Pakkasessa kun ei paljoa lenkkeillä, niin olen kehitellyt koirille kaikkea muuta tekemistä. Yhteiskaukojumppa on aika kivaa. Eli kaikki koirat riviin ja eikun kaukoilemaan. Tehdään toki vaan i-m-i-siirtymisiä, koska seisominen ei ole kahdella kolmesta hallussa. Mutta tuo sujuu! Rieha on kaikista kolmesta nopein, tosin se meinaa myös ylireagoida ja tärpättää herkästi jo seuraavaan asentoon, vaikka käskyä ei ole vielä tullut. Mutta uskomattoman hienosti se handlaa nuokin. Vimps ja Tuike tekee varmasti.

Lisäksi koirat on opetelleet siivoamaan lelujaan. Tässäkin näkee koirien luonne-erot niin hyvin. Tuike on ihan pätevin, se osaa hakea ja etsiä leluja eri huoneista ja tuo niitä onnessaan. Riehakin on aika hyvä, välillä se meinaa vaan vähän innostua ja koittaa väkisin tunkea ottamaan leluja jo tuotujen korista. Joskus se koittaa ottaa lelua myös Tuiken suusta, josta valitettavasti joudun sanomaan. Mutta pääasiassa se tuo hyvin, tosin vaan samasta huoneesta. Viima on yllättäen ihan omaa luokkaansa. Se ei suostu tuomaan muuta, kuin rakkaita siili-vinkulelujaan. Viimahan siis rakastaa siilen muotoisia muovisia vinkuleluja. Ja se oikeasti erottaa siilet muista myhkyräisistä muovileluista. Sillä on kokoelmissa useampi eri värinen siili, osa jo aika lailla palasina. Mutta siis, Viima ei tuo kuin siiliä. Jotta sillä olisi tekemistä niin hellyn ja heitän sille siilen aina uudestaan ja kehotan sitä etsimään siileä (ja se pitää sanoa että "missä siile?"). Sitten se tuo siilen ihan polleana kiemurrellen. Höperöä sakkia.

Sitten Rieha aivojumppaa levittämällä lelut taas ympäri kämppää...

Onhan kaikki myös testanneet koirillaan kanamunatestin? Eli annetaan koiralle kokonainen kananmuna ja katsotaan miten se toimii sen kanssa. Kolmen hyvin erilaisen koiran omistajana voin kertoa, että kaikki toimivat ihan eri lailla...

Tuike&kananmuna:

Tuike ottaa kanamunan tassujensa väliin tiukkaan otteeseen, ihan niin kuin joku pieni petoeläin luontodokumenteissä pitelee saalistaan. Siinä se sitten askartelee hetkisen, tekee etuhampaillaan kanamunan kuoreen pienen reiän ja lipittää sisälmykset siististi sitä kautta. Parhaimmassa tapauksessa munan kuori säilyy kokonaisena, lukuunottamatta pientä reikää. Tuike ei syö kuoria.

Aika: 2min Sotkua: Vähän

Viima&kananmuna:

Vimps ottaa kanamunan. Tuijottaa sitä maaten. Tuijottaa meitä, että voisko joku jelpata. Kun apua ei tule, koittaa se pureskella munaa poskihampailla, mutta koska se lipsuu niin se ei onnistu. Viima tuijottaa sekä meitä että munaa. Lopulta se onnistuu jotenkin lämäisemään munaa niin, että se rikkoontuu ja sisälmykset leviävät maahan, josta Viima ne nuolee. Viimakaan ei syö kuoria.

Aika: 10min Sotkua: Paljon

Rieha&kananmuna: 

Rieha ottaa kanamunan, jee, pallo!!! Se heittää sen komeassa kaaressa lattialle leikkiäkseen sillä, jolloin se tietysti läsähtää. Rieha innostuu, jee, ruokaa!!! Se syö kananmunan sisälmykset. Sitten se syö kanamunan kuoret. Sitten se menee ja syö Viimalta ja Tuikelta jääneet kuoret. Jee, voisko näitä saada lisää!!!

Aika: 30s Sotkua: Ei niin minkäänmoista

Ei kerrota Munamiehelle.