Aamulla suunnattiin Viherlandialle koko porukka. Kirpsakassa syysaamussa olikin kiva treenata ja lopuksi lenkkeillä. 

Viima jäljesti: 

Vesku tallasi viereiselle pellolla jäljen, jossa oli kolme kulmaa, neljä esinettä ja pituutta ehkä 500 askelta. Esineiden alla oli kissanruokapurkit raollaan, ajattelin että se vahvistaisi ilmaisua. Viima lähti jäljelle hyvin ja eka suora meni hienosti, samoin eka kulma. Ensimmäisellä esineellä pysätyi ja meni käskystä maahan. Toinen kulma oli ok. Toisalle esineella oli jo enemmän vaikeuksia mennä maahan ja siitä alkoikin alamäki. Neiti lopetti jäljestyksen melkeinpä kokonaan ja olisi halunnut vaan kaivaa ihania myyriä. Kun kielsin, niin e lähtenyt enää jäljelle ollenkaan, joten jätettiin homma siihen. Viimeinen kulma ja kaksi esinettä jäi siis jäljestämättä kokonaan. Alku oli hyvä, mutta edelleen tuntui että esineet on se missä tökkää ja motivaatio jäljestykseenkin katoaa siinä. Pitää talvella koittaa tähän jotain kehittää.

Tuike agiliiteli:

T oli halliin tullessaan aivan intoa täynnä, eli keinutreeni oli hyvä aloittaa. Tehtiin pienemmällä keinulla ja superpalkalla muutama toisto, pari ekaa oli erittäin hyviä, viimeisellä himmaili jonkin verran. Välissä tehtiin muutama pujottelu kummaltakin puolelta, hyvä vauhti ja meno. Ajattelin että tehdään lyhyttä radanpätkää ja kun T oli siinä ihan kympillä mukana, niin päätettiin laittaa siihen mukaan myös keinu:

Hetsasin T:tä oikein kunnolla ja putkiin meneminen saa sen kiihtymään vielä lisää. Siitä oli hyvä päästää keinulle, jonka takana Vesku oli vielä yllyttämässä ja houkuttelemassa kissanruokapurkin kanssa. Ja Tuike tuli tosi makeasti, himmailua ei ollut ollenkaan kolmessa toistossa mitä tehtiin! Eikun raivo vaan pintaan, niin kyllä se siitä.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Tuike tokoili illalla vielä Laukaan treeneissä:

Paikkamakuu: 4minuuttia, neljä muuta koiraa. Meni hyvin maahan, mutta nousi ihan tyynesti saman tien perään, huono jättö? Palautus ja sen jälkeen oli varma makuu, vaikka joku koira nousikin ja muutamaa käytiin palkkaamassa. Eli lähdön kanssa tarkkana.

Ruutu: Vieras ruutu. Bongaus kisamatkasta, hyvä. Sitten muutamia siirtelyjä keskustan vahvistamiseksi, alkuun oli vähän hukassa, mutta sitten alkoi hakemaan hyvin. Lisäksi vähän seis-maahan-treeniä, palkkaa kummastakin ja vielä muutama maasta seuruuseen tulo.

Luoksetulo: Stopit toimi erinomaisesti, mutta alkoi ennakoimaan. Enemmän siis läpijuoksuja. Tässä on niin vaikea pitää treeneissä se tasapaino, että tulisi täysiä, mutta pysähtyisi varmasti.

Seuraaminen: Siirtymät oikeaan ja vasempaan, aikasta hyvät.

Liikkeestä istu: Istuleikkiä ja sitten muutama koemainen. Ei yhtään väärää liikettä!

Tunnari: Ohjattuna. Erinomainen!! Varma haistelu ja oman nosto, palkka suoraan tuonnista.

Nouto: Kapulan sivulle tuomista. Vaatii työtä, paikka väljenee edelleen herkästi.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Omien agiesteiden kerääminen on alkanut, kunhan vaan olisi vielä oma piha mihin laittaa . Porukat käväisivät Haaparannalla Rusta-liikkeessä ja sieltä tuliaisina saatiin pussi (toivoin rengasta tai pujottelua, mutta ne oli valitettavasti loppuneet). Pitää koittaa saada noita muitakin, sen verran halpoja ovat ja ainakin pussin perusteella ihan päteviä. Kotikotona takapihalla kumpikin koira pääsi sitten tekemään vielä pussia. Pussihan oli joskus Viiman inhokki, mutta eipä ole enää, sen verran vauhdikkaasti se sinne meni. Tuike on pussia aina rakastanut ja nyt treenattiin sitten pimeään pussiin lähettämistä, eikä tuottanut ongelmaa. Viiman pussitreenin kruunasi se, että se pääsi syömään kaikki treeninamit, kun en ollut tarkkana. Oli pikkuisen tyytyväinen porokoira...