Tuikkusen kanssa aloitettiin myös Helmisen Hannan opeissa. Kuokkalan koulun kentällä, ekalla kerralla taas koko porukka paikalla. Päivä oli ihanan aurinkoinen mutta kentällä oli kylmä!! Kolmen tunnin treenin jälkeen olin aivan umpijäässä, onneksi pääsi saunaan sen jälkeen. Mutta hyviä vinkkejä saatiin taas!

Ekana katsottiin T:n seuraamista. Jäinen kenttä vähän jännitti ja T oli pikkaisen varuillaan kävelyn kanssa, mutta muutenkin paikka seilasi. Eka huomio oli oma kävely, askeleet huomattavasti lyhyemmäksi pienen koiran kanssa, melkeinpä kenkä kengän perään. Sitten käden paikka palkataessa, housun saumaa pitkin. Kyllähän nää tiedetään, mutta ohjaaja ei osaa... Parani taas huomattavasti heti tuon jälkeen. Läksynä lyhyttä treeniä pienellä askeleella ja palkka jalkaa pitkin.

Sitten perusasentotreeniä. T:llä siis herkästi paikka seilaa liikaa sivusuunnassa, kokonaisuudessaan se pitäisi saada tiiviimmäksi. Eka läksytreeni: koira etuviistoon istumaan, siitä kutsu sivulle ja jalalla heittämällä apu ja koira sivulle ja palkka jalkaa pitkin. Toinen treeni oli paikallaan pyörimistä, käsi kiinni saumassa, josta se ei saa yhtään irrota. Ja kyllähän se paikka taas parani, Hanna veikkasi ettei kovin montaa kertaa tarvitse tehdä kun T on niin innoissaan, kunhan vaan itse muistan olla hyväksymättä niitä löysiä perusasentoja. Pikkukoiran takapuolen käyttö sai kovasti kehuja!

Itsekseen tehtiin merkkiä. Koira istumaan, itse kävin pippaloimassa merkin takana, koiran luokse ja lähetys, palkka lensi heti. Tuike hiffasi idean heti ja meni tosi hyvin 10 metristäkin ihan suoraan merkin taakse.

Ruutua kertailtiin ensin vähän itseksemme ja sitten valvovan silmän alla. Kosketusalusta oli eri kuin normaalisti ja T oli vähän pihalla, alkuun kävi esim. läppäisemässä yhtä ruutumerkkiä kun etsi alustaa. Kun kävin alustan näyttämässä niin johan löytyi. Meni aika kivasti, ottaen huomion liukkaan maan, mikä vähän hidasti vauhtia. Heti kun oli alustalla niin kehu ja palkka lentää. Puhuttiin että suoraan maahan käskeminen ei ehkä ole hyvä idea, silloin liikettä ei voi korjata. Treeninä kosketusalustan kanssa lähettämistä ja myös ruutuun siirtelyjä sivuilta. Hyvällä mallilla kuulemma kuitenkin.

Kaukkarijumppa lähtikin sitten ihan uusille urille. Ollaan siis treenattu niin että T nousee eteenpäin maasta seisomaan ja istumasta seisomaan (jälkimmäistä ei olla juuri kyllä edes treenattu). Nyt Hannan ohjeilla lähdetään rakentamaan takapuolen käyttöä eli koira nouseekin takapuoli edellä, sillä tyylillä estetään paremmin etupainoisuus ja sitä kautta eteenpäin liikkuminen. Tämä oli T:lle tosi vaikea, se ei meinannut alkuun tajuta ollenkaan. Treeni: Koira maahan, kädellä avittamalla (työnnetään jalkojen välistä kohti mahaa tai sitten sivulta mahan alle koskemalla) nostetaan koira seisomaan, palkka lentää taakse tai on siellä jo valmiina (namit pois kädestä koska T on ihan hysteerisesti niiden perään). Aina liikutaan itse kohti koiraa eli seisomasta maahan tai seisomasta istumaan työnnetään koiraa taaksepäin. Jumppaa on siis ohjelmassa, takapuolen lihasten käyttö on varmasti uusi ja ihmeellinen asia myös koiralle.

Loppuun paikkamakuu rivissä. Mentiin omalla käskyllä ja T meinasi mennä maahan jo edellisten koirien käskyn kuullessaan eli vielä on vähän herkässä. Omalla käskyllä meni hyvin. Piiloon, josta kävin kaksi kertaa palkkaamassa muiden kera, makasi hyvin, tosin taas palkatessa meinasi aina ponkaista istumaan heti kun tulin sivulle. Viimeisellä kerralla nousi taas seisomaan. Kävin palauttamassa sen tiukasti ja sen jälkeen makasi ok. On se nyt kumma, vissiin kun nousemisen kerran keksii niin sitä voi yrittää joka kerta. Mutta eiköhän se siitä, saatiin kannustusta että ei se sitä jaksa yrittää kun siitä ei mitään hyödy, motivaatio vaan kohdalleen itse paikkamakuuseen isolla palkalla ja seisomiset tiukasti palauttaen pois.