Tänään ollaan treenitty vaikeita juttuja ja niitä sellaisia perushommia, mitä pitäisi aina välillä muistaa treenata. Useampaan otteeseen ja lähinnä sisällä.

Viiman kanssa kaukoissa ekan istumisen vahvistusta vielä, tosi hienosti pelaa ja neiti on ihan innoissaan liikkeestä! Noutoa sekä tunnarikapulalla että tavallisella. Pitoon keskittymistä ja varsinkin tavan kapulalla sujui hyvin, kyllä se siitä kiinni pitää niin kauan kuin sanon irti. Ja vire oli noutoihin koko päivän erinomainen ja intoa kovasti. Luovutusta eteen otettiin myös, hyvin tulee tiiviisti. Seuraamisessa vasureiden vahvistusta imuttamalla. Mietin että pitäisi ottaa käyttöön joku vihje, millä kerron käännytäänkö vasemmalle vai tehdäänkö täyskäännös... pitää sitä vielä vähän pohtia. Lähtökäskyn ja valmis-sanan vahvistusta ollaan tehty myös, hyvin pysyy kontakti ja nousee myös jos johonkin katselee. Tähän voisi myös kehittää treeniä, missä tahallaan rikkoisi kontaktin jollain tavalla ja sitten palkata valmis-sanasta. Seuraa-käsky Viimalla onkin vahva ja sillä ollaan pelattu, eli vaikka kontakti ei ole vierellä paras niin nostaa sen heti seuraa-käskyn kuultuaan. Mutta haluaisin vielä varmistella ja siksi nyt otetaan myös valmis treeniin. Väsäsin myös hypyn sisälle oviaukkoon ja siinä eritysihuomio nyt oikean hyppyapaikan vahvistamiseen, eli heitin aina namin keskelle ja kauas. Istuminen toimi hienosti ja samoin takaisin hyppy. Eli tämäkin alkaa olla aika kivalla mallilla.

Tuikkusen kanssa yllättäen taas kaukoja. Ekassa treenissä oli vaikeampaa, tokassa oli jo aika kivat seisomiset, eli edelleen se vire on tosi tärkeä onnistumisen kannalta. Mutta kuunteli ihanasti. Metallikapulan noutoa vahvistettiin myös, sekä pitoa, että sivulle tuomista. Aika kivasti se sitä jo kantaa, ei tärise ja nostaa nopeasti. Luovutuskin sujuu mukavasti. Seuraamisessa samat jutut kuin Viimalle, eli seuraa-käskyn vahvistusta sivulla, samoin valmis-käskyssä.