Laajavuoressa taas, paikalla meidän lisäksi kolme muuta koirakkoa.

Aloitettiin hieman erilaisella harjoituksella, pari koirakkoa on suuntaamassa BH-kokeeseen, joten sitä silmällä pitäen harjoiteltiin BH-kokeen kaavioita. Mutta koiria ei otettu vielä tässä vaiheessa mukaan vaan me ohjaajat pariuduimme ja toinen toimi ohjaajana ja toinen koirana. Ideana siis se että koirana toiminut pystyi hyvin kommentoimaan jos käännökset, pysähtymiset tms. eivät olleet selkeitä ja "koira" ei pysynyt mukana. Itse toimin ensin koirana seuraamiskaaviossa ja olipas muuten vaikeaa koittaa seurata ohjaajan kävelyä :D, ei se koirallakaan ole siis helppoa. Sitten olin itse ohjaajana jättävien liikkeiden kaaviossa. Ekaa kertaa tein näitä kaavioita, ei niistä ollutkaan paljon hajua, mutta ihan kiva ja hyödyllinen harjoitus oli.

Sitten otettiin koiratkin mukaan. Alkuun tehtiin pk-kokeiden tuomarille esittäytyminen. Viima seurasi nätisti tuomarin luokse ja istui, kätelyn jälkeen koitti vähän hypätä kohti tuomaria häntä heiluen moikkaamaan, mutta muuten hieno.

Sen jälkeen yksi koirakko teki BH:n liikkeet ja me oltiin Viiman kanssa koemaisesti paikkamakuussa vieressä. En kuitenkaan ollut selin, koska ei olla tätä aiemmin tehty. Toinen koirakko korjaili ja teki liikkeitä pariinkin kertaan, joten paikkamakuusta tuli suht pitkä. Hienosti Viima kuitenkin makasi, välillä seuraili ympäristöä, mutta makasi kuitenkin levollisena ja rauhallisena, aikaa meni varmaankin ainakin se 5min. Oikeassa BH:ssa välimatkat olisi varmaan isompia, nyt paikkamakaava oli minimissään n. 10 metrin päässä kaaviota tekevästä. Mutta tosi hienosti Viima jaksoi. Ainoa ihme kikkailu tuli alun maahanmenossa, siinä oli joku jojo-efekti ja Viima ponkaisi istumaan parikin kertaa ennen kuin jäi maahan.

Toinen parivaljakko teki omat liikkeensä ja V meni siksi aikaa autoon odottamaan. Viiman kanssa tehtiin sitten liikkeenohjauksessa koemaisesti alokasluokan liikkeitä. Alkuun tehtiin vielä paikkamakuu rivissä kahden muun koirakon kanssa. Aikaa 1,5 min. Viima makasi tämänkin levollisena, mutta valppaana. Oikein hyvä, nyt maahanmenokin onnistui heti ekalla.

Hihnassa seuraaminen tehtiin myös liikkeenohjauksessa. L:n muotoinen kaavio juoksupätkineen. Suurimmaksi osaksi tosi nättiä seuraamista, hyvällä kontaktilla. Ekassa täyskäännöksessä kontakti hieman tippui. Taas tuli noottia myös siitä että vedän pysähdyksissä toisen jalan kummallisesti sivulta viereen, kun sen voisi laittaa suoraan sinne sivulle.

Liikkeestä maahanmeno oli hyvä, hyvä seuraaminen, nopea maahanmeno ja hyvä istuminen.

Luoksetulo oli mysö toimiva, tuli laukalla, tosin ei ihan supernopeasti, eteentulo oli sopivan tiivis, sivulle tulo erinomainen.

Liikkeestä seisominen oli ok, jäi hyvin, mutta hieman otti sivuaskelta käskyn kuullessaan. Ennakoi sivulle tulon.

Lopuksi tehtiin vielä kaukkarit liikkeenohjauksessa. Ei olla kovinkaan montaa kertaa niitä ohjatusti tehty, mutta V ei välittänyt ohajuksesta mitään. Ekassa maahanmenossa oli taas yksi jojo-efekti, ennen kuin meni hyvin maahan. Siirtymiset oli tosi hyviä ja teräviä, olin kyllä tyytyväinen. Laitettiin Viima vielä tahallaan maahan sellaiseen kohtaan missä oli maassa parkkiruudun viiva ja siitä pystyi hyvin seuraamaan liikkuiko. Ihan samassa paikassa oli kuin alussakin.