Tänään startattiin Hannan kurssilla tällä kertaa Viiman kanssa. Meillä on nyt pienimuotoinen lappalaiskoiraporukka jonka kanssa kurssi käydään. Meidän lisäksi treenaamassa ovatten Tiina ja skl Pessi, Raisa ja lpk Naru sekä Saana ja lpk Unna. Treenit venähtivät tänään aika pitkiksi, kentällä viihdyttiin lähes neljä tuntia, mutta tosi kiva oli nähdä muiden saman tyylisten koirien treenejä! Viima treenasi juoksuista huolimatta yllättävän hyvin ja mikä parasta haukkua ei tullut juuri ollenkaan (yksi ohikulkeneelle koiralle pörinä, mutta ei yhtään tylsyys-komennushaukkua).

Viiman kanssa aloitettiin seuruulla. Näytettiin taas miten on tehty, kontakti oli ok, mutta paikka irtoili sivusuunnassa ihan liikaa. Treeni: Lyhyet askeleet, palkkakäsi kiinni jalassa, katse eteen! Lyhyttä askelta ja paljon käännöksiä, eikö korjausta koiran suuntaan vaan koira korjaa minun suuntaan. Näillähän se lähti taas luistamaan, erityisesti se oman ylävartalon suunta tekee jo niin paljon. Hyvin teki kyllä hommia tässä.

Noutoa katsottiin myös. Ensin vauhtinouto. Siinä oli alkuun sikailua, jäi esim. istumaan puoleen väliin kapula suussa tai koitti jolkotella ravilla. Treeni: Lällätys ja hetsaus ruokakupilla jos ei tule täysiä, ravia, eikä muitakaan höpötyksiä sallita.

Sitten pitotreenit, katsottiin miten sujuu ja paikkaa pitää saada lähemmäksi. Treeni: "nakkikäärö", eli palkka piiloon takin liepeeseen, koiran hetsaus siihen, kapula suuhun, käsky ja jos ei tuo tarpeeksi tiiviisti niin peruuttamalla tiivistys, tarvittaessa näytetään piiloa. Irti-käskyn voi antaa ja napata kapulan jos ei meinaa muuten tiputtaa, palkka syödään mahdollisimman läheltä. Viimasta oli alkuun vähän outoa, mutta paikka alkoi kyllä tulla lähemmäs. Varmasti kun treenaa tätä kotona niin alkaa sujumaan.

Loppuun vielä merkkiä. Ensin biletysmerkkiä, eli kävin bilettämässä merkin takana ja koira päästettiin sen jälkeen käskyllä katsomaan. Viima lähti hyvin, mutta jäi liian paljon merkin eteen. Tehtiin sitten niin että Hanna piti Viimaa ja menin seisomaan merkin eteen (niin etten kuitenkaan blokannut näkö merkille), taas hetsausta ja kun koira tuli niin käsiavusteella pyörytys merkin taakse. Viima tarjosi alkuun kovasti pyörimistä, vissiinkin käsimerkki muistutti niin paljon pyörimisen vastaavaa, mutta saatiin sekin sujumaan. Vähän meinasi himmailla lopussa, silloin pitää heittää pidemmälle merkin taakse. Merkkiä tehdessä Viima teki yhden katoamistempun, neiti päätti ettei tykkääkkään siitä että Hanna pitää pannasta ja otti ritolat. Kävin sen hakemassa ja eikun uudestaan, eipä ollut mitään ongelmia, hyvä esitysyritys kuitenkin ViimaltaSilmänisku. Merkkitreeni: Vaihdellaan treeniä, alkuun jätetään koira ja mennään merkille ja heitetään koira taakse, seuraavaksi käydään vaan merkin takana bilettämässä ja lähetetään koira itse merkille ja palkka lentää kun paikka on hyvä.

Hanna näytti Kitillä myös puunkiertoja, ruutua ja ohjatun noudon alkeita. Muut teki noita myös ja hyviä vinkkejä tuli sieltäkin. Kokonaisuudessa hyvä treeni juoksuneidin kanssa!