Ajeltiin heti aamusta Hannan treeneihin Aholaitaan. Tuike teki omat hommansa ja Viima touhuili sen jälkeen sivussa häiriökoirana muille.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Tuike

Aloitettiin paikkamakuulla lk-collie Letun kanssa. Aikaa 3min. Tuike tärpätti sivulla jo valmiiksi ja meni itsekseen pari kertaa maahan jostain pienestä liikkeestä. Sitten kun tuli oikean käskyn vuoro niin tarvitsi kaksoiskäskyn. Itse makaaminen hieno! Enemmän valmistelua ennen liikettä!

Sitten tehtiin ketjutus, vasta viimeisestä liikkeestä namipalkka:

  • Luoksetulo. Hyvä vauhti, hyvä pysähdys ja sivulletulokin oli jopa aivan ok.
  • Hyppy. Ihan loistava hyppy ja istuminen, täpäkkää ja sähäkkää. Perusasento hieman liian löysä.
  • Seuruu, kontakti ok, sivusuunnassa jonkin verran irtoilua.

Tässä välissä T käväisi tauolla ja tehtiin uusi ketjutus:

  • Liikkeestä maahanmeno. Ok seuruu, hyvä maahan. Istumisessa ongelmia. Tähän käyttöön sivu-käsky istu-käskyn sijasta, niin saattaisi pelata varmemmin.
  • Nouto. Hyvä ja iloinen nouto, hieman löysä perusasento.
  • Liikkeestä seiso. Meni maihin. Tähän nyt vahvistusta reippaasti, vaikka käsiavulla.
  • Kaukot. Pikkaisen hidas maahanmeno sivulla, muuten erinomaiset! Hanna häiriköi taustalla, ei haitannut.

Kaikkiin liikkeisiin nyt paremmat valmistelevat, erityisesti noihin jättäviin. Myös viivalle menoa pitää treenata, sorrun sellaiseen säätämiseen kun voisin kävelyttää koiran jo hyvässä kontaktissa sivulla viivalle, josta on helppo aloittaa. Meidän pitäisi myös opetella valmis-käsky, nyökkäämisen sijaan, ja siihen liittää katsekontakti. Ennen seuraava koetta paljon sivulletuloja ja paikan vahvistusta. Seuraamiseen tuloja eri suunnista ja palkka heti kun on oikeassa kohdassa.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Viima

Seuruuta. Ihan ok, paikka ja kontakti säilyi. Ainakin ihan eri meininki kuin sunnuntaina. Tein myös namin heittelyä ja siitä suoraan seuraamiseen kutsumista.

Kaukot oli todella hyvät, palkkasin taas erityisesti istumisesta.

Liikkeestä maahanmeno ja luoksetulo. Seuraaminen hieno, samoin maahanmeno. Laitoin namikupin taakseni ja vapautin Viiman suoraan sille, tuli hyvin laukalla, hidastelusta ei puhettakaan.

Leikittiin Viiman kanssa ja kun juoksin pk-A:n taakse piiloon niin neitihän päätti ampaista siitä yli. Vauhtia ei ollut ihan tarpeeksi ja ei päässyt ylös asti, mutta päätin sitten kokeilla uudestaan kera kunnon vauhdin. Ja hienostihan Viima sen handlasi ja oli vielä ihan innoissaan Hymy, kiipeäminen on kivaa eikä mikään jyrkkä pk-A sitä hidasta!

Paikkamakuu tehtiin Letun ja Kitin kera. Alkuun istu-maahan-jumppaa. Maahanmenot oli hyviä, mutta istumisessa tarvitsi pari kertaa kaksoiskäskyn. Sitten parin minuutin makuu piilossa, oikein hyvä, vaikka häiriötä oli reippaasti (tosi hyvä lapsihäiriö, ei ollut moksiskaan).