Tänään oltiin taas uudessa paikassa, mikä on kyllä hyvä juttu. Katsottiin kahta liikettä ja lisäksi tehtiin paikkamakuu.

Kaukkareita ollaan treenitty nyt kotosalla ja näytettiin miten sujuu. Alkuun Viimaa kiinnosti kovasti kaikki muu uudessa paikassa ja pyröitteli sivulla päätään. Teki kuitenkin loppujen lopuksi ihan ok vaihdot, kerroin mitä tehtiin jne.. Testattiin siihen myös lelupalkkaa ja Viima oli ensin ihan hölmistynyt, mutta kun tajusi että lelun perään saa lähteä niin oli ihan innoissaan. Viiman siirtymiset sai kehuja kovasti ja ne on niin varmat että V itsekin on ihan sitä mieltä että hohhoijaa, kyllä mie tän homman osaan... Loppuun leikit ja koira autoon.

Läksy 1, kaukkarit: Vaihtelevuus että saadaan vielä lisää intoa. Välillä lentää lelu, välillä nami. Matkaa pidennetään välillä reippaasti ja muutenkin kaikkea outoa että joutuu tekemään hommia.

Sitten seuraamista. Näytettiin miten on sujunut. Ensimmäinen huomautus tuli mun askelluksesta, eli harpon ihan liian pitkillä askelillä mikä vaikeuttaa koiran mukaan lähtöä. Tehtiin lyhyttä pätkää käännösten kera ohjatusti ja sujui aikasta kivasti. Myös käden paikka on tärkeä. Taas leikki loppuun ja koira autoon.

Läksy 2, seuraaminen: Vaihtelevuus, lyhyttä pätkää käänösten kera että saa homman yllättäväksi. Lyhyet askeleet ohjaajalla. Käsi lukittuna koko ajan samaan paikkaan, reiluutta koiralle. Jos paikka väljenee, en mene koira perässä vaan askel päinvastaiseen suuntaan edelleen käsi lukittuna.

Puhuttiib myös kontaktitreenistä ja siihen vähän lisää juttuja.

Läksy 3, kontaktitreeni: Edelleen koira sivulla, seuraa-käsky ja palkka kontaktista. Nyt liitetään mukaan käden liikkeet eli ihan kuin kävelisin tai juoksisin, opetetaan liikkeeseen ja kontaktin pitoon samaan aikaan.

Sitten otettiin paikkamakuu paikalle saapuneen sakemannin kera. Sakuthan jänskättää Viimaa kovasti, mutta piti kuitenkin kivasti kontaktia. Mentiin juoksuntarkastuksen kautta ja sujui ok. Jätettiin koirat, Viima oli ok ehkä minuutin ja alkoi sitten haukkumaan häntä heiluen sellaista riskaushaukkua. Ehkä siinä oli pientä epävarmuutta viereisestä koirasta johtuen, mutta koitti sitten hyödyntää sitä minun komentamiseen. Ohi käveli sitten mies ja V päätti että tuossahan on hyvä syy lopettaa homma kesken, eli nousi ylös ja haukkumaan. Kävelin takaisin palauttamaan sen ja sen ilme oli kuulemma juuri sellainen että "ihanaa kun tulit mut äippä pelastamaan kun halusin...". No ei muuta kuin koira tylysti takaisin ja sen jälkeen makasi hienosti ja ilman ongelmia. Tällä esityksellä Viima kuulemma ansaitsi itselleen paikan teatterikorkeassa ja ihan tottahan se oli, vaikka sitä ehkä vähän jänskätti niin kuitenkin V kesti makaamisen ihan hyvin toisella kertaa, alkuun piti vaan kokeilla että saako minut pelastamaan kun temppuilee.

Läksy 4, paikkamakuu: Treeniä vilkkaissa paikoissa. Saman tien jos haukkuu niin tiukka kielto ja tyly palautus paikalleen ja sieltä ei lähdetä ennen kuin onnistuu.

Taas saatiin hyviä vinkkejä ja hieno homma että noita ongelmia tulee eteen niin saadaan neuvoja. Tällä kertaa Viima haukkui alusta lähtien huomattavasti vähemmän ja oli koko treenin aikasta innokkaasti messissä. Autossa odotteli ihan tärppänä että milloin pääsee taas tekemään.