Tänään illalla taas Killerillä. Eka tokoa, jossa hyvä häiriö lähellä tehneistä koiratanssijoista musiikkeineen.

Rieha aloitti:

Seuraaminen: Piirsin maahan neliön ja seuruutin sen mukaan sekä myötä- että vastapäivään. Alkuun tosin ihan pelkkää sivullaoloa ja kontaktista palkkaamista ja sitten liikkeelle. Takapuoli eli aluksi enemmän, mutta paransi koko ajan sen käyttöä. Ja ohjaajan namikäsi koitti olla tavallisesti, palkka vasta taskusta. Jossain vaiheessa R meinasi alkaa painamaan/poikittamaan joten laitoin lelun takataskuun ja R sai sitten luvalla ryysiä sen sieltä. Ihan selkeästi vei paikkaa taaksepäin, hyvähyvä.

Luoksetulo: Ensin pari avustettua ja sitten namit namikääröön treeniliiviin ja pari toistoa näin. Aika kiva, tosin ekalla kerralla koitti ryysiä suoraan palkkaan, mutta sen jälkeen haki hyvin paikkaa.

Jäävät: Seis-seis-seisomista lähinnä. Edelleen on haastavaa, en pääse oikeastaan ollenkaan häivyttämään kättä, koska heti ilman kättä alkaa ottamaan sivuaskelia. Käden kanssa stoppaa kyllä hyvin ja seisoo paikallaan hienosti vaikka kiertelen ympärillä.

Nouto: Meinasi kakaralla olla vähän levoton ote, joten lähdettiin vaan rauhoittumaan ja pitämään kapulaa. Vaati oikeasti aika paljon raaauhaallista kehumista, ennen kuin malttoi alkaa pitämään tukevasti. Sillä on hieman ilmassa sellaista että palkan saatuaan pomppaa ilmaan, olen vissiin liikaa palkannut niin, että saa lähteä hillumaan. Tuohon pitäisi kiinnittää huomiota, eli että vaikka saa palkan, niin voi edelleen olla samassa paikassa.

Tuike:

Ruutu: Nyt laitettiin lätkä peliin. Ensin pelkkää lätkää ja sille suoraan maahanmenoja. Hyvin oli kartalla, eikä liikkunut käskyn jälkeen, mikä on ollut iso ongelma. Sitten lätkä ruutuun, koira istumaan ja itse menin lähettämään puolesta välistä. Oikein kivaa menoa ja muutin omaa paikkaa niin, että pikkuhiljaa liikuin koiran kanssa samaan lähtöpaikkaan. Huomio siitä, että T:lle pitää antaa selkeä vapautuskäsky ruudusta, ettei vaan nouse ylös namin toivossa. Mutta ruutu löytyi ja käskyjäkin kuunneltiin!

Tunnari: Paljon vääriä ja oma joukkoon. Kolme toistoa ja oma nousi todella varmasti. Ekasta palkka pelkästä nostosta, muissa vaadin luovutuksenkin, joka oli oikein ok.

Seuraaminen: Samaa neliötä kuin Riehankin kanssa. Vastapäivään oli erinomaista, myötäpäivään tehtäessä meinasi käännöksissä ennakoida ja ajautua liian eteen. Nopeasti alkoi korjaamaan kun hiffasi, että stoppi tuleekin heti käännöksen jälkeen.

Sitten taas mustat aksaamaan, rata näytti tältä:

Rieha oli tänäänkin aivan mahtava, mutta mikä parasta ohjaajakin pysyi joten kuten kärryillä. Toki muutama kohta tuotti vaikeuksia, lähinnä nuo ennen putkea olleet hypyt eli 4, 6 ja 9. Niissä veti todella helposti ohi ja suoraan putkeen, eli sai olla tosi tarkkana. 4-hyppy oli suht helppo korjata omalla sijoittumisella, samoin 6-hyppy kun menin vaan ottamaan koiran kunnolla vastaan hypyn taakse. 9-hyppy oli vaikein ja treenattiin sitten erikseen kahden hypyn takaakiertoa. Pikkuhiljaa sekin löytyi. Putkiin R irtoaa kyllä niin makeasti, ei tarvitse kuin huiskaista sinne ja koittaa sen jälkeen vaan pinkoa seuraavalle esteelle, ennen kuin pikkutykki ampaisee ulos.

Hallissa oli aika hiostavaa ja oli hauska nähdä, kun R teki ekaa kertaa kelpieille kuulemma tyypillistä toimintaa eli sitä että kierrosten välissä meni makaamaan johonkin ja ikäänkuin ottamaan vähän lukua. Kyllä se vaan pystyy rentoutumaankin, vaikka ympärillä tapahtuu kaikkea ja taas kun pyytää tekemään niin on täysillä mukana. Ja kuumahan siinä varmasti tulee kun vetää ihan sata lasissa!

Viima teki saman radan ja sillä on nyt päällä todella hyvä fiilis. Se oli taas yhtä haukkua ja hännänheilutusta! Puhdasta rataa tuli alusta saakka, vauhti oli mainio. Hiottiin vaan sitten käännöksiä eli lähinnä 8-9-hyppyjä. Ihan mahtis Vimps!! Se ei olisi halunnut kolmen kierroksen ja parin tekniikkajutun jälkeen lopettaa ollenkaan ja lähti itse tarjoamaan pujottelua, joten tehtiin vielä parit pujot. Ihanaa kun toinen tykkää noin paljon!

Aamulla käytiin koko sakin voimin vielä juoksulenkillä. Yllättävän hyvin sitä jaksoi tälläisellä peruskunnollakin, saa nähdä miltä huomenna tuntuu... Mustat toimi canicross-koirina ja Rieha oli minulla. Se veti välillä kyllä niin lujaa, että ihan oikeasti piti toppuutella, koska ei sillä peruskunnolla ihan täysiä vedetä esim. jokaista alamäkeä. Vimps oli Veskulla ja Tuike sai jolkottaa omaa tahtiaan irti. Hauskaa!