Ahkeruus palkitaan, parilla ylimääräisellä vapaapäivällä siis. Eikun treenaamaan. Aamulla ajeltiin Viherlandialle. Tuiken kanssa otin lähinnä pujottelua, V kun sanoi että se ei oikein malta tehdä loppuun saakka. Ja kieltämättä sitä oli ilmassa. Haki tosi hyvin aloituksen eri kulmista ja jopa takaaleikaten, mutta jätti viimeisen kepin välistä. Sitä sitten muistuteltiin ja hyvin teki. Treenattiin myös niin, että lähetin koiran pujottelemaan, mutta jäin itse paikoilleen tai kauas sivulle. Aika kivasti sujui. Päälle pikkaisen hyppy-putki-hömpötystä, että sai juosta sydämensä kyllyydestä.

Viima sai tehdä vähän pidempää pätkää:

Ai vitsi että se oli innoissaan, tosi hyvä fiilis! Isoin ongelma oli putkeen menossa, siinä valitsi herkästi puomin. Mutta kun vein kunnolla ja selkeästi niin ei ongelmaa. Vauhtia oli hyvin ja lelun kanssa vielä enemmän. Erityisen tyytyväinen olin hypppyihin, takaakierrot sujui hienosti. Pujotteluun meno onnistui kun vein rauhassa, jos oli liikaa häsäystä niin paukkasi ohi ja kohti puomia. Lelua ei myöskään kannattanut tässä vaiheessa ottaa esiin, meni samantien koko rytmi ja lähti lelun perään. Sama oli puomilla, jos lelu oli näkyvissä niin hyppäsi korkealta alas, vaikka muuten teki mahtavat kontaktit. Muuten palkkasin lelulla paljon. Olipa hieno Vimps, ei voi muuta sanoa!

----------------------------------------------------------------

Illalla vielä Laukaaseen tokotreeneihin.Viima meni paikkamakuuseen kolmen muun koiran kanssa. Meni hyvin maahan, kesti Birgitan kiertämisen ja pysyi hyvin vaikka porukkaa kulki ovesta sisään ja ulos ja lisäksi vielä kolistelin hallin seinää. Yhdessä vaiheessa se venytteli ja ryömi vähän matkaa eteenpäin. Ehkä 3,5 minuutin kohdalla haukotteli ja nousi istumaan. Menin sisään ja Viima on ihan onnessaan. Vein sen uudestaan paikalle ja otettiin vielä minuutti, makasi hyvin. Sillä on nyt ihan liian korkea vire ja se odottaa koko ajan milloin tulen ja rauhoittelee itseään innostuksissaan venyttelemällä ja haukottelemalla. Saman tien kun tulen esiin niin alkaa vimmattu hännän heiluminen. Ja lisäksi se on nyt päässyt oppimaan että paikkamakuusta voi nousta. Vireestä kertoo että kun jäätiin juttelemaan paikkamakuusta ja Vimps istui vierellä, niin se tuijotti koko ajan häntä heiluen ja hiljaa volisten ja kun sai vapautuksen niin repesi ihan liitoksistaan. Eli ei todellakaan paikkamakuufiilis. Todettiin että nyt sille otetaan sisällä pitkiä makuita, kaikesta hömpötyksestä huomautus. Illalla makuutinkin sitä sisällä lähes 10 minuuttia, enkä mennyt luokse jos yhtään reagoi jee-jee-meiningillä. Sitten saa kyllä olla iloinen kun vapautetaan, mutta paikallaan ollaan nätisti ja kiltisti.

Muuhun treeniin Viiman fiilis oli kyllä ihana. Seuraaminen sujui tosi hyvin, ei yhtään väistämistä ja todella hyvä yritys. Noudon kanssa meinasi hömpötellä (kapulan heittelu+haukkuminen), mutta kun palkkaa ei siitä tippunut niin toi hyvin. Kaukot oli makeat. Loppuun tehtiin luoksetuloa häiriössä, eli koirien välistä. Ihana fiilis, tuli täysiä koko matkan, stop vähän venyi, mutta kokonaisuudessa vauhdikas ja iloinen. Siinä ohessa tehtiin vielä paikkamakuuta kun muut tekivät luoksetuloja ja hyvin kesti.

Tuike aloitti myös paikkamakuulla (piilossa pari minuuttia, kolme muuta koiraa), joka oli kaikin puolin pätevä ja hieno. Sitten luoksetulo koemaisesti. Seisominen oli tosi hyvä kun vahvistin käsimerkillä. Maahanmenossa stoppasi myös hienosti, mutta istumaan. Sitten tehtiin kimppatreeniä mikä sisälsi seuraamista kaikkine voivoin-siirtymisineen, liikkeestä maahanmenoa ja liikkeestä istumista. Eli pitkää pätkää hyvin paljon vaihdellen ja niin, että muut pyörivät ympärillä. Tuike oli kertakaikkisen super! Kontakti oli katkeamatonta, seuraamisessa paikka mahtava ja kummatkin jättävät sujuivat täydellisesti! On se vaan ihana ja pätevä kun tekee niin tosissaan. Muistin itse pitää rauhallisen rytmin kävellessä, eikä häsäämistä tullut kumpaankaan suuntaan. Loppuun otettiin pari noutoa ja kaukot. Noudoissa meillä oli Viiman kapula ja se oli pikkaisen iso, mutta kyllä se sieltä tuli. Kaukoissa olin ihan edessä ja saatiin ihan ok ohjatut kaukot.

Superkiva treenipäivä ja pätevät koirat!