Pakkasta oli reippaasti mutta lähdettiin kuitenkin halliin tekemään. Paikalla ei ollut tällä kertaa kovinkaan paljoa porukkaa eli hyvin mahtui. Viiman oli ihan pakko treenien alussa kommentoida aika täpäkästikin yhdelle nuorelle bc-nartulle kun se tuli vähän mielistellen lähelle, eli siitä sai vähän Viimalle huomauttaa. Muuten oli innoissaan tulossa tekemään, mikä oli hyvä juttu viime kerran jälkeen. Tarkoituksena oli ottaa lyhyt ja kiva treeni ettei vaan kerkeä tulla mitään karkailuepisodeja mutta yllättäen taas vähän innostuin ja homma venyi.

Aloitettiin paikkamakuulla, Viima oli reunassa bc-uroksen vieressä. Menin piiloon ja Viima jäi hyvin. Uros oli vähän innoissaan nartuista ympärillä ja koitti Viimalle flirttailla. Se ja viime kerran lähtö yhdessä teki varmaankin sen että Viima nousi taas. Menin vastaan ja palauttamaan takaisin niin tuli madellen ja häntä heiluen vastaan samaan tapaan kuin viime viikolla. Meni kuitenkin mielellään takaisin ja pysyi sen jälkeen hyvin kun menin vielä piiloon.

Seuraaminen oli oikein hyvää, innokasta ja lennokasta. Tehtiin eri pituisia pätkiä ja mukavasti sujui.

Ruutua testattiin myös, lähetys n. 10 metristä. Viima lähti ruutuun ihan innoissaan mutta luoksetulon kanssa oli vähän vaikeuksia. Siihen sitten neuvona että menen suosiolla palkkaamaan koiran ruutuun ja otan sieltä yhdessä mukaan. Ja muutenkin se että Viimalle on välillä vaikeaa tulla suoraan kohti saattaisi helpottaa ihan sillä että kutsuisin vaikka vähän kylki edellä. Palkkaus ruutuun toimi hyvin ja Viima tuli innoissaan mukaan.

Luoksetulon pysäytykset toimi aikasta hyvin. Ekalla kerralla oli oikeastaan täydellinen pysähdys ja siitä innokas eteen tulo. Sen jälkeen alkoi pikkaisen enemmän hiipparoimaan, joten vahvistin pysähdystä namia heittämällä. Mutta innokkuus oli pääasia, meni hyvin laukalla.

Kaukkarit toimi tänään tosi näpsäkästi, ei sen kummempaa huomauttamista.

Sitten mentiin hypylle, joka oli tällä kertaa sellainen lautaviritelmä. Ekalla yritysellä Viima hyppäsi hyvin ja istui nopeasti. Takaisin tulemiseen tarvitsi kaksoiskäskyn, mutta sen jälkeen tuli hyvin. Olisi pitänyt lopettaa siihen... Mutta vielä oli yritettävä. Hyppy-käskystä Viima sinkosi ulos hallista ja jäi ovelle haukkumaan kun en tullut perässä. Ei tullut millään vaikka istuin kyykyssä selin koiraan hyvän tovin, haukkui vaan ovella. Marssin sitten ulos hallista ja autolle, kiinnittämättä Viimaan huomiota. Siinä vaiheessa se tuli häntä heiluen ja madellen luokse. Otin Tuiken autosta ja Viimahan oli heti laittamassa leikkiä pystyyn ihan innoissaan. Komensin kuitenkin Viiman autoon ja se meni sinne tosi nöyrästi, olisi kuitenkin selkeästi halunnut jäädä vielä tekemään. Ajattelin että Tuiken ottaminen tekemään olisi paras ärsytys Viimalle ja se ehkä yhdistäisi että hallista karkailu tietää sitä että joutuu autoon. Viima jäikin autoon haukkumaan perään kun mentiin T:n kanssa.

Treenailin Tuikkusen kanssa sellaisen vartin verran ja sen jälkeen otin Viiman halliin. Nyt oli taas ihan innoissaan, hyppi ja teki temppuja kun pyysin. Tehtiin vaan peruutellen pysähtymisiä leikkityyliin ja vire säilyi hyvänä. Isot palkat ja kehut loppuun ja koira saman tien autoon, nyt ei ainakaan missään vaiheessa yrittänyt lähteä.

Pitäisi nyt tajuta pitää treenit tosi lyhyinä ja innostavina. Myös loppupalkka purkissa pitäisi muistaa ottaa taas mukaan ja ehdollistaa se siihen. Syksymmällä se olikin aina treenien päätteeksi saatavilla ja selkeästi sai Viiman tekemään pitkäjänteisemmin kun oli jotain mitä odottaa. Taas on tyhmä ohjaaja lipsunut pois hyväksi havaituista jutuista...