Tänään heti aamusta Hannan järjestämään tokopäivään. Kyllähän tulikin taas tehtyä ja paljon pohdittua. Tuike oli osassa liikkeissä tosi pätevänä, osaan saatiin taas hyviä vinkkejä miten jatketaan. Tehtiin treenejä kahdella kierroksella, ekalla vähän näytettiin missä mennään ja tehtiin koemaisesti, tokalla sitten lähdettiin treenailemaan ongelmäkohtia.

Paikkamakuu. Kaksi koiraa rivissä, kolme minuuttia piilossa. Erinomainen. Viereinen koira sinkosi heti vauhdilla ohjaajansa perään, Tuike ei eväänsä letkauttanut. Muutenkin rauhallinen ja varma.

Seuraaminen. Ekalla kierroksella tehtiin ohjattu pätkä, jossa mukana kaikkia voittajan siirtymisiä. Välillä hyvää, välillä aika kaameaa. Suorilla tippui kontakti ja paikka irtosi, paikallaan käännökset oli hyviä. Ihan loppuun otettiin treeniä hihnan kanssa ja pientä muistutusta kontaktista ja paikasta. Pikkaisen meinasi neiti vastustaa, kun hänen prinsessamaailmaansa järkytettiin, mutta lähti korjaamaan aika hyvin paikkaakin kun pääsi alkujärkytyksesta. Seinän vierellä seuruu myös mukaan ja hihnassa nyt treeniä.

Ruutu. Kisamaisesti ja häiriöihminen, sekä häiriömerkkejä kentällä. Ihan sairaan hyvä bongaus, stop ja maahan, wau!! Luosetulon ekaan käskyyn ei reagoinut, tokalla tuli hyvin. Mutta tosi pätevä, eikä enempää treeniä tarvittu.

Liikkeestä istuminen. Meni koemaisessa maahan. Uusinassa lähdettiin leikkimään istu-leikkiä ja johan tekikin hienosti. Ei enää yhtään maahanmenoa ja teki varmasti.

Luoksetulo. Seisominen valuu ja valuu, maahanmeno parempi. Ei olla ihan kisamatkasta aiemmin tehty ja pitkä matka saattoi tehdä tuon valumisen, koska T:hän tykkää tulla tekemään liikkeet lähelle. Eli siihen vahvistusta kunnon heittopalkalla.

Kaukot. Ekalla kierroksella näytettiin ja oli tosi vaikeaa, meinasi tarjota maahanmenoa joka väliin. I-S erityisen vaikea, muut ok. Uusinassa sillä oli tauon jälkeen ihan eri fiilis ja teki tosi makeasti. Käytettiin hyväksi pientä koroketta, eli T oli korokkeen alla ja minä yllä, eli koroke esti etenemisen. Päätettiin jättää käsimerkit nyt pois ja vahvistaa pelkkää seisomista ja palkka heittämällä taakse. Teki aikasta makeita siirtymiä i-s-i ja m-s-m, joista nopea palkka taakse.

Tunnari. Ihan sairaan hyvä!! Meni täysiä, nuuski, bongasi oman melkein heti, mutta varmisti vielä nuuskimalla paria muuta, josta varma palaaminen ja oman nosto. Tosi nätti, tämä liike on kyllä hyvällä mallilla.

Metallinouto. Suoraan palkkaan. Lähti hyvin, nuuskaisi, vilkaisi minua kysyvästi, nosti kapulan ja toi laukalla. Eli ei paha, pieni kysyminen, mutta sen jälkeen reipas nosto.

Siinäpä tulikin hyvä pläjäys voittajan liikkeistä ja missä niiden kanssa mennään. Hienoa oli nähdä että ruutu ja tunnari on noin hyvällä mallilla, samoin paikkamakuu. Hyppynoudossakaan ei ole isompaa ongelmaa. Liikkeestä istumisen ja luoksetulon stopit saa pienellä treenillä vahvistettua varmemmaksi. Metalli alkaa olemaan myös hyvällä mallilla, edelleen vaan ruokakuppinoutoja iltaisin. Kaukot on eniten vaiheessa, niiden tekniikkaa saa vielä rakentaa ja kasvattaa matkaa. Seuraamiseen pitää nyt kokeilla noita uusia keinoja, ettei neiti saa itse päättää milloin huvittaa seurata ja että saataisiin paikka paremmaksi. Se on kuitenkin heti eka liike ja isolla painoarvolla. Mutta kokonaisuudessa ei pahalla mallilla, kyllä vielä pikkujapsi voittajassa nähdään !