Kävin tallaamassa iltajäljen YTHS:n nurtseille, maa oli märkä sateen jäljiltä. U-mallinen jälki. Eka suora ehkä 100 askelta, jossa kaksi keppiä (tunnarikapula ja tavallinen), kummankin alla namikuppi. Ihan alussa namia ja muutama muuallakin. Sitten kulma oikeaan, jonka jälkeen n. 40 askelta, puolessa välissä tavan keppi, ilman namikuppia ja kulma oikeaan. Kulmissa namia, samoin muutama kepin jälkeen. Loppusuora n.120 askelta, tunnarikapula ja tavan keppi ilman kippoa. Jäljen päässä vielä vielä viimeinen tavallinen keppi loppupalkan päällä. Vanheni sen verran että pyöräilin kotiin ja käveltiin Viiman kanssa paikalle.

Viimalla oli hulluna intoa jo matkalla, olisi riekkunut vaikka kuinka. Jouduin makuuttamaan sitä aika pitkään kun selvittelin jälkiliinaa ja siinä keräsi vielä oikein intoa ja kun vapautin, niin sinkosi kuin ohjus jäljen suuntaan (oli vissiin saanut jo siinä maatessan sen verran hajua että tiesi mihin päin lähteä). Rauhoitin sen vielä makaamaan aloituskepille ja kuuntelikin hyvin. Alkujälki meni kyllä ihan ryntäilyksi, oikeastaan ekalle kepille saakka, ei syönyt nameja ja kiskoi eteenpäin liina kireällä. Kepillä kuitenkin teki heti erinomaisen ilmaisun ja sitten palasi vähän järkikin päähän, vauhti hidastui ja alkoi syömään maastakin löytyvät namit. Tokalla kepillä myös erinomainen ilmaisu, pikkaisen saa olla sen kanssa tarkkana että lähtee uudestaan vasta luvan saatuaan. Eka kulma ok ja kolmannella kepillä taas erinomainen ilmaisu, siinä jouduin vähän komentamaan että ei lähtenyt ennen aikojaan. Toinen kulma oli erinomainen, parempi kuin eka ja nenä tikkasi joka askeleessa. Neljännellä kepillä ei ilmaissut ja olisi jatkanut matkaa, mutta en päästänyt ennen kuin meni maahan. Viides keppi samanlainen, mutta tajusi nopeammin mennä maahan. Kuudennella kepillä taas erinomainen ilmaisu.

Tämän jäljen opetukset:

  • Selvitä liina ennen kuin koira on mukana Silmänisku
  • Jos on noin innoissaan niin pitäisi saada heti alkuun rauhoitettua. Jäljen reipas vanhennus saattaisi auttaa, nyt on niin itsevarmana että painaa kuin höyryveturi. Ilmaisu selkeästi rauhoittaa myös, jos ottaisi ihan alkuun kepin niin saattaisi auttaa?
  • Ilmaisutreeniä vaan lisää, osan ilmaiseen erinomaisesti ja namikuppi auttaa. Ehkä joka toinen ilman ja joka toinen kupilla näin alkuun? Nyt oli myös eri palkka kupeissa kuin mitä sai taskusta, luultavasti piti taskupalkkaa huonompana, eli samaa herkkua joka kohtaan.
  • Kepeiltä lähdön rauhoittaminen pitää ottaa myös työn alle eli maassa pysytään kunnes tulee lupa lähteä.
  • Pituutta saa olla reippaasti, ei todellakaan tuota ongelmia.

Mutta hyvä treeni ja kuudesta kepistäkin neljä ilmaistiin hienosti! Ja alun häsäystä lukuunottamatta teki suht rauhassa töitä. Ja voi sitä onnellista porokoiraa taas jäljen jälkeen, kyllä se nauttii tuosta hommasta! Loppumatkalla vedettiin vielä kunnon keppileikit kun neiti oli niin villinä.