Lähdettiin T:n kanssa motivoitumiskurssille. Alunperin Viiman piti osallistua kurssille, mutta koska se aloitti juoksun niin päätin sitten lähteä T:n kanssa paikkaamaan kun ilmottauduttu kuitenkin oltiin. Ja itse asiassa treeni oli oikein mukavaa, pitäisi kuitenkin välillä muistaa osaavankin koiran kanssa pelkästää irrotella, palkata ja iloita. Tunnistan itsestäni sen että hommat menevät herkästi puurtamiseksi ja se syö kummankin motivaatiota, varsinkaan jos ei onnistu.

Alkuun tehtiin vauhtiympyrää, jota olen itsekin vetänyt omille ryhmäläisilleni, mutta harvemmin tälläisiä tulee T:n kanssa enää tehtyä:
1997076.jpg


Alkuun tehtiin ihan omaan tyyliin ja T meni vauhdikkaasti ja irtosi ok. Mietittiin eri palkkaustapoja ja otettiin apuohjaaja mukaan heittämään palloa pätkän päätteeksi ja T paineli heti paljon paremmin. Otin myös patukan mukaan treeniin ja siitähän vasta saatiinkin kunnon vauhti ja raivo päälle. T repi patukkaa ihan innoissaan sekä multa että apuohjaajalta, mutta parhaiten sen todettiin toimivan kun pidin sitä itse kädessä ja palkkasin taistelulla. T oli kyllä niin innoissaan repimässä, murrasi ja kiskoi koko voimallaan, eikä meinannut edes irroittaa. Siitä löytyy kyllä taistelutahtoa sellainen annos että sitä pitäisi muistaa hyödyntää treeneissä enemmän, jotenkin sitä vaan helposti menee siihen namipalkkaan että tuossa on, kun kunnon taistelulla saisi varmasti koiralle ihan eri fiiliksen hommasta.

Loppuun tehtiin radanpätkä mihin sai valita koiralle mieluisimmat esteet. Otettiin sitten kaksi suoraa putkea peräkkäin ja niiden jälkeen vielä A. Nyt vein A:lle namipurkin, joka käytiin tsekkaamassa yhdessä. T oikein vinkui ja volisi kun olisi niin kovasti halunnut mennä ja hyödynnettiin siinä vielä apuohjaajaa, joka piteli koiraa rinnasta paikoillaan kun itse menin ottamaan vastaan. T patosi kyllä ihan tosissaan, siitä oikein näki kun tärisi innosta. Ja kyllä se menikin lujaa, ekalla kerralla tosin A:n ohi, mutta kun itse olin paremmin mukana niin voi että se irtosikin makeasti. Ja kivaa oli ;).

Kurssista on vielä toinen kerta, sitä varten piti miettiä palkkausasioita sekä omaa motivaatiota ja tavoitteita. Tunnustan että motivaatio on agissa viime aikoina ollut vähän hukassa ja se näkyy sitten tylsistyneinä, kaavoihin kangistuneina suorituksina. Hyvä fiilis jäi kyllä tästä kerrasta, Viiman kanssa olisi kyllä ollut kiva tulla, mutta varmasti myös Tuikelle on tästä hyötyä. Eniten kuitenkin varmasti oppii ohjaaja, niin kuin yleensä ;).