Aamusta Viherlandialle agiliitelemään. Otin kummankin kanssa pätkää ja tytöt sai riekkua keskenään vähän hallissakin. Huomaa vaan näistä omista treeneistä että suunnittelu jää vähän vähälle. Se tietysti jo vaikeuttaa kun yksin ei kauheasti saa siirreltyä esteitä ja pitää lähteä siltä pohjalta mitä hallissa on. Viiman kanssa pitäisi päästä johonkin ryhmään, niin saisi vähän enemmän suunnittelua pohjalle. Muutenkin se on tehnyt nyt niin hyvin, että pitäisi päästä testaamaan sujumista porukassa ja isommassa hässäkässä. Tästä pikkunillityksestä huolimatta saatiin kuitenkin kivasti tehtyä. Vimpsin rata näytti suunnilleen tältä:

Epäilin alussa että Vimpsiä kiinnostaisi edessä ollut puomi, muttei kertaakaan edes yrittänyt mennä sinne. Sen sijaan kun tämän radan jälkeen koitin tehdä hyppy-puomi-suoraa, niin neiti menikin 2-hypylle, koska aiemminkin niin tehtiin. Pujottelulla tuli pari töksähdystä, sisäänmenossa pitää auttaa jonkin verran. Mutta sitten sujui hyvin ja muutaman kerran saatiin alusta saakka virheetön pujottelu. Hyppyhässäkkä meni tosi hienosti! Hienoa miten se ohjautuukin nykyisin noin hyvin. Puomi on varma ja keinukin meni hyvin. Pussi viimeisenä sujui myös ongelmitta.

Tuike teki lyhyttä vauhtipätkää, kisoja ajatellen vaan motivaatiota ja palkkaa:

Ja kyllähän sitä vauhtia riitti mukavasti. Ei ongelmia keinulla eikä epäröintiä puomilla keinun takia. Pujotteluun hyvät sisäänmenot.

Tosi kivat treenit kummallakin!

------------------------------------------------------------------

Illalla sitten Laukaaseen maneesille tokoilemaan. Porukkaa oli paikalla paljon, eli todellakin tuli treenattua häiriössä.

Tuike:

Paikkamakuu: 4 minuuttia piilossa. Maahanmenoon tarvitsi kaksi käskyä, muuten tosi nätti ja varma. Osa porukkaa palkkaili koiria välillä ja lopetti makuun jo parin minuutin kohdalla. Lisäksi Niina kävi kiertelemässä koiria evl:n malliin. Eli hyvät häiriöt ja hyvin pysyi.

Ruutu: Siirtelyjä eri kohdista. Pitkästä matkasta ei oikein mahtunut ottamaan. Mukavasti se keskikohtaa sitten hakikin, tosin vähän meinasi häsätä jos ei palkkaa heti tullut ja joutui hakemaan itse uudestaan.

Hyppynouto: Vauhtinoutoja suoraan palkkaan, että tulisi myös takaisin laukalla. Kapulan perään menee kyllä täysiä, mutta takaisin hidastaa. Lisäksi tahallaan vinoja heittoja, hyvin hyppäsi silti takaisin. Loppuun luovutuksia, väljyydestä ei palkkaa. Hyvin tiivisti ja piti kapulaa tiukasti.

Liikkeestä istuminen: Kaikki onnistui, eli ei valittamista. Hyvä kontakti.

Viima:

Paikkamakuu: Pari minuuttia, koiria oli yhteensä viisi. Suurimman osan ajasta makasi hyvin, mutta ihan pienen ryöminnän teki, kun viereisen koiran ohjaaja oli känyt palkkaamassa ja tuli sen jälkeen piiloon. Eli pientä levottomuutta. Kuitenkin kun palasin niin oli ihan rauhassa, siinä vaiheessa sille herkästi tulee pitkäkoirailua ja hännän heilutusta. Otettiin vielä lopussa toinen makuu itseksemme kun keräsin kamoja ja silloin makasi hyvin ja ryhdikkäästi. Lisäksi otettiin istu-maahan-treeniä kolmen koiran kanssa vuorotellen, hienosti neiti kuunteli ja teki.

Seuraaminen: Tosi nättiä suurimmaksi osaksi. Käännöksiä imuttaen, paikka pysyi tosi hyvin. Pikkaisen otti häiriötä kun toinen koira rähähti hallissa ja siinä paikka irtosi suoralla, mutta hyvin korjasi sen jälkeen.

Luoksetulo: Innokasta, mutta se taas näkyy stopeissa eli taas piti vahvistaa lentävällä palkalla, Mutta hyvä mieli on se mitä haetaan ja sitä oli.

Nouto: Tämä oli aivan ihana! Tein alkuun koemaista, mutta kun tuntui ettei tehnyt niin täysiä kuin voisi niin heitin vapaalle. Annoin tehdä lentävät lähdöt, saa nähdä kostautuuko odottamisessa, mutta pitää ottaa sitä erikseen. Mutta toinen oli ihan innoissaan ja kun annoin tulla täysiä palkkaan niin oli aivan liekeissä, olisi vaan halunnut hakea lisää.

Hyppy: Oikein kiva. Alkuun palkkaa hypyn yli ja eteentulosta, loppuun pari koemaista. Hyvin haki paikkaa hypyn keskelle, joskus menee voimakkaasti oikealle. Eteentulot oli myös nättejä.