhaassa kontaktissa ja ei istunut ekaan perusasentoon, mutta sitten kun sain itseni kasaan, kädet sopivasti liikkeelle ja katseen eteen niin V teki nättiä seuraamista. Saatiin ihan mukava palaute seuraamisesta, kuulemma huomasi että alkuun jännitin tuleeko koira mukana vaiko ei, mutta sitten kun sain itsevarmuutta niin meni kivasti.

Sitten alettiin tekemään hauskoja kimppatreenejä. Ensimmäisessä mentiin riviin koirat sivulla, ja tehtiin seuraamista ohjatusti. Mukana oli niin paikallaan siirtymisiä kuin yhden tai kahden askeleen siirtymisiä ja tietysti pidempää pätkää. Viima teki tosi kivasti. Alkuun paikallaan siirtymisissä se oli hieman pihalla, mutta kun muistin vaihtaa käskyn seuraa-käskystä sivu-käskyksi, niin heti alkoi käyttelemään takapuoltaan ja teki tosi mukavasti. Perusasennotkin luonnistuivat nyt ja palkkasin niistä aina. Seuraavassa treenissä mentiin ympyrään koirat sivulla, jätettiin koirat istumaan ja mentiin ympyrän keskelle, josta kierrettiin myötäpäivään vaihtaen aina koiraa, jonka edessä seisottiin. Hyvin pysyivät koko sakki, V oli kovin iloinen kun palasin taas sen luokse. Samasta ympyrästä tehtiin kaukokäskyjä, edelleen niin että ohjaajat menivät kesekelle ja kouluttajan käskyistä kaikki tekivät samaan aikaan liikkeet. Viimalla oli vaikeuksia istumisessa, en tiedä kiinnittikö se sen verran muiden käskyihin huomiota, että unohti sitten kuunnella minua. Tehtiin loppuun sitten yksi varmasti onnistunut istuminen.

Seuraavassa treenissä porukka oli rivissä, josta lähdettiin liikkeelle ja joka toinen teki liikkeestä maahanmenon ja joka toinen liikkeestä seisomisen yhtäaikaa kouluttajan käskystä. Tämä oli ohjaajille yllättävän vaikea :D. Viima teki hyvät seisomiset, mutta maahanmenoissa tarvitsi jonkin verran apuja, treenaamattomuus siis näkyy, se on kuitenkin aina ollut Viimalle tosi varma liike.

Sitten tehtiin luoksetuloa. Ensin rivistä niin, että kaikki kutsuivat koiraansa yhtä aikaa. Viima jäi hyvin, mutta liike oli sille liikaa, se lähti kyllä hyvin liikkeelle, mutta alkoi sitten katsomaan muita koiria jotka juoksivat ja selkeästi otti niistä vähän jännitystä (sen luokse on joskus tullut samantyylisessä treenissä koira räyhäämään) ja jäi sitten paikalleen katsomaan. No eipä siinä mitään, missään kokeessa ei onneksi tarvitse tehdä porukkaluoksetuloa. Menin lähemmäksi ja kutsuin niin V tuli ihan iloisesti luokse. Tehtiin vielä jokainen yksitellen luoksetulo, normaalista poikkeava siten, että ohjaajat laittoivat silmät kiinni kun kustuivat ja ne sai avata vasta kouluttajan luvalla. Oli aika jännää odottaa mitä tapahtuu kun ei nähnyt, mutta V tuli kuitenkin hyvin eteen. Hieman se oli kuulemma epäröinyt puolessa välissä, jolloin oli nostanut pään ihan ylös ja vähän hidastanut vauhtia, tuli kuitenkin silti reippaasti. Luoksetuloon pitäisi saada nyt paljon toistoja ja positiivisuutta, siinä Viiman herkkyys näkyy.

Viimeisenä tehtiin vielä ympyrässä toisten koirakoiden pujottelua ja siinä tehtiin myös liikkeestä maahanmeno. Maahanmenossa tarvitsi apuja ja ei kestänyt sitä kun palasin vierelle takaapäin, otettiin se uudestaan ja silloin pysyi hyvin. V oli tässä vaiheessa kuitenkin sitä mieltä että muut koirat oli ihan yliällöjä, mulkoili niitä ja halusi äkkiä pois ympyrän keskeltä. Selkeästi kimppatreenien puute näkyy ja vähän jännitti vieraat koirat. Mutta kokonaisuudessa Viima teki tosi hyvin ja oli älyttömän tyytyväinen.