Viimeisen illan treenaukset Viiman kanssa Laajavuoressa ennen h-hetkeä. Ei siis olla päästy koko viikkoon treenaamaan, nyt vedettiin vaan sitten superpalkkatreenit. Hauskaa oli, että paikalla oli jo kehien fiilistä ja saatiin seuraksi muutama muu koirakko.

Seuraaminen: Todella innokasta, jopa vähän liiankin . Meinattiin esittää ihan uusi seuraamiskuvio, kun Viima päätti normaalin täyskäännöksen sijaan tehostaa liikettä tekemällä kaksi täysimittaista pyrähdystä itsensä ympäri... Muuten hieno, mutta tämä johti siihen että koira oli ihan minun jaloissani ja meinasin komeasti kaatua, juuri itseni pelastaen. Lupaa hyvää, tuntuu etten nykyään muuta osaa kuin hakata pientä porokoiraparkaa :D.

Luoksetulo: Pari semipitkästä matkasta. Taas oli intoa niin paljon että ekalla varasti, eli kyllä me tähän vielä uusi tapa keksitään nollaamiseen... No sen jälkeen teki kyllä pari todella hienoa. Muutama edestä sivulletulokin, mutta veikkaan että tällä treenillä jää vinoon.

Maahan-sivu: Tätä hinkattiin isolla palkalla ja oli tosi teräviä siirtymisiä. Toimiskohan .

Paikkamakuu: Kolme koiraa: Pessi, Malla ja Viima. Ehkä joku 3-4min. Erinomainen. Hyvä maahan ja varma makuu. Pikkaisen kuunteli ääniä, mutta ei puhettakaan lähdöstä. Hyvä sivu.

Suattaapi olla että toimii, mutta suattaapi olla että ei. Huomenna nähdään.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------

Tuike pääsi myös tekemään:

Seuraaminen: Siirtymisiä. Askeleet oikealle tosi hyviä, peruutus ok, samoin vasemmalle kääntyminen. Vaikein on ehkä tällä hetkellä oikealle kääntyminen, koska siinä herkästi ylityöstää eli menee liiaksi eteen. Lisäksi tehtiin iahn lähtötreeni ja seuraa-sanan vahvistusta.

Luoksetulon stopit: Ensin ketjuttaen, ennakoi stoppeja eli otin minta kertaa suoraan sivulle. Namipelillä pelasi hyvin.

Noudon luovutus: Lyhyeltä matkalta tunnarilla. Säätää, säätää, mutta kyllä se sieltä tulee. Tuike on vaan niin pirun nopsa ja sähäkkä ja kerkeää muuttaa asentoaa niin monta kertaa ennen kuin saan palkatuksi... Mutta oli kuitenkin pääasiassa tiivistä, eikä yhtään etuviistoon jäämistä.

Kaukot: Sisällä, takapalkalla, koira jalkojen välissä. Nyt tuntui että oikeasti hiffasi, ettei saa liikkua seisomisessa. Otin ihan tiukan linjan ja jos liikkui niin pistin sen seisomaan takaisin samaan paikkaan ja korostin kunnolla että siinä. Vähän näytti epäröivän näistä "pakotteista", mutta kun sai superkehut paikallaan pysymisestä niin johan sitä alkoikin tarjoamaan. Pystyin jättämään sen jopa puolen metrin päähän, eikä liikkunut ollenkaan, jee!