Tänä viikonloppuna tuli kyllä agilityä reippaasti, eilen kisoissa ja tänään vielä treeneissä ja lisäksi vedin koulutuksen omalle jatkoryhmälleni. Tuike oli ihan innoissaan tänäänkin, ei siis ainakaan väsymyksen merkkejä ollut ilmassa. Itse asiassa sai tiukkistella aika paljon lähtöjen kanssa, kun Tuike vaan ihan vähän voisi jo liikkua tai seistä tai vaikka mennä jo kolme seuraavaa estettä... mahdotonta menoa, mutta oli siinä sitten draiviakin.

Päivän päärata oli tälläinen, paljon esteiden takaakiertoja:

1238925614_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Keinua halusin varmistella ja sinne laitettiin palkka odottamaan, Tuike sitten ekalla kerralla haistoi palkan jo 7-hypyllä ja meinasi lähteä sinne, mutta sain haltuun ja uusinnassa sekin sujui. 2-hypyn eteen tein valssin, siitä takaapyöräytys 3-hypylle ja takaaleikkauksella putkeen, toimi tosi hyvin! 11-hypyn taakse irtosi myös hienosti ja keinu meni ekalla kerralla hyvin, tokalla jännitti vähän enemmän. Pikkaisen on vielä epävarmuutta, mutta paranemaan päin. Loppusuoralla taas takaaleikkaus ennen 13-putkea ja siitä loppuun. Vauhtia riitti ja tosi tyytyväinen oli takaakiertoihin, Tuike irtosi todella hyvin. Takaaleikkauksissa ei myöskään ongelmaa, pikemminkin tuli itselle kiire keritä esim. 4-putken jälkeen ottamaan vastaan, niin vauhdikkaasti paukutti menemään. Hyvä rata!

Toka rata oli tälläinen, tehtiin vaan mustilla pallukoilla numeroidut esteet:

1238925940_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Tällä radalla sai olla todella tarkkana lähdön kanssa, Tuike oli ihan menossa, sen sijaan itse rata oli todella hyvä. Puomi meni hienosti, mahtava vauhti ja lopussa hyvät kontaktit namialustalla varmisteltuna. Pujottelulle menot oli ihan loistavia, itsenäisiä ja hyviä. Miten sitä taas kisoissa vei ihan miten sattuu, luultavasti olen ollut taas tunkemassa itseä sinne minne en kuulu kun pitäisi antaa vaan tilaa. Pujottelu muutenkin tosi bueno, vauhtia riitti eikä virheitä tullut. Putkeen irtosi hyvin, eikä edes katsellut puomia siinä vaiheessa. Otettiin loppuun vielä pujottelua erikseen vaikeista avokulmista ja edelleen haki hienosti aloituksen.

Kolmannella pätkällä oli taas lisää takaakiertoja, tämä mentiin vaan mustien numeroiden mukaan:

 1238926216_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Alun estejärjestys oli hieman eri, rengas oli viimeisenä. Kerran Tuike teki jonkun höpötyksen ja meni renkaan alta (oli aika vaikeaa pikkukoirallekin), muuten ei ongelmaa ja irtosi sinne hienosti. Vaikein kohta oli renkaalta 4-hypylle takaavienti, siinä T tuli alkuun mukana ohi ja hyppäsi väärään suuntaan. Kun luotin ja annoin sen itse hakea takaa huiskaisulla niin meni hyvin. 5- ja 6-hypyt haki hyvin. 6-hypyltä pyöräytin koiran ylemmän siivekkeen ympäri ja siitä takaa-käskyillä 7-hypylle. Tuike irtosi tähänkin hienosti, kyllä siihen vaan voi luottaa.