Tänäänkin vedettiin kunnon treenirupeama, ensin vedin alokastokoa, sitten oli Viiman bh-kurssi ja loppuun vielä Tuikkusen kilpatoko. Kyllähän sitä ihanassa kesäilmassa kelpasikin treenata ja kun treenitkin sujui niin mikäs siinä Hymy.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Viima ja BH-kurssi

Aloitettiin tuomarille ilmottautumisella (sopivan virittelevän jutustelutuokion jälkeen Silmänisku). Viiman parina oli bc-Humppa. Tosi hieno, loistava kontakti ja seurasi hienosti sekä tuomarille ja pois.

Sitten paikkamakuu-/seuruutreeni. Kaksi koiraa meni paikkamakuuseen peräkkäin, kaksi koiraa teki seuruukaavion vuorotellen. Viima meni ensin paikkamakuuseen. Meni hyvin maahan ja oli ottanut vissiin vähän liiankin rennosti, näytti kuulemma siltä että meinasi nukkua ja olikin puoliksi kyljellään kun palasin. Ihme kyllä se teki siitäkin asennosta hyvän perusasennon. Sitten oli meidän seuraamiskaavio, joka oli suunnilleen oikeata vastaava. Kokonaisuudessa olin tyytyväinen, Viima teki hyvässä vireessä ja suurimmaksi osaksi hyvällä paikalla. Pari selkeää virhettä tuli, ekalla suoralla V jäi rapsuttelemaan ylisuurta ketjupantaansa ja oikealle käännöksen jälkeen koitti tehdä liikkestä seisomisen. Hyvin lähti niistä mukaan kuitenkin.

Sitten paikkamakuu-/luoksetulotreeni. Yksi koirakko teki luoksetuloa ja muut oli paikkamakuussa rivissä. Naru ja Raisa teki luoksetulon ekaksi ja Viima sekä toinen koirakko reagoi kutsuun, Viima tosin vaan nousi seisomaan. Sen jälkeen ei ollut ongelmaa, makasi hyvin ja levollisesti. Omaan luoksetuloon liitettiin liikkeestä maahanmeno, joka oli hieno. Luoksetulo suoraan namikupille, tosi hyvä vauhti.

Loppuun liikkeestä istumisia. Viima teki sairaan hyvin! Hyvä seuruu ja nopeat istumiset ilman minkäänlaisia apuja, tosi hieno.

Tosi hyvä fiilis Viimalla läpi treenin, teki töitä tosissaan. Ehkä se tunnin odottelu autossa kerää hyvin motivaatiota tekemiseen.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Tuike ja kisatoko

Seuraamista. Namin heitto ja kutsu siitä suoraan liikkeestä seuraamiseen. Tykkäsi tästä tosi paljon ja tärpätti älyttömän hyvällä kontaktilla ja sain palkatuksi myös oikeasta paikasta.

Sivulle tuloja. Paikkaa, paikkaa. Sivulla treenattiin myös valmis-sanaa ja siitä suoraan namia. Siihen yhdistettiin myös liikkeelle lähtöjä.

Kaukot. Hyvät valmistelut: vihjesanat, valmis. Sairaan hienoja, istumiset toimi joka kerta ja niistä palkkasin ruhtinaallisesti.

Liikkeestä seisominen. Ei puhettakaan maahanmenosta, toivotaan että se nyt jäi.

Loppuun paikkamakuu, aikaa lähemmäs 4min, Tuike reunassa kolmen muun koiran kanssa. Tähänkin hyvät valmistelut jo paikalle mentäessä. Erinomainen maahanmeno. Pystyin katselemaan piilosta (seinässä oli sopiva pieni reikä) mitä T teki ja makasi hyvin, mutta aika tärppänä kun häiriötä oli reippaasti. Pään pyöriminenkin rauhoittui loppua kohden ja meni koko ajan levollisemmaksi. Oikein hyvä.

Into ja fiilis ihan kohdillaan, jee!