Tästä tuleekin pitkä sepostus, sen verran paljon tänään tehtiin. Aamulla agilityä koko porukalla, siitä Killerille tokotreenaamaan ja valokuvattavaksi. Vimps pääsi vielä leikkimään koirakaverin kanssa, eli tekemistä riitti.

Agitreenit sitten. Päivän rata näytti tältä:

Viiman kanssa tehtiin rataa eka. Ja se oli taas ihan super!! Heti ekalla yrittämällä puhdas rata ja hyvässä vauhdissa. 6-hypyn jälkeistä käännöstä piti vähän petrata, ekalla kerralla meni vähän pitkäksi. Tokalla kerralla kääntyi vähän liiankin hyvin ja törmäsi aidan siivvekkeeseen kaataen koko höskän. Se ei onneksi vauhtia hidastanut ja kolmannella kerralla saatiin täydellin käännös. Tosi tyytyväinen olin 10- ja 11-hyppyjen takaakiertoihin, vaikka ei olla paljoa kierrä-käskyä treenattu niin muisti hyvin ja oikeasti irtosi kiertämään. Ja se into, ihan sairaan hyvä, lelupalkka kelpasi ja riehua olisi pitänyt vaikka kuinka. Vauhdista huolimatta hyvät kontaktit puomilla.

Sivussa treenattiin rengasta hypyn kanssa, ei mitään ongelmaa ja todella hienot hypyt. Se hyppi rengasta jopa itsekseen oikeasta kolosta lelu suussa, eli hauskaa tuntui olevan. Se ei aina ole ollut itsestäänselvyys, eli sen takia ihan sairaan ihanaa. Lisäksi tehtiin keinua, siinäkään ei mitään ongelmia, menee reippaasti kummaltakin puolelta, ennemminkin saa rauhoitella. Loppuun vielä pujottelua puolikkaalla, hieno meno. Kyllä sai olla iloinen ja tyytyväinen pienen fiilikseen ja miten kiva sitä onkaan ohjata kun lukee niin tarkkaan ja hyvin.

Vesa ja Tuike tekivät samaa rataa. Alku meni tosi hyvin, mutta pieni ongelma tuli 10-hypyn jälkeen. Siinä T paineli takaisin putkeen, eli ohjaus ei ollut ihan kuosissa. Kun saatiin V peruuttamaan ja ohjaamaan niin sekin sujui.  Ja puomin kontaktit oli tosi hyviä.

-----------------------------------------------------------------------------

Tuike treenasi tokoa Salmen valvonnassa:

Seuraaminen: Samanlaista kuin aiemmin. T:n pää pitäisi saada suorempaan, nyt se on sellaisella s-mutkalla koko ajan, eikä osaa suoristaa päätään. Se siis katsoo minua, jolloin paikka irtoaa ja vinoutuu. Eli päänsuoristustreeni tuli listalle mukaan. Edelleen jatketaan perusasentotreeniä ja niissä suoruuden vaatimista. Kokeiltiin myös hihnan kanssa ja päätettin ottaa hihnakuuri seuraamiseen. Jos vaan osaan pitää itseni kasassa, jotenkin se huomautuksen antaminen ja oikeassa kohdassa palkkaaminen on niin vaikeaa handlata. Mutta hihnassa seuraaminen parani heti. Tähän mukaan myös uusi käsky.

Seuraamisessa olen alkanut myös opettamaan ihan uutta juttua, eli lähtisin hakemaan tiiviyttä niin, että opetan T:n koskemaan jalkaan. Käytössä on nyt siis lätkä (näyttelyiden numeropidike), jota T osaa jo koskea kun se on kädessä. Sen ajattelin siirtää pikkuhiljaa jalkaan ja opettaa T:n koskemaan siihen lavalla käskystä. Lätkä sitten häivytetään. Hyvältä idealta kuulostaa ainakin teoriassa, katsotaan sitten käytäntöä myöhemmin...

