Sunnuntai-illan tokoilut ennen Kuopioon lähtöä. Aikamoinen viikonloppu taas takana, ohjelmaa riitti ja tuntuukin että jokainen viikonloppu jouluun asti on ihan täyteen buukattu. Ja siihen päälle vielä kouluviikot 8-16, niin milloinhan sitä kerkeäisi levätä... Onneksi perjantaita on nyt useampi vapaa ja kohtahan edessä on syysloma. Tosin silloinkin on suunnitelmissa mm.  Helsingin ja Tampereen reissua. Tänä viikonloppuna oli koirajuttujen lisäksi Shukokai Karaten kansallinen leiri ja aikuisten SM-kisat Laukaassa ja siellä menikin sitten aika iso osa viikonlopusta. Kiva oli kyllä treenata karateakin pitkästä aikaa kunnolla ja katsella aikuisten kisaamista toimitsijan hommista. Tänään illalla ehdittiin käydä vielä leffassakin ja sen jälkeen sitten koirat pääsi vielä vähän tekemään hommia.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Viima

Käytiin viereisellä hiekkakentällä, että saatiin tehtyä kunnon matkoista. Kyllä oli neidissä virtaa ja intoa, on se vaan ihana! Iso harmitus kun jouduttiin perumaan kisoja juoksujen takia, nyt oisi kyllä fiilis niin kohdillaan.

Seuraaminen. Tosi pätevää, ja kun intoa riitti niin otettiin kunnolla pitkää pätkää, sekä käännöksiä ja askellajin vaihtoja. Pikkuporokoira meni häntä ylhäällä ja askel lentäen, ilme oli siis ihan loistava.

Luoksetulo. Kolme kertaa kunnon matkaan. Ekalla ennakoi lähtöä, eli sitä piti pikkaisen varmistella ja pysyikin muissa hyvin. Namipiilosta palkkaamalla into on tähän noussut tosi isoksi ja neiti ryysii päälle ihan innoissaan.

Kaukot. Kisamainen. Terävät vaihdot, häntä heilui. Ei oikeastaan mitään korjattavaa.

Sitten sisätreeniä olkkarissa:

Nouto. Kapula joko eteen parin metrin päähän tai sitten minun ja koiran väliin. Alkuun härkki tassuilla, mutta paransi koko ajan. Namipiilo rulaa tässäkin ja saatiin tosi hyviä palautuksia!

Liikkeestä stopit. Namia heittämällä sekä seiso että maahan pelasi hienosti.

Luoksetulo. Pihalla oli vauhtitreenit ja eteentulotreenit, sisällä treenattiin sitten sivulle siirtymisiä. Namipiiloon ryysiminen on aiheuttanut ehkä pientä pomppimista, eli helpotin alkuun jalka-avulla. Sitten alkoikin jo itse tarjoamaan päteviä sivulletuloja. Tätäkin on vaan muistettava välillä treenata, ettei yksi osa liikkeestä unohdu.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Tuike

Sisätreenissä tekniikkaa:

Kaukot. Iso lauta oven suuhun ja koira toiselle puolelle. Palkka taakse ja ilman käsimerkkejä. Upit toimi todella hyvin!! Niin hyvin että neiti ei meinannut malttaa pysyä maassa tai istumassa ollenkaan, pomppasi vaan joka välissä seisomaan häntä heiluen. Eli piti muistutella että tarkoitus on kuunnella käskyjä, eikä itse keksiä seuraavia siirtymisiä. Eli välillä makuutin tai istutin sitä pitkiäkin aikoja ja siitä suoraan palkka. Väliin taas kaikkia siirtymisiä, palkkaa joko ekasta siirtymästä tai sitten kombinaatiosta. Mutta fiilis oli hieno!

Metallinouto. Pari kertaa suoraan palkkaan, ei yhtään epäröintiä.

Seuraaminen. Sohvaan reunaa pitkin paikan pitämiseksi. Tosi hyvä kontakti ja ilme.