Lähdettiin Ylistölle treenimään ja raahasin mukana kaiken rekvisiitan että päästiin kunnolla tekemään. Lumet oli sulaneet koko päivän ja kummallakin (!!) koiralla oli muka suuren suuria vaikeuksia istua märkään maahan. Herkkänahkaiset neitokaiset... Treenisuunnitelmat oli taas paperilla ja niiden mukaan mentiin.

Tuike

Ruudulla aloitettiin. Olin rakentanut sen valmiiksi kosketusalustan kanssa, kokeilin mietn lähtee itse etsimään. Alkuun ei meinannut tajuta millään kun lähestyttiin, koitti vaan seurata sivulla. N. 20 metrin päässä tajusi mitä haettiin ja juoksi hienosti ruutuun. Tehtiin sen jälkeen lisää lähetyksiä pitkästä matkasta, seiso-käsky mukaan. Tänään oli jotenkin liiaksi kuulolla ja kontaktissa ja pari kertaa tarvitsi useamman käskyn ennen kuin lähti, sitten meni hyvin ja seisoi hienosti. Otettiin myös ruutuun siirtelyjä sivuilta kosketusalustan kanssa ja ilman ja meni hienosti!

Seuraamista tehtiin auton ympäri. Paikka säilyi hyvin ja kontakti hieno. Askelsiirtymissä edelleen vähän arkailua vasemmalle mennessä, lisää toistoja vaan. Avustamalla paikka säilyi hyvin.

Sivulletuloja treenattiin urakalla. Tässä ei meinannut pylly alkuun mennä maahan ja sitten kun meni niin ponkaisi saman tien ylös kun sai palkan eli toistoja tuli aika paljon reippaammin kuin suunnittelin ennen kuin oli tyytyväinen. Kapulan kanssa tehtiin myös, näissä istui paremmin, mutta paikka meni herkästi taaemmas.

Luoksetulossa ekalla kerralla odotti selkeästi pysähdystä, joten tehtiin vaan läpijuoksu, tuli hitaalla laukalla. Seuraavalla kerralla tuli ihan täysiä, mutta pysähdys oli himpan verran liian pitkä. Vielä yksi ja osui kohdilleen. Balanssia, balanssia...

Hyppy olikin sitten episodi kerrakseen. Treenisuunnitelmassa luki 2 toistoa AVO-hypyllä, ekalla palkka istumisesta ja tokalla koko homma koemaisesti. Muuten hyvä, mutta Tuike ei kertakaikkisesti meinannut istua sitten millään, tapitti vaan silmät suurina. Meni varmaan 15 toistoa ennen kuin se istui ekalla käskyllä ja sain sen siitä palkattua ruhtinaallisesti. Sen jälkeen sujui hienosti, pylly meni ripeästi maahan. Vitsin hienohelma... Hypyt oli hienoja ja sivulletulokin toimi. Tehtiin myös muutamat hyppynoudot ja niissä ei ollut ongelmaa ja siitä vapautin suoraan repulle ja loppupalkalle.

Viima

Alkuun leikkiä ja siitä lyhyitä seuraamisia lelupalkkaan. Hyvä ilme, haukkumisesta sain kieltää pariin otteeseen (tuli sellaisia "hiljaaseuraa"-käskyjä). Perusasennoissa oli vähän säätämistä kun pylly meinasi jäädä 10 sentin päähän maasta. Häiriökoira Kit paikkaistumisessa ei haitannut ollenkaan, vaikka autosta piti vähän kommentoidakin.

Ruutu oli Viimasta sairaan kivaa. Namialustan kanssa toimi hyvin, mutta ilman sitä se ei kyllä yhtään hiffannut missä olisi pitänyt olla kun koitettiin siirtelyjä. Palkkasin alkuun avustaen oikeasta paikasta useasti ja sitten yritys. Neiti pomppi ja teki suunnilleen voltteja, kivaa oli mutta järkeä ei juurikaan... Hauska kun T tajusi tuon saman ehkä kahdella toistolla, Vimps on meidän iloinen ja yksinkertainenNauru. Sain sen kuitenkin palkatuksi pari kertaa oikeasta kohdasta eli eiköhän se sieltä ja pääasia että oli kivaa.

Hyppy sujui aika kivasti. Hyppäsi uskomattomalla loikalla ja istui upeasti (tässä ei ollut mitään ongelmaa istua). Takaisin hypyn kanssa saa olla tarkkana, tosi herkästi kiertää kun hyppää tyypillisesti vielä vähän vinoon ja kun este on suht kapea. Kun takaisin hyppääminen sujui niin sujui myös sivulletulo.

Nouto sitten. Voehan elämä. Ajattelin ottaa yhden virallista jäljittelevän, mutta ei tuo ole vielä valmis siihen. Kapula sinkoili ympäriinsä, sille öristiin ja sitä heiteltiin tassuilla minne sattuu... Sai ihan tosissaan käskeä ennen kuin toi ja vaikka lähti laukalla niin hiljensi tosi hitaaksi raviksi ennen kuin tuli eteen. Eli vielä palasina koko homma! Vauhtinouto kupille menikin sitten hienosti, ei saalistanut enää niin pahasti ja laukkasi loppuun saakka.

Noutoon piti lopettaa, mutta koska se oli vähän mitä sattuu niin otin vielä seuraamista mistä vapautin sen namikupille. Alkuun oli kontakti hukassa kun katsoi vaan kuppia, mutta kun tajusi että töitä pitää tehdä ensin niin teki tosi hyvällä intensiteetillä ja oli ihan innoissaan kun sai juosta kupille.