Pitkästä, pitkästä aikaa päästiin treenailemaan lappalaisporukoiden kanssa Laajavuoreen. Lunta satoi ja maa oli loskan peitossa ja Viima ihan innoissaan. Hyvin huomasi että kun itse oli rentona niin kaikki liikkeet meni kuin unelma.

Tehtiin alkuun jättäviä. Viima oli ihan innoissaan, seurasi aivan mahtavasti askel lentäen ja oli koko ajan kuulolla. Hieman meinasi haukuttaa ja pitikin kiinnittää omaan olemukseen tosi paljon huomiota että oli korostetun rauhallinen eikä vahingossakaan innostanut liikaa. Liikkeestä istuminen ja maahanmeno meni kumpikin ihan mahtavasti, ei mitään ongelmaa. Tehtiin muutamia kertoja kumpaakin ja kiertelin koiran ympärillä jne. ja kesti hyvin. Oikeasti oli täyden kympin liikkeet, eli isoin ongelma kokeessa on se oma jännitys ja sen vaikutus omaan käskytykseen jne. Liikkeestä seisominen oli tänään vaikein, ei olla sitä kauheasti tehty kun ollaan keskitytty noihin istumisiin ja maahanmenoihin. Viima tarjoili alkuun vähän kaikkea, istumista, maahanmenoa, seuraamisen jatkamista jne. ja loppujen lopuksi haukkumista kun mikään edellisistä ei toiminut ;). Eli jäi kyllä alkuun seisomaan mutta sitten koitti jotain muuta. Mentiin sitten ihan alkeisiin, käsky, askel ja palkka. Muutaman sellaisen toiston jälkeen Viima taas muisti mistä oli kyse ja teki oikein hyviä seisomisia.

Kaukkareita testattiin seuraavaksi. Ainoa missä saa olla tarkkana on se että Viiman huomio on varmasti minussa, silloin tekee varmasti ja hyvin. Tehtiin myös vähän maahan-seiso-siirtymisten tekniikkaa namin avulla ja hyvin toimii hissi.

Loppuun tein bh-kaavion seuraamiset kaksi kertaa irti ja voi että meni hyvin... Ei minkäänlaista jätätystä, itse pidin katseen edessä ja vauhdin ripeänä niin koira teki hommia häntä ylhäällä ja askel lentäen, hyvällä paikalla ja kontaktilla kummatkin kaaviot peräkkäin. Niin helppoa se on kun sen osaa...