Tälle kesälle lähdetään Viiman agitreenaukseen vähän uudella tavalla. Nimittäin ohjaajan puikkoihin astuu Vesa. Tänään oltiin ekaa kertaa kunnolla kokeilemassa (ihan pari lyhyttä pätkää on talvelta alla, mutta siinäpä se sitten onkin) ja parivaljakolla meni ihan sairaan hyvin. Homma toimii niin että mie saan vaan katsella ja neuvoa, sekä suunnitella mitä Vesa ja Viima tekee. Alkuun Viima koitti katsella minun perään ja koitti tulla multa hakemaan palkkaa, mutta hyvin nopeasti keskittyi vaan Veskun kanssa tekemiseen. Ja meno oli oikeasti ihan huikeaa ja Veskukin oppi tosi nopeaan ohjauksen kikkoja. Yhtään kieltäytymistä, riman pudotusta tms. ei tullut ja koko ajan menivät täysillä. Mie jatkan treenien kirjaamista, vaikka itse en ohjaksissa olisikaan.

Alkuun tehtiin yksinkertainen suora hyppy-hyppy-putki-hyppy, että saatiin taas vähän mieleen mistä oli kyse ja muutenkin ohjausta vähän tutuksi. Ajattelin alkuun että menen itse palkkaamaan päähän, mutta sille ei ollut tarvetta. Viima irtosi hienosti. Kun suora sujui kummaltakin puolelta ohjattuna hienosti, niin mukaan otettiin takaaleikkaus putkella. Tässäkään ei mitään ongelmaa.

Sitten jatkettiin ihan yksinkertaisella pätkällä, kummaltakin puolelta ohjattuna:

1241605345_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Tämäkin sujui tosi hyvin, Vesa kyllä luonnostaa ohjaa selkeästi ja esim. hakee Viiman hyvin putkelta, josta Viima lähtee hyvin irtoamaan seuraavalle hypylle.

Vähän vaikeutettiin pätkää:

1241605515_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Eli putkeen mentiinkin toisesta päästä. Suunnittelin tähän valssitreeniä, mutta Viima teki vauhdikkaasti ja mäkelät tulivat ohjaajalt luonnostaa niin 2-hypyn jälkeen tehtiin sitten niin. Ja edelleen, ei voi muuta sanoa kuin että hienoa menoa, vaikka ohjaajalla ei ole kokemusta lajista ollenkaan niin ohjaus tuli ihan luonnostaan ja esim. putkeen viennissä vastakkainen käsi, joka sai koiran putkeen todella hyvin. Tätä tehtiin kummaltakin puolelta. Loppuun tekivät vielä keinua. Ekalla kerralla oli vähän liikaa vauhtia ja Viima pikkaisen säikähti, mutta uudestaan mentiin silti kun vähän houkutteli.

Tuike hömpötteli myös vähän, tehtiin samoja pätkiä ja ok menoa. Paras oli kun T kävi itse suorittamassa koko radan, mikä oltiin juuri tehty, itse seisoin vaan 1-hypyn takan suu auki kun pikkukoira menee täydellisesti koko kuvion, hyppää kaksi estettä, putkeen ja taas kaksi estettä. Ei voinut kuin nauraa innolle Nauru. Tuike teki lisäksi keinun rämäyttelyä ja intoa oli tässäkin todella paljon, ei meinannut pysyä housuissaan ja joka välissä oli painamassa keinua.

Mutta tällä linjalla nyt lähdetään ja alku ainakin vaikuttaa lupaavalta. Ihan uskomattoman hyvin Vesalta ohjattu, vaikka tosiaan kokemusta ei ole yhtään.