Liikkeestä istuminen: Varmuutta on tullut toistojen myötä. Nyt vaan mukaan sivulla tuleminen, askeleet hitaita ja rauhallisia. Eli ei liian suuria harppauksia kerralla liikkeessä, ettei maahanmeno pongahda pintaan.

Luoksetulo: Seis-kuuri jatkukoon edelleen peruutellen. Natsikäskyt peliin, oikeasti tehdään niin kuin sanotaan. Hyvin pelasikin näin, tuli ihan erilainen ilme koiraankin. Lisäksi takapalkka mukaan tähänkin. Kokeiltiin pari kertaa ja stop pelasi erinomaisesti, kunhan takapalkka on vaan tarpeeksi kaukana. Lähellä se vielä vetää pikkuporsasta liikaa puoleensa.

Nouto: Tavan kapulalla tasamaanouto. Nätti haku, väljä perusasento. Eli perusasentotreen jatkuu ja jatkuu ja jatkuu...

Tunnari: Koemainen liike. Erinomainen aloitus, nosti samantien oman, mutta halusi vielä varmistella eli pudotti, nuuskaisi muita ja nosti taas oman. Hieman väljä perusasento. Mutta kokonaisuutena erinomainen.

Ruutu: Koemainen. Lähti ruutuun ok, mutta nuuski matkalla maata, koska sinne varmaan tippui vähän nameja muussa treenissä. Hyvä ruutuun meno, stop ja maahan. Hyvä luoksetulo ja seuruu. 8,5-9 liike nuuskimisen takia. Mutta siis hyvällä mallilla. Itselle hyvä huomio siitä, että kävelen kohti ruutua, enkä kohti koiraa, einpä ole tuotakaan tullut ajatelleeksi.

Kaukot: Näytettiin millä mallilla jumppa on ja kuulemma keskittyminen on parempi ja liikekin kohtuullisen puhdas. Tähänkin mukaan takapalkka ja pelkkää uppia sen kanssa. Erikseen sitten avoimen kaukot ja matkan kasvatus.

Kiva treeni ja Tuike oli tärps, tärps!

-----------------------------------------------------------------------------

Viima pääsi myös tokoilemaan. Sillä oli edelleen kiva fiilis ja kovasti intoa. Seuraaminen oli tosi nättiä ja käännökset sujuivat, ilman liioittelua. Kaukoissa tehtiin sekä ekaa istumista pitkästä matkasta että koko litaniaa. Edelleen kympin liike. Liikkeestä seisomista vahvistettiin myös, tarkkana saa olla että ei käänny mukana. Noudossa piti vähän hömpätä, mutta sitten tehtiin vaan luoutuksia lyhyeltä matkalta ja teki tosi hyvin. Luoksetulossa stoppeja ja eteentuloja, hyvin sujui.

Pieni miinus tuli siitä, että Viima pääsi rähähtämään tutulle Pipsa-bortsulle, joka Annan kanssa osui paikalle treenaamaan. Onneksi pikku-Pipsa ei ollut moksiskaan ja tytöt leikkivät keskenään vielä vartin hyvässä sovussa. Joku noissa bortsuissa vaan Viimaa välillä ärsyttää, Nelli-japsi ei haitannut yhtään. Kuitenkin kovasti tykkää leikkisien kaverien kanssa painia kun alkuärsytyksestä päästään eroon. Pipsa juoksuttikin Viimaa oikein urakalla ja lopussa tytöt olivat yhdessä kasassa lumipenkassa känyten ja painien. Eli hauskaa tuntui olevan.

Mutta tosi kiva päivä ja treenit meni ihan superisti. Koirat pääsi myös kuviin, tässä vähän makua pikkujapsin riekunnasta (kuvista tulee myös mieleen että pitäisi ehkä pestä pieni ja ei-niin-valkoinen, mutta onneksi pieni harmaus ei menoa haittaa).

Kaikki kuvat by Salme Mujunen

Vauhti verissä

Saalistaja