Porokoira-porukalla hakuilemassa, mukana Tuire ja Hedda sekä Raisa, Alli ja Naru. Edellisestä hakukerrasta on vierähtänyt jo pitkä tovi, joskus viime kesän lopulla varmaan käytiin viimeksi. Aloiteltiin siis simppeleistä hommista, maalimiehet menivät kuitenkin hakualueen perälle että saatiin heti sitä irtoamista.

Viimalle otettiin alkuun kaksi ukkoa näkölähdöillä, matkaa piiloon oli kuitenkin sen verran että piiloa ei nähnyt. Viima oli tosi innoissaan, mutta keskittyi kuitenkin tarkkaan ja käskyn saatuaan ampaisi täysillä perään. Eka ukko löytyi helposti, toisen piilo oli vähän vaikeampi ja Viima teki pienen pysähdyksen hakuriessulla, sen jälkeen löytyi hyvin. Hurjat palkat ja kehut ja Viima oli kyllä todella tyytyväinen itseensä :D.

Vein Viiman autoon ja tehtiin muiden koirien kanssa, hienosti kaikki porkkikset toimivat vaikka muut olivat ihan ensikertalaisia. Työinto näkyi erityisesti tytöissä, kun homma saadaan niin se hoidetaan ;), Naru-mies taas piti huolta siitä että samalla oli hauskaa. Toisten jälkeen päätin vielä ottaa Viimalle yhden haun, nyt niin että maalimies olisi jo valmiina piilossa. Viimalla oli kova into metsään, mutta selkeästi ei näin pitkän tauon jälkeen vielä ollut ihan varma että onko sitä ukkoa siellä metsässä. Lähti ok, mutta alkoi sitten ottamaan maajälkeä sekä meni nuuskimaan vanhoja piiloja. Tässä vaiheessa maalimies kutsui Viima ja se lähtikin etenemään, mutta väärään suuntaan. Uuden kutsun saadessaan vaihtoi suunnan ja sai hajun. Hieman selkeästi kummastui siitä että metsässä olikin tyyppi ja haukahti nähdessään. Tässä vaiheessa Viima jäi kiinni liinasta parin metrin päähän maalimiehestä. Kummastus haihtui nopeasti ja haukku alkoi koska Viima ei pääsytkään hakemaan herkkuja ja kehuja.  Tuli siis samalla vähän ilmaisutreeniä ;), haukkui kyllä erittäin tehokkaasti ja häntä heiluen innokkaana kunnes pääsin sen irroittamaan ja voi sitä riemua kun pääsi maalimiehelle. Kyllä pikkukoira loisti koko matkan takaisin keskilinjalle.

Otettiin sitten vielä yksi näkölähtö ihan vaan mielikuvien vahvistamiseksi, taas meni tosi tehokkaasti ja hyvin, ukko löytyi helposti.

Tosi hyvin kyllä teki hommia, pitää nyt tauon jälkeen vaan vahvistaa enemmän sitä että se ukko siellä metsässä tosiaan on vaikka ei näkisikään.