Viikko on taas sujahtanut ohi nopsaan. Itsellä se oli viimeinen viikko Tampereella ja nyt edessä kahden viikon harjoittelut kotosalla. Maanantaina kävin Jyväskylässä ja ehdittiin käydä Tuiken ja Riehan kanssa tokoilemassa Killerillä. Treeniä hieman haittasi aivan järjetön vesisade, sitä tuli kuin kaatamalla. Tuike yritti parhaansa, mutta näki että sitäkin vähän ällötti. Rieha-rimprenssa ei tykkää sateesta sitten yhtään ja reaktio moiseen kaatosateeseen oli laittaa korvat varttia vaille kolmeen ja pyrkiä takaisin autoon. Me sitten lähinnä hengailtiin ja leikittiin, että se sade alkaisi edes vähän maistumaan. Ja kyllähän se leikki, mutta oli silti ihan onnessaan päästessään autoon.

Tiistaina Rieha kävi ekoilla rokotuksilla Veskun kanssa. Kuulemma oli hienosti mennyt, eikä eläinlääkäri jännännyt yhtään. Pöydälläkin oli ollut hienosti. Muutenkin pentu tutkittiin ja terveeksi todettiin.

Tiistaista torstaihin Vesku teki iltavuoroa, joten vanhemmat koirat oli hoidossa Laukaassa ja Rieha pääsi aina illoiksi hoitoon Raisalle, Pekalle ja Mikalle. Hoitosetänä toimi myös Viiman Naru-serkku. Rieha oli kuuleman mukaan vilistänyt menemään kuin vanha tekijä, pöllinyt Narulta lelut ja härkkinyt sitä koko ajan. Onneksi Naru on fiksu äijä ja se oli jopa leikittänyt pentua. Sitten se oli kuulemma keksinyt ettei Rieha pääse yläkertaan, joten sinne pääsi turvaan tarvittaessa. Muuten Rieha oli Rieha, suora lainaus Raisalta Facebookista:  "vieraileva pentueläin pitää mielen virkeänä ja valppaana. Jos se nukkuu puoli tuntia, se riehuu kaksi tuntia.Jos se on hiljaa, se tuhoaa jotain." Ja näinhän se menee tuon joka paikkaan ehtivän tutkimusmatkailijan kanssa...

Rieha oli päässyt Raisan mukana mm. pk-tottistreeneihin ja jalkapallopeliin. Ja joka paikassa oli hurmannut ihmisiä urakalla reippaudellaan. Ja kääpiöpinseriveikkaukset oli edelleen ykkösenä rotuarvauksissa . Mutta siis kiitos tuhannesti koko porukalle pikku riiviön kaitsemisesta!!

Tänään sitten kotiuduin. Lähdettiin taas Tuiken ja Riehan kanssa tokoilemaan Laukaan treeneihin. Ja taas alkoi satamaan vettä kuin saavista. Eikun pentu ulos ja leikkimään. Ja nyt leikki kyllä aivan tosissaan, sade ei haitannut yhtään. Ja vitsit se on hurja!! Narupallo saa kyytiä ja se tarjoaa sitä uudestaan ja uudestaan ärräten käteen takaisin. Se on ihan loistava kun ärräys kuuluu jo siinä vaiheessa, kun se juoksee minua kohti ja hyppää päin lelua tarjoten. Se tarjoaa lelua myös vieraille aivan samalla intensiteetillä. Ja käsiin pureminen on vähentynyt huomattavasti. Aivan mahtis pentu! Leikki sujui, mutta kyllä se silti oli onnessaan päästessään kuivaan autoon, hassu, karvaton lapsi.

Sateen laantuessa otin sen kentälle vielä toisen kerran. Edelleen leikkiä, joka oli edelleen hurjaa ja pikkaisen seuraamista ja sivulletuloja. On se vaan hyvä keskittymään, muut koirat ei juuri kiinnosta. Ihan pieni lapsus meinasi tulla kun yksi bc seurasi ihan meidän vierestä, enkä pitänyt hihnasta kiinni. Rieha meni vähän perään ja koitti nuuskaista pyllystä, mutta hienosti se tuli takaisin ja taas oli tekemisen into aivan makeaa.

Tuike treenasi sitten isojen koirien juttuja. Aloiteltiin ruudulla. Nyt otettiin pitkästä aikaa kunnon matka ja hienosti bongasi. Seisoi ja meni maahan hyvin, mutta meinasi nousta kohti kävellessä. Ihan selkeää treenaamisen puutetta tuo, palkka on lentänyt pelkästä stopista niin kesto puuttuu. Sitten jatkettiin seuraamisen naksuttelulla. Ja hienosti tarjosi nokkaisuja. Liikkeestä istuminen koemaisena, ihan pikkaisen meni vinoon istuessaan, muuten hieno. Sitten paikkaistuminen porukalla, yhteensä 6 koirakkoa. Vähän oli intoa liikaa ja meinasi lähteä mukaan kun jätin huonosti. Istui hyvin n. minuutin, sitten meni maahan. Palasin piilosta korjaamaan ja loput istuikin sitten hienosti. Paikkamakuussa oli myös lähdössä ongelmia, mutta muuten makasi hienosti 4 minuuttia. Lähtöjen kanssa siis tarkkana. Loppuun vielä tunnari liikkuroituna. Hieno, ainoa ongelma oli että palkan toivossa ponkaisi ylös samantien kun otin kapulan. Pikkaisen ehkä oli pienellä intoa liikaa.

Tuikusen treenien jälkeen vedin oman alo-/avo-ryhmän treenit ja olipas mukavia ja osaavia koirakoita, kiva oli pohtia juttuja porukan kanssa! Rieha pääsi unien jälkeen vielä kerran kentälle, jossa teki yhden pupsiruudun ruokakupilla. Sain avustajan pitämään ja kävin näyttämässä kuppia ruudussa. Hyvin se sinne meni, siitä se lähtee. Loppuun vielä leikit ja kivaa oli.