Aamulla käytiin jäällä lenkillä koko porukka ja sen jälkeen mentiin Viherlandialle liitelemään. Koirilla oli uudet lelut, jotka sai kyytiä lenkillä oikein kunnolla (vinkutiikeri ja vinkuorava, kumpikin ihan pop).

Kehittelin nopsasti seuraavanlaisen radanpätkän:

Viima aloitti ja se oli niin hieno! Renkaassa ei mitään ongelmaa, varasti sinne pari kertaa ja hienosti meni oikeasta kolosta. Vauhti oli tosi hyvä ja into mainio, kun hetsasin vinkuoravaan ja lopussa sai sen palkaksi. Vaikein kohta oli putkeen meno, siinä Vimps meni pari kertaa kauempaan päähän, mutta sekin saatiin lopussa sujumaan. Tärkeintä oli että vauhti pysyi ja kivaa oli, tämän fiiliksen kun saisi aina siirretyksi treeneihin niin mycket hyvä.

Vimps teki lisäksi pujottelua ja siinäkin se oli ihan super! Haki aloitusta todella hienosti ja vauhti oli mainio, hienosti se rytmittää, pitää pään alhaalla ja katseen edessä. Tässäkin siis vire ihan kohdillaan ja olin tosi tyytyväinen. Vasuri oli pikkaisen vaikeampi, mutta hyvin se senkin handlasi. Tehtiin myös vähän keinua, jossa ei ongelmaa. Pikkaisen se reagoi ääneen, kun keinu kolahtaa takaisin eli siihen pitää kiinnittää huomiota. Loppuun vielä puomia, ei ongelmia.

Tuike ja Vesa tekivät samaa rataa ja tosi mukavan näköistä menoa oli. V treenasi eilisen treeniä mukailleen pakkovalssia 3-hypylle ja hyvin sujui. 4-hypyn niistossa tärkeintä oli muistaa oma ohjauslinja, eikä turhaan pyörittää koiraa liian kaukaa. Vauhdin huuma oli niin kova että taisi puomin alastulo kerran unohtua, eli sitä ottivat vielä loppuun erikseen. Tuikkusellekin mukava välillä tehdä rataa missä saa tykittää.

-------------------------------------------------

Illalla olivielä vuorossa pujottelukurssi, jonne lähdin Tuiken kanssa, kun V ei töiden takia päässyt. Harmi juttu, Päivikillä olisi varmasti ollut paljon hyviä vinkkejä Veskunkin ohjaukseen, mutta kävihän se näinkin. Ensin näytin meidän pujottelun neljällä kepillä. Kommentit olivat, että koira osaa pujotella ja hakea pujottelun, mutta itse huononnan suoritusta. Omaa juoksemista ja ohjaamista pitäisi saada dynaamisemmaksi, ohjaus säilyy koko ajan, mutta turha huitominen pitää jättää pois. Heti alusta käsi kohti koiran nokkaa, käskytys rytmikkäämmäksi ja juoksu selkeämmäksi, niin hyvä tulee. Lisäksi kokeiltiin pujottelua verkoilla ja namikupin kanssa. Koko ajan T paransi suoritusta ja loppuvaiheessa oikein ampaisi pujotteluun kun hetsattiin kupille. Tämä olisi kyllä hyvä tapa opettaa pujottelua, se vaan vaatisi paljon toistoja. Mutta pistetään harkintaan, josko sitä vaikka joskus hommaisi omat kepit ja verkot.

Odotellessa tehtiin kaukotreeniä hallissa. Hyvin T kuunteli, vaikka hässäkkää oli. Olkkaritreeneissä on selkeää edistystä ollut ja T on tehnyt hyviä sarjoja liikkumatta. Olen käyttänyt edess pientä estettä, ettei pääse etenemään ja takapalkkaa. Nyt tein karsinan hyppyjen rimoista. Ältsin hyvin teki, pystyin nousemaan ylös ja ottamaan matkaa muutaman metrin verran. Tehtiin kaikkia muita siirtymiä, paitsi seiso-istu, mitä ei olla vielä juuri treenattu. Treenikaverikin kommentoi että tosi hyvin pysyy paikallaan ja siirtyy kuin hississä, eli ehkä me pikkuhiljaa aletaan tämäkin tajuamaan .