Tuiken treenitykset meni tänään (taas) älyttömän kivasti. On se vaan nykyisin niin fiksu ja filmaattinen pikkukoira, koko ajan odottaa tekemistä ja yrittää parhaansa ja täysillä. Viimalla on vielä jotain nuoruuden hömpötyksiä, mutta meidän pikkujapski on niin viisas (ainakaan useimmiten ;) ). Tuikea ei edes kauheasti haitannut vaikka yhtäkkiä paikalle rykäisi kaksi koiraa irti (eivät onneksi tulleet ihan luokse asti), meinasi käydä kommentoimassa mutta tuli heti luokse kun käskin ja jatkoi hommia ongelmitta vaikka koirat siinä pyörivätkin.

Alkuun ruutua. Lähetyksiä eri matkoilta ja juoksee tosi innoissaan. Muutamalla kerralla tarvitsi kaksoiskäskyn lähtemiseen, mutta sitten juoksi kyllä innoissaan ruutuun (kerran tosi meni maahan puolessa välissä). Vahvistin noiden jälkeen vielä namialustan kanssa suoraa etenemistä. Pitäisi vaan saada joku muu laittamaan sitä namia sinne ruutuun kun tuntuu että koira yhdistää sen oman menemisen ja namin. Mukana seisomisia ja muutama maahanmenokin ja ne sujuivat kivasti.

Nouto oli innokasta Tuikkusta, hieman meinasi tassuja luistattaa liukkaalla, muuten hyvä. Laukalla sinne ja takaisin ja hyvä pito kapulasta.

Luoksetulossa vahvistettiin nyt seisomista viime treenien jälkeen. Ja valehtelematta voin sanoa että ekasta lähtien se teki taas älyttömän hyvin, vissiin vaan viimeksi oli vähän pysähdys unohtunut. Päästin huvikseen testata voittajan luoksetuloa, ei olla ikinä otettu sitä aiemmin kokonaisuudessaan. Maahanmenoon suullinen käsky ja seisomiseen käsimerkki. Ja Tuikehan teki! Ihan älyttömän hieno, mutta ei kai siinä mitään kun osaa tulla luokse, mennä käskystä maahan ja seisoa ;).'

Seuraamisissa lähinnä paikallaan pyörimisiä ja askeleen siirtymisiä. Kovasti tärpättii ja herkästi meinasi edistää, mutta muuten oli hyvällä mallilla mukana.

Loppuun tehtiin kaukkareita n. 10 metristä, i-m-i-m-i-m. Kympin liike, eli sitä ei hiottu yhtään enempää.