Olipa kiva treenipäivä, paljon onnistumisia ja hyvää mieltä. Ensin ajeltiin keskustaan Helmisen Hannan toko-oppiin, kivakivaa! Hannahan on Kit bc:n kanssa uusi tokon edustusmaajoukkueen jäsen, eli mahtista että saadaan noin hyvää koutsaamista. Mukana oli sekä Rieha että Tuike.

Tuike teki eka, se oli nyt vähän niinkuin ylimääräisenä:

Paikkamakuu: Neljän muun koirakon kanssa. T:n vieressä makasi nuori bc, jota palkattiin ja korjailtiin. Ältsin hyvä, varma ja valpas makuu. Hyvin saatiin reeniä myös makuuseen menosta ja sekin sujui hyvin.

Seuraaminen: Tämä tehtiin itseksemme reunassa pidempi pätkä. Aivan loistoilme ja paikka, tosi kivaa menoa. Asenne on nyt niin kohdillaan.

Kaukot: Nämäkin reunassa. Ei täyttä matkaa, mutta tuolta matkalta pelasi erinomaisesti kaikki vaihdot.

Sitten Rieha-riepotin. Se oli aivan liekeissä kun pääsi tekemään, mutta tykkään niin siitä keskittymisestä, millä tekee kun aletaan tekemään. Pidin sitä koko ajan irti ja vitsit se pysyy hyvin hanskassa, vaikka muu porukka seurasi vierestä. Aivan ihana, hullun sosiaalinen ja vilkas kun saa mennä, mutta sitten kun tehdään niin kanssa tehdään!

Seuraaminen: Pyysin Hannaa katsomaan menoa ja sanomaan miltä se näyttää. Suoralla pää on juuri oikeassa paikassa, mutta pylly vähän elää. Osaksi varmasti nuoren koiran kehonhallintaakin tuo. Ilme on mahtava. Sitten se meidän pieni ongelma, eli painaminen. Mentiin tekemään seinän viereen, että saatiin takapuoli suoraksi ja siinä se painaminen oikein korostui.

Myönnän, että olen sen sallinnut, koska se on minusta niin hauskaa (T:n kanssa väljyysongelman kanssa tapelleena). Hanna meinasi, että se saattaa korjaantua iänkin myötä, mutta sitten toisaalta voi olla että se oppii liiaksi siihen, että ei seiso omilla jaloillaan. Plus että jäävät vaikeutuvat ja onhan se omakin kävely välillä haastavaa. Lisähuomioina myös se, että lopetan koiran katsomisen, sekin saattaa auttaa.

Tätä lähdetään korjaamaan nyt lelupalkan kanssa. Testailtiin erilaisia palkkoja ja todettiin parhaimmaksi niin, että laitan palkan takataskuun ja R saa luvan kanssa ryysiä sen sieltä ottamaan. Eli palkka tulee taakse, toivottavasti paikkaa korjaten. Tuntui pelaavan hyvin kun muutaman kerran otettiin.

Ohjattu nouto: Lähdetiin kahdella lelulla liikkeelle. Vein lelut Riehan kanssa yhdessä, rauhallisesti ja aina kertoen että nyt jätetään oikea ja nyt vasen. Sen jälkeen vein Riehan keskelle pienellä lenkillä yläkautta ja siihen seisomaan. Otettiin sitten kaksi oikeaa ja yksi vasen. Pelasi todella hyvin. Ekalla oikealla oli hieman lähdössä vasemmalle ennen käskyä, mutta korjasin asennon liikkumalla askeleen oikealle.

Tässä muistettava valmistelu eli kerrotaan mitä tehdään ja selkeät käskyt. Tehdään nyt leluilla ja pikkuhiljaa siirretään niitä taaksepäin, lopulta vaihdetaan sitten kapuloihin, tuskin tuottaa ongelmia.

Nouto: Tehtiin sekä metallilla että puisella. Alkuun vauhtinoutoja. Oikein hyvällä mallilla oli Hannan mielestä, kumpikin kapula tulee lujaa ja hienolla ilmeellä, mutta nosto on korrekti. Ainoa mihin kiinnittää huomiota on oma tekeminen, eli enemmän kisamainen seisominen kun lähtee tuomaan. Luovutuksia katsottiin myös ja niissä ohjeeksi tehdä kotona rauhassa lyhyitä pätkiä.

Ruutu: Yksi näyttöruutu. Jätin Riehan odottamaan ja sehän odotti niin kiltisti, eli ehkä paikallolokin vielä on joskus mahdollista :D. Ruutuun meno oli iloinen ja reipas, paikka löytyi myös hyvin.

Stopit: Näytin loppuun nopeasti miten olen tehnyt leluilla stoppeja ja kuulemma on oikein ok tapa. Vinkiksi vielä se, että voisin ottaa kolme lelua kahden sijaa, niin yksi jää vielä siihen, että voin kutsua luokse. Kepeillä voisi pelata, Riehakin kun on jonkin verran keppihullu.

----------------------------------------------------------------------------------------

Illalla tehtiin vielä toinen setti treeniä kotipihalla ilta-auringon paisteessa.

Viima teki vähän pidempää settiä ja oli niin innoissaan, ettei vähään aikaan tokoilessa olekaan ollut:

Nouto&seuruu: Kumpikin iloista menoa, hyvällä ilmeellä. Ei valittamista.

Kaukot&luoksari: Kaukot oli kympin setti. Luoksarissa otin ensin läpijuoksun. Odotti alussa stoppikäskyä ja kustuin uudestaan, jolloin tuli hyvällä laukalla. Seuraavassa setissä sitten stoppi, josta suoraan palkka, hyvin pelasi.

Tunnari: Pitkästä aikaa tätäkin. Ja Viima oli niin onnessaan kun pääsi tekemään. Laitoin ensin väärät kahteen kasaan ja oman niiden väliin. Muutama toisto näin ja sitten yksi toisto kapulat rivissä ja yksi toisto kapulat ympyrässä. Ja niin se oma vaan sieltä nousi joka kerta. Vimps oli ihan tohkeissaan ja tohotti häntä heiluen ylpeänä ympäriinsä. Ainoa pieni ongelma oli se, että meinasi lähteä hakemaan vääriäkin ellen ottanut heti haltuun, koska se oli vaan niin kivaa .

Tuiken kanssa tehtiin pikkaisen koemaista, palkkaillen enimmäkseen siirtymistä ja muutaman liikkeen ketjutuksen jälkeen:

Seuraaminen: Loistomenoa edelleen. Ihan hinasen meinasi tulla piippausta, mutta ilme kohdillaan.

Liikkeestä istu&noudot: Mainioita kaikki. Metallikin nousi vauhdikkaasti ja hyvällä laukalla edestakaisin.

Luoksetulo: Johonkin kohtaan tuli tuplakäsky, mutta stopit oli ok. Sivulletulo oli erityishyvä T:lle.

Kaukot: Nyt oli pidempi matka kuin päivällä. Pientä epävarmuutta tuli ohikulkeneista koirista ja se näkyi sitten niin, että liikkui tohkeissaan seisomisissa jonkin verran. Muut vaihdot pelasi hyvin.

Rieha opetteli illalla vaan paikkamakuuhommia sisätiloissa. Ja niissä lepoa, eli pään maahan laittamista tassujen väliin. Toinen kerta tätä treeniä, nyt tehtiin 4x5 toistoa. Ja on se niin päheä! Pystyin pidentämään jo kestoa ja oikein työnsi leukaa maahan, silmät vaan killitti ylöspäin. Tästä vielä hyvä lepo tulee!