Laukaan hallilla oli kaksi muuta koirakkoa meidän lisäksi treenimässä. Tällä kertaa Tuike ei edes yrittänyt maistella heppakakkaa, viimeksi sanoin siitä aika rumasti kun koko ajan meinasi kikkareita eksyä suuhun. Hyvällä fiiliksellä treenattiin aikasta monta liikettä.

Ruutu: Birgitta rakensi ja Maaritin merkit. Suoraan halliin tulosta lähetys n. 20 metristä. Ihan yhtä lujaa ei mennyt kuin eilisissä treeneissä, mutta laukalla kuitenkin, hyvä seiso. Pari muuta lähetystä, palkka seisomisesta. Yksi maahanmeno, johon tarvitsi kaksoiskäskyn (sen jälkeen tarjoili pari kertaa maahanmenoa suoraan). Siirtelyjä ilman kosketusalustaa, sujui tosi hyvin ja haki paikkaa hienosti!

Seuraaminen: Seinän viertä, tipuaskelia, joukkoon pidempiä. Pientä keulimisyritystä alkuun normaaleissa askelissa, mutta kun tajusi että taas lyhenee niin paikka erinomainen.

Askelsiirtymät: Aika tyytyväinen oli, vasemmalle vielä pikkaisen pomppaa karkuun lähdössä, oikealle oikein hyvä.

Ohjattu nouto: Palloilla, matkaa palloihin n. 4 metriä. Eka haku hyvä oikea, sitten vaihdoin vasempaan, mutta haki taas oikean (ei kuunnellut ollenkaan). Seuraavalla yrityksellä onnistui ja vaihtelin vielä pari kertaa noudettavaa esinettä puolelta toiselle, enää ei ollut mitään ongelmaa hakea vuorotellen eli alkoi hienosti kuuntelemaan.

Hyppy: Ensin hyppynoutoa vauhdin kanssa eli vapautus takaisinhypyn jälkeen namikupille. Tosi hyvä, ei yhtään hidastusta hypylle! Sitten muutama toisto AVO:n hypystä, edelleen ihan älyttömän hieno, hyvä hyppy, napakka istuminen ja hieno sivulle tulo.

Merkki: Tämä otetaan nyt myös repertuaariin kunnolla. Kävin hyppimässä merkin takana, lähti hyvin, mutta jäi vähän liiaksi sivuun. Pari vahvistusta käden kanssa takaa menemiselle, sen jälkeen lähetyksiä 5-10 metristä ja meni tosi hienosti ja vauhdikkaasti suoraan merkin taakse. Hauska kun se tykkää noista juoksujutuista niin paljon.

Kaukkarit: Kaksi palkkausta ekasta istumisesta, sitten koko i-m-i-m-litania, ihan sairaan hieno! Matkaa oli vähän reippaammin kuin kokeessa vaadittu eikä mitään ongelmaa.

Paikkamakuu: T reunassa, koirat maahan ja istumaan vuorotellen, ei ongelmia. Makasi tärppänä mutta varmasti, oltiin piilossa varmaankin joku 3min. Hienoa, ehkä paikkamakuu alkaa taas olemaan kuosissa!

Treenien jälkeen vielä tunnaria. Nyt paikka helpompi, porukoiden terassi ja koiran vire rauhallisempi treenien perään. Kolme toistoa, vääriä kapuloita joku 15. Nyt oli ihan erilainen nenänkäyttö, vähän koitti vielä suulla paria muuta kapulaa mutta valitsi sitten oikean. Viimeisellä toistolla muiden närppiminen jäi jo. Huomioitava omat kehut, T meinasi tiputtaa kapulan heti kun kehuin. Mutta selkeää edistymistä, vire vaan kohdilleen ja toistoja!