Viiman kanssa treenaamaassa, paikalla oli vaan kolme koiraa joten saatiin mukavasti treeniä, eikä edes satanut vettä vaikka aamulla sitä tuli kuin saavista. Ohjelmassa oli alkuun viime viikolta jäänyt irtoamistreeni, missä oli hyppy-pussi-muuri ja okseri suoralla ja sitä ketjutettiin lopusta alkuun. Irtoamistreeni liitettiin sitten isompaan treeniin seuraavasti:

1878449.jpg

Viima meni tekemään irtoamissuoraa ekana. Sillä oli hulluna virtaa, haukutti ja hypitytti kovasti. Homma meninkin vähän yli ja Viima haahuili huvikseen ympäriinsä ja haukkui villinä. Mentiin tauolle, tehtiin tokoa ja jatkettiin porukan viimeisenä. Sitten sujuikin hienosti, okseri meni tosi hyvin, samoin muuri-okseri, Viima menee kyllä uskomattomilla loikilla. Pussin tiesin olevan vaikea, Viima on sitä aina inhonnut, se ei jostain syystä tykkää kun se koskee sitä korviin ja selkään. Otettiin sitä yksittäisenä ja Viima yritti kovasti, ekan kerran meni hyvin, mutta sitten kävi pari kertaa puolessa välissä häntä heiluen ja peruutti ulos. Toinen oli niin huvittava kun kauhesti sähelsi ja yritti ja loppujen lopuksi meni sitten vielä toisen kerran, tooosi matalana ryömien. Mutta eiköhän se taas siitä, hommasta jäi hyvä fiilis kuitenkin. Jätettiin sitten pussi pois irtoamissuoralta ja tehtiin vielä muuri-okseri ja V meni tosi hyvin.

Pidempin rata aloitettiin muurilta, ei haluttu turhaan pussia jankata. Kyllä oli taas vaikeaa ohjata, Viima teki kyllä tosi hyvin, mutta se tulee niin herkästi ohi jos menen yhtään väärään suuntaan tai jätän viennin kesken. Ekalla kerralla tuli ohi 5-hypystä, sen jälkeen saatiin se sujumaan ja teki tosi hienosti 7-hypylle saakka. Tein valssin 6- ja 7-hyppyjen väliin ja siitä oli helppo heittää koira seuraavalle. 8-hypyn kanssa sai olla ohjauksellisesti tarkkana, jos lähdin itse yhtään liian aikaisin niin V  tuli hypystä ohi. Kun sen sain sujumaan niin loppusuora meni makeasti, V oli innokas ja meni vauhdilla ja kunnon loikilla. Ja kesti nyt toistojakin aivan älyttömän hyvin. Tosi hyvä suoritus.

Yksittäisenä oli pujottelu ja keinu. Pujottelu oli hieno! Siihen alkaa löytymään jo vähän vauhtia ja Viima tykkää siitä kovasti, se tietää mitä siinä tehdään ja silloin se sujuu. Keinu oli myös hyvä, V meni vauhdikkaasti ja reippaasti.

Oikein mukava treeni. Nyt löytyi sopiva välimuoto sille että olen sopivan tiukka ja ohjaan jämäkästi ja sille ettei kuitenkaan kyllästytetä koiraa jankkaamalla. V kesti todella hyvin omien mokieni korjailut, itse koira teki mainiosti. Pitää myös muista se, että Viimaan on saatava kunnon kontakti ennen radan tekoa, sille pitää antaa hommia mitä se osaa ja mihin se saa purkaa liian innon, tokoilu tai pujottelu käy hyvin. Sen jälkeen se on heti paremmin kuulolla eikä homma mene pelkäksi haukku-komennukseksi.