Viimein kerta kisakurssia, tosin ensi viikolla jatketaan heti uudella kurssilla "Kohti SM-kisoja" Silmänisku. Aikasta samanlainen kurssi tiedossa mutta toiveissa olisi muutama ihan koemainen treeni ennen kevään kokeita. Jee, kivaa! Mutta tänään treenailtiin Norssin pihassa, kivasti taas arska paisteli ja paikalla on mukavasti häiriötäkin. Tuike oli tosi pätevänä taas.

Ruutu: Lähetys kisamatkasta, tehtiin liikkeenohjauksessa, tosin se meni vähän pieleen kun en heti antanut käskyä, koska T katseli muualle, vaan koitin saada sitä katsomaan ruutuun vihjesanoilla. Heti kun vilkaisi niin annoin käskyn ja juoksi hienosti laukalla suoraan ruutuu ja hyvä seis! Läksy: mukaan valmistelevat: lähestyminen ruutua suoraan ja vihjesanoilla juttelu. Samanalainen lähestyminen aina kokeessa, seuraten, oma katse ruudussa ja vihjesanat. Tuike oli ihan innoissaan ja katsoi ruutua koko ajan ja lähti hienosti suoraan ruutuun. Oma naminheitto sai noottia... pitäisi opetella viskaamaan yläkautta ja suoraan koiralle.

Merkki: Näytettiin miten sujuu, täysi kisamatka, T meni hyvin mutta istui heti seis-käskyn kuullessaan. Uusinnassa hyvä seis, mutta nyt meni vähän merkin oikealle puolelle. Tähän apuun kosketusalusta. Läksy: alusta suoraan merkin taakse ja heti palkka kun koskee, että tasan merkin takana seisominen vahvistuu. Tähänkin mukaan valmisteleva osuus ja suoraan edestä seuraten lähestyminen, oma katse merkissä. Ja hyvinhän se sujui ja tuli hienoja lähestymisiä ja hyvä seis.

Merkki+ruutu: Jatketaan samaan malliin muuten mutta otetaan lätkä mukaan myös merkille. Palkka merkistä, josta lähetys ruutuun. Tuike teki älyttömän hyvin ja oli ihan innoissaan. Läksy: lätkä sekä ruutuun että merkille, kummankin puolen opetus.

Tunnari: Kasa vääriä ja oma joukkoon. Ei mitään järkeä! Alkuun nuuski mutta sitten nosteli ihan mitä vaan, ja koko ajan meni pahemmaksi. Ei auttanut uudelleen näyttämiset eikä mikään muu, ihan päätöntä ja tosi epävarmaa (eikä asiaa auttanut omituinen ohikulkija joka rupesi Tuikelle jotain lirkuttelemaan kesken liikkeen). Siirryttiinkin sitten kolmen kapulan käyttöön, kaksi väärää ja oma. Pikkuhiljaa parani, eli tällä jatketaan. Läksy: Ihan muutamalla kapulalla että saadaan varmuus, vaikka pelkästään oma ja väärä.

Hyppy: Loppuun hyppy liikkeenohjauksessa, josta suoraan loppupalkalle. Tosi makea hyppy, hieno istu ja hyvä takaisinhyppy. Perusasento pikkaisen väljä, mutta muuten aika erinomainen liike. Hanna kehui Tuikkusen rauhaa istumisessa, mutta silti oli tosi täpäkkä suoritus.

Ryhmäliikkeenä tehtiin paikkamakuu. Tuike makasi kahden aussien keskellä. Ja vähän tuli possuilua... Koira vuorotellen alas, T meni hyvin, mutta nousi heti lähdössä istumaan, palautin ja sen jälkeen makasi ok. 2 minuuttia piilossa, levollinen. Uusittiin lähtö ja porsas nousi taas istumaan, nyt kun oli vähän kauempana, kuulemma oikein prinsessamaisesti. Sen jälkeen jumpattiin lähtöjä eikä ongelmaa enää ollut, kesti hyvin taaksemeno, kiertämiset jne.