Vaajakosken nurmikoilla taas. Saatiin mukavasti seuraa ja Raisa tallasikin Viiman jäljen. Eka suora n.100 askelta, kulma oikeaan, n.50 askelta, kulma oikeaan ja loppusuora n.50 askelta. Jäljellä oli keppejä, mutta purkit valitettavasti unohtui kaikista muista paitsi viimeiseltä kepiltä. Tiesin melkein varmasti että Viima ei purkittomia keppejä ilmaise, koska sitä on treenattu niin vähän. Lisäksi paikalla oli iso nuorisojoukko, joka tallaili nurmikolla juuri ennen jäljen tekoa ja se selkeästi vaikeutti hommaa.

Viima nosti jäljen hienosti ja jäljesti lähes ekan suoran loppuun ongelmitta. Sitten nosti selkeän harhajäljen, joka meni poikittain oikeaan jälkeen nähden. En antanut sitä jäljestää ja vähän aikaa paikallaan pyörittyään nosti oikean jäljen. Eka kulma oli ok, samoin toinen suora. Toisen suoran lopussa pyöri taas aika paljon, se oli lähellä huvimajaa, jossa oli ollut paljon porukkaa eli jälkiä varmaan riitti siinäkin. Nosti loppusuoran kuitenkin taas ongelmitta ja sen jäljesti hienosti. Viimeisellä kepillä teki erinomaisen ilmaisun suoraan kepille, purkittomia keppejä ei noteerannut ollenkaan.

Eli aika paljon häiriötä oli noiden harhojen muodossa, niitä pitäisi treenata hieman hallitummin. Purkkien unohtuminen keppien alta hieman harmitti, koska purkillisen ilmaisi niin heinosti. Se siis vaatii vielä paljon treeniä että saadaan purkit häivytettyä, mutta tässä vaiheessa mennään vielä niiden kanssa. Tein vielä lyhyen suoran jäljen mihin laitoin kolme purkkia kera keppien. Nyt Viima oli väsyneempi, eikä fiilis ollut paras. Kaksi ekaa ilmaisi ok, sitten ohi kulkenut koira veti huomion puoleensa ja viimeinen ilmaisu unohtui. Se tehtiin sitten ihan vaan niin, että laitoin purkin maahan ja näytin sen Viimalle, jolloin ilmaisi hyvin.

Viima on saanut myös ihan uuden ihastuksen, nimittäin Jasu-porokoiran. Se on Viimasta aivan ihana, iso mies Hymy. Kokoeroa siis löytyy, mutta aika sympaattisen näköisiä ne on yhdessä. Pari pääsi vähän irti leikkimään ja voi sitä iloa, Viiman naama oikein loisti ja paineli menemään korvat suipossa loikkien. Koittipa se viedä uuden poikaystiksensä myös iltauinnille, eli kaikki keinot oli siis käytössä.