Hannan treenaukset, paikalla lappalaiset kera Tuike-vahvistuksen. Tehtiin liike kerrallaan jokainen vuorotellen. Vettä satoi läpi treenin eli märkää oli. Tuikea ei väsyttänyt eilinen pätkääkään, olisi halunnut vaan tehdä. Viima oli myös ihan messissä, leikki leluillaan (vinkusiili ja vinkupallo) ihan innoissaan, hömpötteli, mutta silti teki töitä tosissaan, tosi kiva.

...........................................................................................................................................

Tuike:

Merkki. Aluksi läheltä ja matkaa pidentäen kisamatkaan. Tosi hieno!! Iloinen meno ja mainio stop merkin taakse.

Ruutu. Hieno bongaus kisamatkasta, hyvä paikka ja erinomainen stop. Maahanmenossa tulikin ongelma ja T meni vaan lätkimään ruutunauhaa, ei kai huvittanut mennä märkään maahan. Treenattiin sitten tätä eri matkoilta eli koira seisomaan ja matkaa pidentäen maahanmenoja ja johan alkoi pelaamaan kisamatkastakin. Loppuun tehtiin yksi kisamainen lopetus eli koira maahan ja siitä seuruuseen, oikein nätti oli. Hanna huomautti että voisin hidastaa omaa kävelytahtia lähtöön päin mennessä, että T varmasti kerkeää ajoissa mukaan.

Tunnari. Nyt oli neitokaisella prinsessapäivä. Otettiin kisamatkasta ja liikkeenohjauksessa. Väärät meinasi nousta ihan väkisinkin ja mentiin nopsaan sellaiseen, että ekalla nosti väärän ja uusinassa sitten oikean. En tiedä oliko sekä matkan, että kääntymisen ja liikkeenohjauksen mukaan ottaminen liian haastavaa. Yhdessä vaiheessa meni ihan lukkoon eikä meinannut lähteä kapuloille millään. Lyhennettiin matkaa, edelleen liikkeenohjaus mukana, mutta menin itse seisomaan lähelle kapuloita (ikään kuin varmistamaan rauhallisen työskentelyn) ja pyysin koiran kauempaa nuuskimaan. Viimeinen olikin sitten erinomainen, nuuski rauhassa ja kolmas kapula oli oma, jonka nosti heti itsevarmana ja toi luokse. Eli vielä saa varmistella!

Luoksetulo. Ensin pelkkä seisominen, lähti täysiä, muutaman askeleen otti seisomisen jälkeen, mutta ok. Maahanmeno sen sijaan oli ällö, siinä oli lätäkkö, johon neiti pysähtyi ja alkoi juomaan siitä. Ilman lätäkköä meni ok maahan. Mutta vielä vahvistelua namia heittelemällä. Sivulle tuloon katsottiin uutta treeniä, eli koira jätetään istumaan, mennään itse seisomaan viereen katse toiseen suuntaan ja siitä pyydetään sivulle.

Paikkamakuu. Tuike lappalaisten kera. Huono lähtö, eli meni hienosti maahan, mutta lähti mukaan. Siitä kun laitoin maahan niin makasi tosi hyvin sen n. 3 minuuttia. Sen jälkeen maahan-istu jumppaa ja jättöjä erikseen, toimi tosi hyvin, eikä puhettakaan enää mukaan lähtemisestä. Eli tosi tarkkana saa olla lähdön kanssa! Myös pientä häiriötreeniä, hieman meinasi reagoida Hannan maahan-käskyihin, muuten teki hyvin.

...........................................................................................................................................

Viima:

Hyppy. Katsottiin istumisen ennakointiongelmaa ja näkyihän se nytkin. Eli seisomistreeniä. Alkoihan se sieltä löytymään ja loppuvaiheessa tönötti tosi varmana. Viima oli vähän hömelönä ja hyvä ettei hajottanut Hannan estettä, kun hyppäsi ihan miten sattuu ja jäi takajaloistaa kiinni. Muuten fiilis hyvä ja kuunteli tosi hyvin, itse hypyssä ei mitään ongelmaa.

Nouto. Koska Viima oli ihan innoissaan vinkusiilistään niin ajateltiin, josko siltä saisi vauhtinoudoissa kapulan saalistusta pois, kun palkkana olisi parempi saalis eli lelu. No, ei kauheasti auttanut, saalisti kapulaa ihan innoissaan monta metriä ja lähti kyllä vinkusiilinkin perään ihan innoissaan, mutta kapulasta ei luopunut. Mietittiin vauhtinoutoja niin, että ruokakuppi olisi minun jalkojen välissä ja saisi mennä ottamaan sen sieltä, sitä pitääkin testata. Luovutuksia tehtiin niin, että ruuvasin namin treeniliivin helmaan ja luovutuksen jälkeen sai ryysiä namin sieltä. Tuo toimi hyvin ja Viima tykkäsi. Puhuttiin että näissä sille kannattaa aina näyttää palkka, että into tuomiseen kasvaisi, eikä se kapula vetäisi niin puoleensa. Ja vauhtinoudot voisi tehdä ilman heittoa, eli että kapula on jo valmiina edessä tai sitten välissä, niin myös saalisefekti hieman vähenisi. Nostotreenejä myös ohjelmistoon, niistä palkka heti vaan kun nostaa nätisti edestä eikä huido tassuilla. Siihen mukaan jalka-apu, eli jalan avulla estetään suoraan ryysiminen, jolloin koiran on pakko kiertää kapulan taakse ja nostaa.

Seuraaminen. Tehtiin itsekseen lähtöjä, kontaktia ja käännöksiä. Tosi kivasti teki, kontakti oli nättiä ja teki töitä. Pikkaisen myös takapään käyttöä, jossa itse kiersin ympyrää ja koiran piti takapuoltaan heittämällä tulla perässä. Tosi hyvin pelasi. Loppuun vielä luoksetulo ja superpalkka, tosi nätti.