Ollaan taas vuokrattu tuttujen kanssa lämmin halli talvelle kerta viikkoon. Ei voi muuta sanoa kuin että luksusta! Saa treenata paitasillaan ja tulee melkeinpä kuuma. Koiriakin joutuu ihan juottamaan, mutta kyllä nekin tykkää. Tänään paikalla meidän lisäksi Jenny ja japsi Mila sekä Anna, bc Pipsa ja japsi Nelli. Itse treenasin kaikkien kolmen kanssa ja kyllä kannatti, jokainen oli oikein pätevänä.

---------------------------------------------------------------------------------------------------

Rieha oli hallissa ekaa kertaa ja se oli ihan innoissaan. Kuten edellisistäkin postauksista saattaa päätellä, tunneoppiminen treenausfiilikseen on aika hyvää ja sama jatkui tuollakin. Yhtään sitä ei haitannut vieras paikka tai sen äänet ja muutkin koirat unohtui hyvin treenatessa. Ainoa milloin se meinasi pompata mukaan oli kun heitettiin metallikapulaa, pakkohan pikkukelpin olisi päästä noutamaan. Tehtiin aika paljon Salmen ohjeilla ja joka välissä otettiin kontaktitreeniä tai rauhoittumista itsekseen. Hienosti se tarjoaa ja malttaa jopa odottaakin innossaan.

Seuraamiset ja sivulletulot: Riehan uusi palkka imutukseen on tonnikalapasteija tuubissa. Ohjaajan sormet ei vuoda verta, penne saa rauhassa lussuttaa ja se on siitä aivan herkkua. Kun ei tarvinnut omia sormia suojella niin paikkaankin pystyi keskittymään paremmin ja tykkäsin siitä kovasti. Ei painanut liikaa ja pystyin säätämään palkkaa niin, että pää oli suorassa linjassa ylöspäin. Välillä imutin ja välillä mentiin pätkää palkka piilossa ja katsekontaktista vasta sai palkan. Hirmuisen pätevää.

Luoksetulo: Eteentuloja namipelin avulla. Nami lensi vaan ihan lyhyen matkaa, ettei ehdi kerätä niin kamalaa vauhtia eteentuloon ja samalla vähennetään törmäyksen mahdollisuutta. Avitin eteen istumaan ja aika kivoja suorituksia saatiin, eikä juuri yhtään törmäilyä. Edessä istuessa sai palkkaa kontaktista ja hienostihan se napotti.

Ruutu: No joo, pitihän sille yksi vauhtiliikekin antaa kun oli keskittynyt niin pätevästi. Näyttöruudulla kolme toistoa, narupallo lensi palkaksi. Ja ai että kun penne tykkää! Juoksee ja kääntyy ihan salamana. Selkeä ideakin sillä tuntuu olevan ja hakee vihjesanasta katseella ruutua.

Kokonaisuutena Rieha oli ihan mahtis. Keskittyi ihan tosissaan ja RÄYHähtelykin unohtui saman tien kun siitä ei saanutkaan mitään palkkaa. Se tekee heti töitä täysillä, niin kuin olisi aina treenannut samassa paikassa!

---------------------------------------------------------------------------------------------------

Tuike teki sitten:

Paikkamakuu: Pipsan kanssa. Hieno man ja jättö toimi. Uutena juttuna tuli piipitys, mitä ei normaalisti kyllä tee. Varmasti vaikutti se, että meni suoraan makuuseen halliin tullessaan ja kävi kovasti kierroksilla tutusta paikasta. Pipsa nousi loppuvaihessa seisomaan ja T:n piti sillekin murista ja sen jälkeen piipitys (tai oikeammin se oli sellaista valitusta) jatkui vielä enemmän. Mutta makasi kuitenkin ihan tasan paikallaan. En usko että tuo tulee olemaan ongelma, mutta seuraillaan.

Seuraaminen: Tökkäisyjä ja palkkaa. Hirmuinen into, mikä herkästi näkyi edistämisenä. Palkkasin tarkoituksella taaksepäin ja alkoi itse korjaamaan paikkaa.

Luoksetulon stopit: Namipelillä sekä seisomista että maahanmenoa. Kumpikin ok, maahanmeno hitaampi, mutta se voi johtua jäykästä jalastakin. Meni kuitenkin sijoiltaan maahan, joten ei siinä mitään.

Kaukot: Jumppailtiin isseksemme ja pikkuneiti oli niin pursuilevana, että piti kyllä olla tarkkana ettei joku jalka stepannut.

---------------------------------------------------------------------------------------------------

Viima oli viimeisenä:

Paikkamakuu: Nellin kanssa. Tosi hyvä. Ekoilla maahan ja istumaan, makasi levollisesti vaikka häntä alkoikin pyörimään minun palatessani. Mutta hyvä, valpas ilme.

Seuraaminen: Pidempi pätkä, josta loppupalkalle vapautus. Vähän epätarkkaa, mutta innokasta.

Sitten ketjutus:

  • Seuraaminen: Sama pätee kuin edelliseen. Ilme hyvä.
  • Kaukot: Kaksoiskäsky sivulle istumiseen, muuten hienot.
  • Nouto: Ekalla kerralla heitin kapulan seinään ja se vähän häiritsi Viimaa, nosti ja lähti tuomaan, mutta pudotti. Tämä oli pakko uusia ja uusita olikin oikein kiva hienolla palautuksella.

Hyppy: Tästäkin Vimps oli aivan liikuttavan innoissaan. Ekalla kerralla meinasi käydä moka ja kiertää esteen palatessa, mutta tajusi sen itse ja hyppäsi aivan ihme kulmasta tullen perusasentoon sivulle, mitä ei siis ole opetettu :D. Otettiin pari toistoa eri kohdista palkaten ja porokoiralla oli sairaan hauskaa,