Koirat joutuivat tänään olemaan reippaasti normaali pidempään yksin ja kun tulin Kuopiosta niin vastassa oli kaksi kappaletta aikasta villejä koiria... Siitä oli siis hyvä lähteä Hippokselle treenimään parin remmiläisen kanssa. Intoa oli kummallakin, Viimalla vähän liikaakin ja se sitten näkyi haukkumisena kun ei ollut tekemistä. Mutta itse tekeminen oli ihanaa, hieman pientä yliyrittämistäkin oli havaittavissa kun pylly pyöri esim. seuraamisessa niin innokkaasti että koira kerkesi kiertää minut peruuttaen ympäri perusasentoa hakiessa...

Tuike treenaili alkuun ruutua. Haki nyt jostain syystä tosi vasempaan reunaan eli paikan vahvistusta otettiin eri kohdista siirtelemällä. Sen jälkeen yksi koemainen ja se sujuikin hyvin. Liikkeestä istumisia kerrattiin edessä ja sivulla, ei yhtään väärää, hyvä juttu. Luoksetulossa koitin ottaa takapalkkaa, mutta Tuikesta on tullut ihan porsas sen kanssa, eli kun käännän selän niin nousee, käy syömässä namin ja juoksee perään. Tosi tiukalla komennuksella sain uskomaan että sinne ei mennä ja sitten se jopa pelasikin. Pallolla myös muutamia stoppeja. Paikkamakuu tehtiin toisen koiran kanssa, pystyin seuraamaan auton ikkunan takaa ja makasi oikein nätisti. Nouto ihan tasamaalla, välillä suoraan lentävään palkkaa ja välillä luovutuksen kanssa. Loppuun vielä tunnari, vieraan liikkuroimana. Ekalla kerralla ei meinannut nähd kapuloita (en itsekään nähnyt), kun ne maastoutuivat niin hyvin lumeen, paikka oli varjossa ja kapulat koematkaa kauempana. Eli piti siirtyä vähän lähemmäksi ennen kuin bongasi. Oma nousi hyvin tämän jälkeen. Uusinta vielä tästä matkasta ja hienosti meni kapuloille, varma nuuskinta ja oman nosto. Hyvät luovutukset kummassakin. Toisella kerralla alkoi väistämään jalkaani kun käännyin, eli sitä pitää treenata erikseen.

Vimpsin kanssa alkuun kaukoja. Ei ongelmia pitkästäkään matkasta, tosin kerran koitti ennakoida yhtä maahanmenoa, eli pitää kiinnittää huomiota siihen että pidän kunnon tauot käskyjen välillä. Seuraaminen oli taas ihan super, tällä fiiliksellä se kyllä sujuu! L-kaaviota kumpaankin suuntaan, kontakti ja paikka hyvät, ei väistämistä. Muutama ruutu, ensin namin kanssa ja sitten ilman. Hyvin meni ilman namiakin, vaikka ei varmaan oikeasti vielä ruutua tunnista, meni vaan samaan kohtaa mistä äsken sai palkan. Mutta siitä on hyvä aloittaa ja juoksee kyllä ihan innoissaan. Luosetuloissa oli hieno vauhti, seisominen meinasi vähän valua eli sitä pelattiin vielä namipelillä. Loppuun saalisleikkiä kahdella lelulla ja kivaa oli!