Päivällä päästiin Viiman kasvattajan agioppiin. Vesa teki Viiman kanssa ja mie Tuikkeen kanssa. Illalla koirat pääsivät vielä lihashuolletaviksi, koirahieroja Erika Hankalin kävi työt kopeloimassa. Kaikenlaista mukavaa siis!

Salmen rata näytti tältä:

1244745538_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Tehtiin rata ensin Tuikkeen kanssa ja siinä tulikin hyvin näkyviin meidän tämän hetken isoin ongelma, eli hallinta ennen putkea. 4-hypyn jälkeen oli suora näkyvyys putkeen ja vaikka sainkin T:n kääntymään hypylle niin hilkulla se oli. Treenattiinkin sitten oikein urakalla hallintaa tuossa kohtaa ja saatiinhan sieltä sitten tulemaan kunnon auktoritettia ja käskyjä. Salme teki meille pari muutakin ansaputken ohittelua, missä piti tiukasti ottaa koira haltuun. Oli kyllä aika tiukkaa pyöritystä ja ohjaaja meinasi mennä välillä sekaisin, mutta loppujen lopuksi sujui aika kivasti. Ei muuta kuin tiukka käsky ja selkeät kädet ja vaaditaan koira siihen, turha etukäteen hidastelu ja käskyn toistaminen pois. Olipa mukava tehdä noitakin, ettei tule vaan aina viiletettyä ihan täysillä, se kun kuitenkin sujuu. Salme patisti kovasti kisoihin ja tottahan se on, ei ne nollat sieltä muuten koskaan tule...

Viima ja Vesa tekivät saman radan ja meni ihan ok. Vesa sai tosi paljon hyviä vinkkejä perusohjaukseen eli niillä on hyvä jatkaa. Käsien asennot ja se että Viima pitää lähettää tekemään esteitä vedättämisen sijaan ovat tärkeitä. Kyllä se siitä. Ilma oli aika kuuma ja Viiman kanssa ei ole silloin järkeä jankata, mutta saivat kyllä mukavaa kokemusta. Eikä Salme haitannut Viimaa juuri ollenkaan eli edistystä on tullut siinäkin.

Illalla sitten hieronta. Viima tapansa mukaan oli hieman vastahankainen ja koitti pysyä pystyssä vaikka kuinka silmä luppasi. Loppujen lopuksi sekin rentoutui ja meni maahan makaamaan silmät kiinni. Ihan kokonaan Viimaa ei siitä asennosta saatu hierottua, mutta mitään pahempaa ei siellä tuntunut, pieniä jumeja oli takaselässä ja lantion alueella, mutta ei tosiaan pahasti.

Meidän "aavistuksen pidättyväinen" pikku-Tuike taas nautti täysin siemauksin alusta loppuun vieraan käsittelystä. Se heitti heti selälleen ja silmät menivät kiinni ja se oli niin rento kuin pieni koira vaan olla voi, aivan lötkö-pötkö. Siltäkään ei mitään isompaa löytynyt, päinvastoin lihakset tuntuivat kuulemma tosi hyvältä. Pikkaisen jumitusta oli edessä lavoissa ja etujalkojen alueella, mutta ei sielläkään pahasti. Ja oikea puoli oli kuulemma tokokoiralle tyypillisesti enemmän kireä kuin vasen. Mutta olipa se ihanaa pikkukoirasta, ihan prinsessan arvoista!! Hieronnan jälkeen onkin sitten luvassa pieni tauko treeneissä että saavat rauhassa palautua.