Norssilla, T:llä Hannan kisakurssi. Tehtiin kurssin kanssa paikkamakuu, ennen meitä treenasi toinen koirakko ja siinä välissä treenasin sitten Viiman kanssa. Norssilla on aina mukavasti häiriötä eli sekin oli hyvä juttu. Älyttömän hyvät treenit kummallakin, jäi todella hyvä fiilis!!

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Viima:

Seuraaminen: Aloitettiin tällä, pitkää pätkää (bh-kokeen suoria), käännöksiä. Ihan loistavaa!!!! Katkeamaton kontakti, paikka, häntä heilui ja askel lensi. Niin se vaan oma tekeminen vaikuttaa: tiukat käskyt, ei vilkaisuakaan koiraan ja menoksi, niin kyllähän muuten tekee hommia tosissaan.

Luoksetulo: Alkuun palkkasin suoraan eteen namin kanssa, sitten ilman. Hienoja, tuli täysiä ja erinomaisesti eteen.

Kaukot: Tehtiin pariin otteeseen, alkuun ja loppuun kun Kit teki ruutua, niin oltiin ruudun takana häiriönä. Jokainen siirtymä erinomainen, hyvä kontakti ja häntä vaan heilui. Kitin tekeminen ei häirinnyt yhtään.

Paikkamakuu: Pistin makaamaan kun hain kapulan autolta. Matka oli pitkä ja kävin auton takana piilossa, ei ongelmaa.

Nouto: Alkuun eteentuonteja, kapula mun ja koiran väliin ja siitä eteen. Pikkaisen saalisti tassuilla parissa ekassa, mutta eteentulot erinomaisia. Kiinnitin erityishuomiota pitoon, ettei heti ole päästämässä irti kun kädet koskee, hyvin sujui. Loppuun yksi koemainen, saalisti vähän, mutta muuten hieno. Saalistus on nyt oikeastaan ainoa isompi ongelma koemaisessa, mutta parempi niin että intoa on ja se purkautuu saalistamisena.

Loppuun vielä pidempi pätkä seuraamista, hieno ja siitä isompi palkka. Sen jälkeen vielä liikkeestä maahanmeno ja luoksetulo bh-tyyliin ja kunnon matkaan. Ihan loistava. Ei voinut muuta kuin hymyillä pikkuporokoiran treeniin, oikeasti teki hommia läpi treenin ja ihan tosissaan, hieno!!

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Tuike:

Paikkamakuu: Kolmen muun koirakon kanssa, T reunassa. Nousi seisomaan melkein heti kun menin piiloon, ei taaskaan mitään näkyvää syytä. Palautus ja makasi ongelmitta loppuun. Istu-maahan-jumppaa sivulla, koirat vuorotellen maahan ja istumaan. Maahanmenot hienoja, lopussa istumiseen tarvitsi pari käskyä. Hyvin oli kuitenkin kuulolla.

Seuraaminen: Lähdettiin näyttämään ja oli taas yhtä kamalaa kuin viikonloppuna. Joku kikka siihen piti keksiä ja lähdettiin tekemään treeniä, missä Hanna kulkee Tuiken toisella puolella, ettei se yksinkertaisesti pääse hakemaan etäisyyttä sivusuunnassa. T oli alkuun vähän ihmeissään (ilme oli ihan että WTF ja katse pyöri mun ja Hannan väliä), mutta sitten alkoi tekemään töitä ihan tosissaan, kontakti ja tepsutus oli upeaa. Saatiin ihan loistavaa pätkää, mistä oli hyvä palkata. Näitä lisää että vahvistuisi se paikka ja samalla tulee ihan loistavaa häiriötreeniä.

Ruutu: Ei ollut lätkää, joten tehtiin ilman sitä. Kävin kuitenkin ruudussa ja sitten lähetys 25 metristä. Lähti tosi hyvin ja vauhdikkaasti ja meni suoraan ruutuun. En käskenyt heti pysähtymään kun ajattelin että hakee vielä keskikohtaa, jolloin meni vasemmalta ulos. Uusi käsky ja korjasi hyvin ruutuun. Tehtiin vielä siirtelyjä kummaltakin puolelta, ihan tosi hyviä ja parasta oli se että T tarjosi itse parempaa paikkaa jos ei heti onnistunut, aiemmin se on vaan tapittanut minua käskyn toivossa. Ihana oli myös se että välillä kun juteltiin Hannan kanssa niin pikkukoira meni itse ruutuun seisomaan ja ihan keskelle, aivan täydellisesti. Pakkohan siitä oli palkata Nauru.

Kaukot: Häiriökaukot eli Hanna ihan lähelle koiran taakse ja muutenkin heilui ja hyppi ja taputti käsiään. Alkuun T vähän pyöritti päätään, mutta sitten oikein nosti kontaktin, eikä enää vilkaissutkaan taakse ja teki hienot siirtymät. Näitäkin lisää, jos treenaus on aina superhäiriössä niin kokeen pienet häiriöt ei voi enää olla mitään.

Luoksetulo: Tehtiin vähän kuin takaperin ketjuttamalla. Koira seisomaan ja siitä sivulle. Sitten istumaan ja merkillä seis, josta palkka. Kumpikin toimi hyvin, ei puhettakaan läpijuoksusta.

Loppuun mietittiin vielä T:n perusasentoja. Niitä on treenattu paljon ja kyllähän se tulee tiiviisti jos on nami kädessä tai seinä vieressä. Kokeessa hakee taas etäisyyttä ja katsetta naamaan. Nyt alkaa opetus siihen että Tuike koskisi nenällään mua jalkaan kun tulee sivulle, silloin sen on pakko olla tiiviisti. Ei mikään nopea juttu, mutta katsellaan. Hyvä treeni ja Tuike oli ihan täysillä mukana!