Tänään käväistiin eka T:n kanssa Hannan treeneissä ja sen jälkeen treenailtiin Viiman kanssa samassa paikassa, eli siis Viitaniemeni nurtseilla. Eilinen treeni meni ihan nappiin, mutta tänään oli kaikennäköistä hässäkkää T:n treenissä, tuntui että sekä nurmikko haittasi että koko koira oli ehkä vähän väsynyt.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Tuike

Paikkamakuu: Kolme koiraa, Tuike keskellä, n. 3 minuuttia. Tosi pätevä makuu, ei ollut liikkunut mihinkään. Sitten tehtiin istu-maahan treeniä vuorotellen ja suurimmaksi osaksi kuunteli tosi hyvin. Loppuun vielä kontaktitreeni Hannan häiritessä, oikein ok.

Ensi ketjutusta kisatyyliin liikkeenohjauksessa, jonka jälkeen mentiin vasta yksityiskohtiin:

  • Hyppynouto: Ok nouto, pikkaisen himmaili takaisinhypyssä. Sivulle tulo väljä.
  • Ruutu: Punaiset ruutumerkit nurmikolla, eikä Tuike vissiin niitä nähnyt kunnolla. Vieressä oli luoksetulon vaalean vihreät matalat merkit ja meni sellaisen luokse. Tajusi kyllä heti ettei ollut oikein ja lähti etsimään ruutua, päätyen sen vasempaan reunaan ulkopuolelle. Uudella käskyllä meni ruutuun. Hyvä maahan ja hyvä seuraamiseen tulo, josta palkka.
  • Liikkeestä istuminen: Seuruu vähän löysä ja istuminen oli sellainen puoliksi istu ja puoliksi maahan.
  • Tunnari: Aivan possumeininki. Lähti vasta toisella käskyllä, mutta jäi puoleen väliin syömään jotain maasta. Syötyään tarpeeksi neiti vihdoin jolkotti kapuloille, nuuski pätevästi ja nosti oman varmasti.

Sitten se korjaussarja...

Hyppynouto: Vaikka oli ok, niin lähdettiin tekemään vinoja heittoja, että saadaan niihinkin se varmuus. T koitti kyllä mennä siitä, mistä aita oli matalin mutta herättelyllä alkoi hyppäämään tosi vinoissakin heitoissa.

Ruutu: Tämä oli kyllä todella vaikea tänään. Tuntui että T ei rekisteröinyt ruutumerkkejä ollenkaan, niin vaikeaa löytäminen oli. Tehtiin eka siirtoja lyhyeltä matkalta, jotka toimi hienosti. Sitten kisamatkaan ja neiti ei taaskaan löytänyt ruutuun, vaikka juuri oli siellä ollut. Tarjosi mm. tunnarikapulalaatikon luokse menemistä. Ja vaikka käytiin yhdessä taas ruudussa niin seuraavalla kerralla meni taas ihan minne sattuu. Vasta tämän jälkeen kolmannella yrityksellä kisamatkasta löysi ruudun, hyvä stop ja maahan. Hassu meno tänään, nurmikko oli kai liian haastava ympäristö.

Tunnari: Päätettiin että lähdetään järkyttämään ahneen pikkupossun maailmaa. Eli laitettiin matkalle kissanruokapurkki, Hannan jalkoihin että pystyi vahtimaan. Ja voi sitä tuijotusta, neiti ei voinut minnekkään muualle katsoa kuin kohti purkkia. Käskystä lähti suoraan kohti purkkia ja kun Hanna esti, niin neidin ilme oli kyllä ihan uskomaton. Ekalla kerralla ei liikkunut oma-aloitteisesti kapuloille, tuijotti vaan purkkia. Yhdessä kun mentiin kapuloille niin oma nousi varmasti. Toisella kerralla koitti taas mennä purkille, mutta nyt totesti että julma-Hanna ei aio ruokaa antaa ja lähti ihan itse kapuloille ja oma nousi taas todella hyvin. Aika paha häiriötreeni, mutta kyllä se siitä.

Koko lailla aika hupaisa treeni, Tuike sävelsi välillä kyllä niin omiaan. Hanna oli sitä mieltä että nyt sille vähän vaikeutusta peliin, ettei palkka tule aina niin helposti ja joutuu tekemään vähän hommia.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Viima

Luoksetulo: Sekä alkuun että loppuun muutama toisto, vauhtia ja varmuutta. Oikein kiva ja taas oli ihan innoissaan namipiilon perässä. Vieressä tehnyt koira vähän jännitti yhdessä luoksetulossa ja laski laukan raviksi, sekä lisäsi kaarroksen, siitä en palkannut ja otettiin vaan heti reipas uusinta perään.

Seuruu: Täyskäännöksiä, heti palkaten, niissä kun meinaa koittaa päästä vähän helpolla ja oikoa. Ok. Pikkaisen suoraa pätkää, ok.

Kaukkarit: Yhden kerran nousi istumaan vasta toisella, palkkailin sitten istumisesta oikein ruhtinaallisesti. Muuten tosi pätevää.

Luoksetulon stoppeja: Namia heittelemällä, suullinen käsky. Tosi hyvä.

Paikkamakuu: Tehtiin pk-tyyliin ja olin selin, toinen koira treenasi samaan aikaan. Pari minuuttia ja oikein hyvä. Yhdessä vaiheessa pikkaisen nosti punkkaria pystyyn ohi kulkeneelle koiralle, mutta pysyi maassa hyvin.