Juoksutauon jälkeen taas agiliitämässä kera porokoiran. Ja hauskaa oli. Edelleen jatketaan päiväryhmässä, ryhmä on mukavan pieni ja siinä on vähän rennompi meininki kun ajan kanssa ei ole niin tarkkaa. Viiman kanssa ollaan möllitasolla mutta ryhmässä on myös kisaavia koirakoita, joten meille varmasti riittää haastetta.

Päivän pätkä olikin kunnon rata, jossa monia haastavia kohtia meille. Rata ei meinannut mahtua piirrokseen, kasvihuone missä treenataan on tosi pitkän mallinen ja siitä syystä myös radat on pitkulaisia.
2059534.jpg

Viiman kanssa tehtiin kolmantena eli pienen porukan viimeisenä. Jaettiin rata kahteen pätkään, ensin alusta puomille (1-9) ja sitten puomilta loppuun (9-19). Viimalla oli kovasti intoa ja se komensi ja hyppi innoissaan. Otin varmuudeksi palkkaajat sekä renkaalle että pussille. Jätin koiran muurin taakse, annoin käskyn, koira hyppää ja juoksee siitä ihan täysiä A:lle... Eli sen viehätys on ainakin säilynyt. Päätettiin että aloitetaan 2-hypyltä niin A:n houkutus ei ole niin iso. Hyppy-putkeen-hyppy sujui hyvin ja Viima ampaisi hypylle ihan täysiä. Siinä tuli pieni ongelma, kummarruin liikaa koiraa kohti kun koitin saada sitä A:lle ja Viimallehan se aiheuttaa sen että se menee juurikin eri suuntaan eli kiersi A:n taakse. Ei siinä mitään, kun pidin selän suorana ja ennemminkin peruutin pienillä askelilla niin meni hienosti A:lle. Rengas sujui hienosti, namitäti oli siinä vähän statistina, sillä V hyppäsi siitä niin lennokkaasti ettei oikein kerinnyt edes namia ottaa. 7-hypyn takaakierto sujui upeasti. Pussilla tiesin että ongelmia tulee, se on Viiman inhokki. Kovasti se yritti heti alusta saakka, meni puoleen väliin, peruutti, juoksi häntä heiluen ulkopuolelta namitädille. Saatiin siitäkin onnistuneita toistoja, pussia vähän ylhäällä pitäen. Puomi meni hienosti, hyvät kontaktit ja vauhti. Tästä pätkästä huomiona se selän suoruus ja se että V ei tykkää tulla suoraan minua kohti, varsinkaan jos yhtään kumartelen. Hyvä vauhti, meininki ja yritys oli koko ajan päällä, ei tullut yhtään muuta haahuilua.

Tokalle pätkälle lähdettiin taas kolmantena. Nyt V koitti häipyä radalta heti ekalla kerralla puomin jälkeen. Hain sen vaan rauhallisesti takaisin ja eikun uudestaan ja sen jälkeen teki hyvin. 10-, 11-, 12-hypyt meni aivan loistavasti, ollaan tosi vähän tehty tuollaisia, mutta siinä ei tullut yhtään virhettä millään toistolla. Putkeen lähetyksessä koitin ensin takaaleikkausta, mutta se ei toiminut kovin hyvin, joten vaihdoin siihen uusinnassa valssin ja se pelasi hienosti. Renkaalla oli nyt vähän ongelmia eli hyppäsi sivusta, mikä johtui lähinnä siitä että mulla oli kädessä namipurkki ja Viima seurasi sitä. A meni hienosti, 15-hypyn jälkeen taas valssi niin sain koiran hyvin putkeen, valssi myös 17-hypyn jälkeen niin myös muuri meni upeasti. Eli valssit pelaa. Tehtiin loppusuoraa renkaalta, otettiin siihen vielä namitäti varmistamaan ja valssaten loppu sujuikin hienosti.

Tosi tyytyväinen olin Viiman tekemiseen, takaakierrot sujuivat upeasti, samoin kontaktit. Yksikään rima ei ollut lähelläkään tippua ja koirassa oli mukavasti vauhtia. Valssit toimii Viimalle hyvin noissa tiukoissa kohdissa, vaikka ne itselle teettää enemmän töitä että kerkeän. Niitten kanssa se tulee varmasti ja hyvin, kun ei tarvitse hypätä kohti. Varsinkin ekalla kierroksella oli intoa enemmän kuin järkeä, mutta ei se mitään. Olin ihan yllättynyt miten hyvin nuo kohdat mitä epäilin vaikeiksi sujuivat. Vielä on pientä tasapainottelua sen oikean vireen löytämiseksi, mutta silloin kun se löytyy niin menee kyllä tosi makeasti. Ja hyvin se on kyllä estevarma, jos vaan ohjaan niin menee tasan niin kuin käsken.

Yksittäisenä tehtiin pujottelua ja se meni juurikin niin kuin pitää. Superpalkan avulla sain siihen ihan älyttömän hyvän vauhdin ja innon, se oikein hurvitteli, tosi hyvä. Tehtiin joku kuutisen toistoa ja ainoastaan kerran meni väärästä välistä. Keinua tehtiin myös pari kertaa, ei mitään ongelmaa. Hieno plikka.