Nopsa viikkokäynti taas Jyväskylässä. Lunta on tullut hullun lailla sekä täällä että Kuopiossa, kiva juttu. Tosin ajo lumimyrskyssä pimeällä ei ollut niin kivaa. Onneksi on seuraa niin menee matka nopeammin. Mutta siis, illalla treenailtiin Hippoksella, jossa lunta riitti. Paikalla oli sattumalta paljon tuttuja koiria, eli saatiin myös häiriötä reippaasti.

-------------------------------------------------------------------------

Tuike

Ruutu: Varmistelin lähetystä aika pitkään, kun tuntui että T katseli muualle. Hienosti kuitenkin meni ruutuun kun lähetin, hyvä seis ja hyvä maahan. Lähetyksiä pitkästä matkasta ja aina juoksi yhtä onnessaan. Pienenä uutena ongelmana on tullut se, että ei malta maata vaan koittaa nousta perään kun tulen kohti. Eli maahanmenon vahvistusta siis. Lopuksi otettiin lyhyestä matkasta siirtelyjä keskelle ja hienosti neiti haki oikeaa paikkaa, hyvä!

Seuraaminen: Askelsiirtymiä, tosi nätti vire, paikka pysyi ja intoa oli.

Luoksetulo: Ensin seisomista. Tuli hienosti täysiä ja stoppasi hyvin, oikein hyvä. Maahanmenossa valui enemmän ja kerran jäi myös seisomaan. Lopuksi sivulle tuloja, tosi hyvin sujui, ihan kuin paikka olisi oikeasti tiivistynyt ja steppaaminen vähentynyt takaperin ketjutuksen ansiosta.

Paikkamakuu: Tässä olikin sitten jo vähän liikaa häiriötä. Jätettiin koirat, T jäi hyvin makaamaan. Yksi koira nousi, josta ohjaaja ärähti, samoin T:n vieressä ollut koira, jolle myös huomautettiin piilosta. Ei meille hyvä taktiikka, T kyllä makasi mutta ilme alkoi näyttämään siltä että apua nää syö mut... Palattiin siitä nopsaan ja iso palkka maahan, hyvä. Otettiin uusinta, vaihdettiin suuntaa, järjestystä jne. No, tässäkin T:n viereinen koira päätti nousta ja juosta piiloon. Luulin että T makasi, joten jäin itsekin piiloon. Takaisin tullessa oli kuitenkin vastassa istuva pikkukoira, joka oli myös liikkunut ehkä metrin verran eteenpäin. Ilme oli niin epävarma, eli ihan liikaa hässäköintiä. Otettiin sitten vielä yksi makuu varman koiran kanssa, että saisin palkatuksi T:n maahan. Nyt nousi heti istumaan kun menin piiloon... Vielä yksi korjaus, hyvä maahan, tosi lyhyt piilossa olo ja superpalkka. Toivottavasti jäi nyt oikea idea mieleen. Tyhmä minä kun en kysellyt mitä ihmiset tekevät jos koirat nousevat (tosin kaikki olivat vähintään avon koirakoita), piilosta huutelu ja ylimääräinen häsäys ei nimittäin ole meidän juttu. No, ehkä se taas tästä, harmittaa vaan kun makuu on ollut niin hyvä. Toisaalta voisi ihan vaikka treenata tuota piilosta huutelua ihan erikseen.

Nouto: Loppuun tunnarilla nuotoa ja luovutuksia. Tosi kiva vire ja tässäkin paikan kanssa jee! Kotona otettiin myös metallilla ja hyvin nosti ja piti.

-------------------------------------------------------------------------

Viima

Olipahan taas pienessä intoa, haukku meinasi raikaa vähän liikaakin aluksi ja sorsa sai kyytiä. Mutta ihanaa tärpätystä!

Kaukot: Ensin koko sarja, muuten hyvä siirtymät, mutta yhteen istumiseen kaksi käskyä. Sen jälkeen istumisen vahvistusta eri matkoista hyvä. Loppuun koko sarja ja kympin liike.

Luoksetulo: Pari läpijuoksua hyvä vauhti ja hienot eteentulot. Kerran stopin kanssa, vauhdista huolimatta stoppasi hyvin, mutta sen jälkeen taas ravasi. Eli askellaji tuossa vaihtuu, pitää vielä koittaa saisiko jotenkin hetsatuksi enemmän. Toinen mitä pitää treenata on se, että pysyisi seisomassa kauemmin, nyt syö heitetyn namin ja lähtee tulemaan aika nopsaan ja olen sen sallinut.

Seuraaminen: Vasureita ja täyskäännöksiä superpalkalla, täyskäännöksissä käytössä vihje. Hyppää vieläkin herkästi vasemmalle käännöksessä kauas, eli treeniä.

Nouto: Tunnarilla. Olipas hupaisaa , neiti oli NIIN innoissaan että meinasi aivan haljeta. Hyvin malttoi pysyä odottamassa, mutta lähtö oli jotain tykinkuulan ja kengurun välistä. Tassut edellä mentiin, mutta nopsaan nousi ja hyvä tuonti ja pito, jei! Pari kertaa Viimalla oli tosin vaikeuksia nähdä kapulaa lumen keskeltä, pää vaan pyöri ja häntä heilui että missäs hemmetissä se kapula on. Mutta hyvä että oli hauskaa!