Lähdettiin Tuikkusen kanssa tekemään toinen koemainen treeni Muurameen. Tiesin että samat ongelmat siellä vielä on, mutta näitä tilaisuuksia on niin harvoin, että oli pakko käyttää hyväksi. Meidän lisäksi paikalla yksi toinen voittajan koirakko, kehä oli rakennettu koemaisesti ja saatiin liikkuroinnit sekä vinkkejä päälle. Paikka, missä treeni järjestettiin olikin sitten aika haastava, eli saatiin häiriötreeniä ihan kunnolla. Kenttä oli ratsastuskenttä, jonka ympärillä oli hevosaitauksia ja ihan kentän takareunassa oli kolme hevosta. Ruudusta matkaa heppoihin oli ehkä sellainen 10 metriä. Pikkukoiraa meinasikin vähän jännittää, ero tiistain treeniin oli selkeä, nyt pää pyöri ja silmät oli suurina läpi treenin. Lisäksi yksi koira pääsi vähän rähähtämään Tuikelle ennen kehään menoa, eli oli aikasta jännät paikat. Mutta sitäkin parempi oli treenata ja varsinkin kun sai palkattua pahimmissa kohdissa. Huippusuorituksiin ei ylletty, sen verran paikka hajoili pakka.

Paikkamakuu: No tämä oli kympin liike. Mentiin pakettiauton taakse ja näin juuri ja juuri tummennettujen lasien läpi mitä T teki. Pää pyöri jonkin verran ja oli hieman epävarman oloinen, mutta pysyi hienosti. Kun tultiin piilosta niin vastassa oli tärisevä (mutta makaava) pikkukoira. Liikkuri kysyikin, että paleltiko vai jännittkö sitä. Jännitystähän se on, ei meinaa pää pysyä kasassa. Mutta hieno makuu siitä huolimatta, perusasennot ja maahanmenotkin toimi hyvin.

Seuraaminen: Välillä ihan liian väljää ja kontakti tippui. Paikallaan siirtymät sujuu, mutta suorilla ei kestänyt pitää kontaktia kun piti seurailla kaikkea muuta.

Liikkeestä istuminen: Vaikka tehtiin tätä ennen kehään menoa ja aiemmin päivällä useita toistoja, niin meni maahan. Uusittiin niin jäi istumaan.

Luoksetulo: Nyt mentiin ekaa kertaa ihan heppojen lähelle, eli koira jätettiin sinne odottamaan. T:tä meinasi kovasti haukuttaa, mutta sain sen suhteellisen hyvin rauhoittumaan ja tulemaan viereen. Seisominen valui taas ihan älyttömästi ja maahanmenoon tarvitsi kaksi käskyä, eli ei kovin hyvä.

Metallinouto: Lähti hyvin laukalla, nosti hyvin ja tuli jopa hitaalla laukalla takaisin. Perusasentoon ei vaan jaksanut raahautua koko matkaa, eli jäi etuviistoon istumaan. Avitin sen siitä sivulle ja hyvin piti irti-käskyyn saakka. Eli hyvä, lukuunottamatta luovutusasentoa.

Hyppynouto: Nätti nouto, mutta luovutus jäi tässkin puolitiehen. Tätä pitää kyllä nyt treenata, tylsää menettää pisteitä muuten hyvistä liikkeistä.

Tunnari: Tosi hieno nuuskinta ja varma oikean nosto. Luovutus oli edelleen vähän huono, ei niin paha kuin kahdessa aiemmassa, mutta pikkaisen väljä. Piti kuitenkin hyvin loppuun saakka.

Ruutu: Jännitin meneekö T ruutuun kun takana oli niitä pelottavia hevosia. Ei lähtenyt ekalla käskyllä kuin metrin verran, tuntui että katseli ihan muualle, vaikka mielestäni vihjesanalla kyllä rudun bongasi. Toisella käskyllä juoksi ihan ruutunauhan eteen, kolmannella meni sisään, mutta istumaan. Maahan sentään sujui ja seuraamiseen tulo oli hyvä. Pientä epävarmuutta siis tässäkin. Liikkuri ihmetteli miksen käytä käsimerkkiä lähetyksessä ja tottahan se on, pitää ottaa mukaan treeniin. Tehtiin ruutu uudestaan kaikkien liikkeiden jälkeen, mutta silloin hepat juoksivat ihan ruudun takana ja pikkukoiraa pelotti liikaa, kävi haukkumassa ruudun reunalla ja juoksi äkkiä mamman luokse turvaan. Yhdessä mentiin lähemmäs ja uskalsihan se mennä ja sain palkatuksi oikeasta kohdasta.

Kaukot: Laitettiin lauta eteen. Istu-maahan-toimi hyvin, mutta seisomiseen vaati useita käskyjä, koska tuijotteli vaan liikkuria. Siitä vielä maahan ja sivulta palkka.

Eli nyt näkyi koetilanteen tuomat jännitykset vielä paremmin. Itse jännitin ja koira oli selkeästi todella epävarma ympäristöstä ja tapahtumista. SIihen nähden meni ok ja Tuike kuitenkin yritti (tosin se kyllä pariin otteeseen oli myös lähdössä pois kentältä ihan onnessaan). Mutta treeniä tarvitaan edelleen, suuret linjat on hallussa, mutta pikkuhiontaa ja lisäksi häiriötreeniä ja koemaista.

Illalla sitten tehtiin olkkarissa tunnarilla luovutuksia ja lisää kaukoja. Kyllä se siitä.