Tänään ajeltiin Aholaitaan tekemään Remmin porukoiden kanssa vähän koemaista treeniä kummankin koiran kanssa. Olipa mukavaa saada kunnolla liikkuroituja liikkeitä ja muutenkin koemaista fiilistä. Meidän lisäksi paikalla oli kolme muuta koirakkoa ja toisessa päässä kenttää oli toisen porukan treeni, eli mukavasti saatiin häiriötä.

Viima teki alokasta kun sinne vielä mennään ja Tuike kokeili voivottelua, vaikka se ei vielä ihan valmis olekaan. Hyppyä ei saatu, joten se jäi välistä. Viiman palkkasin paikkamakuun jälkeen kuten kokeessakin ja pienen palkan annoin ekan seuruun jälkeen, muuten mentiin koemaisesti. Tuike sai satunnaisesti palkkaa liikkeiden jälkeen. Jännä oli muuten se, että Viiman kanssa tekeminen ei jännittänyt juuri ollenkaan, mutta Tuikkeen kanssa jännitti jo huomattavasti enemmän. Hyvä että saatiin sitäkin esille.

Viima

Paikkamakuu: Viima oli Iitun ja Miska-porokoiran välissä, aikaa 3 minuuttia. Hieman oli levoton, katseli toisessa laidassa treenaavia ja rauhoitteli Miskaa jos katseli kohti. Koitti myös vähän nostella niskavilloja ohikulkeville koirille. Makasi kuitenkin ok, mutta kun liikkuri käskytti vierelle niin neiti nousi ylös ja tuli venytellen ja häntää heiluttaen vastaan. Porsas. Jätin sen uudestaan ja nyt liikuroitiin urakalla, eikä koittanut enää ennakoida.

Hihnassa seuraaminen: Suurimmaksi osaksi tosi hyvää, kontakti ja paikka kauniita. Vasemmalle käännöksessä meinasi ennakoida täyskäännöstä ja ekassa täyskäännöksessä taas meinattiin vähän törmätä. Mutta kokonaisuudessa hieno, mielestäni ehkä sellainen ysin suoritus.

Irti seuraaminen: Oikeastaan edellisen toisinto, kääntymisineen kaikkineen. Ysin olisin meille tästäkin antanut.

Liikkeestä maahanmeno: Kympin liike, tosin hieman kuulemma nytkähdin perusasentoon pyytäessä eli joku olisi saattanut siitä rokottaa.

Luoksetulo: Tein valmistelevat ja Viima tuli täysiä laukaten erinomaiseen eteentuloon. Sivulletulo hieman vino, sen takia ehkä ysin liike.

Liikkeestä seisominen: Meni maahan kympin arvoisesti kun annoin väärän käskyn. Sen jälkeen meni myös uudestaan maahan eli alkoi jo yhdistämään mielessään. Tästä yllätyin todella paljon, ei ole varmaan ikinä sotkenut jättäviä.

Kokonaisuudessa erittäin hyvä fiilis, tuollaisella tekemisellä se viimeinen ykkönen irtoaa varmasti. Paikkamakuun loppuhäslingistä syytän vaan treenaamattomuutta, ei vaadi Viimalta kuin toiston tai pari että makaa taas loppuun asti varmana. Muutamissa muissa liikkeissä on pikkuhiomista (vasemalle käänökset seuruussa, perusasentoon tuleminen luoksetulossa). Jättävistä en ota paineita, pitää vaan niitä nyt ottaa muutama kerta niin varmasti taas jää mieleen. Hypyssä ei myöskään pitäisi olla ongelmaa. Eli eikun hyvillä mielelillä kokeeseen, fiilis oli hieno ja Viima teki hyvin töitä!

Tuike

Seuraaminen: Pyysin lyhyttä pätkää, eli hirveästi ei ollut suoria. Sen sijaan kaikki paikallaan siirtymiset mahtui mukaan. Itse asiassa oli aika ok, pikkaisen paikka irtoili ja itse sekoilin tekemällä vääriä siirtymiä, mutta ei edes kovinkaan paha ja T yritti parhaansa. En osaa kyllä yhtään sanoa mitä tuosta olisi annettu voittajassa, sen verran vähän on kokemusta. Veikkaan että ehkä sellaista kasia.

Liikkeestä istuminen: Meni maahan, eli se äänenpaino oli taas hukassa. Millähän saisi itsensä toimimaan...

Luoksetulo: Seisomien valui ja paljon. Maahanmeno oli hyvä. Perusasento oli hieman väljä. Innokkuutta kyllä oli, mutta ei kerkeä kuuntelemaan.

Ruutu: Tämä oli kympin liike! Tosi hieno ruutuun meno, stop ja maahan. Hyvä seuraamiseen tulo ihan täysiä.

Metallinouto: Niin hieno lähtö, Tuike haki kapulaa tosi pätevänä. Mutta kun se ote on mitä on, niin kapula valui ja laipan reuna alkoi painamaan T:n silmään ja sen takia tiputti kapulan ehkä metriä ennen minua. Kyllä se parhaansa yritti, mutta laippojen pitäisi vaan olla pienemmät tai otteen varmempi. Nosti uudella käskyllä ja jaksoi pitää niin kauan kuin otin kapulan pois.

Tunnari: Varma oman etsintä ja nosto. Ei meinannut tulla perusasentoon, eli siinä piti auttaa. Mutta nyt malttoi pitää kapulaa loppuun saakka. Hyvä liike muuten, mutta lopussa hiomista.

Tyytyväinen olin Tuikenkin tekemiseen, se oli ihan sillä tasolla mitä ollaan ehditty treenaamaan. Kaukoja en edes viitsinyt ottaa, ne on niin kesken. Hyppynoudon sen sijaan pitäisi olla varma. Eli pientä hiomista siellä sun täällä, mutta ei mitenkään pahasti kuitenkaan. Ja innoissaan se yritti ja jaksoi tehdä!